ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Παρεμβάσεις ΠΕ ΔΕ κοινή ανακοίνωση 20 4 2016

Κλήση σε προκαταρτική εξέταση έλαβε ο εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής, μέλος των Παρεμβάσεων, Παύλος Αντωνόπουλος, (πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ), από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος, που η ΕΛΜΕ του συμμετέχει στο Συντονισμό, Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων και δραστηριοποιείται εδώ και καιρό για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματά τους, εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερση”.

Οι Παρεμβάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν το κλίμα τρομοκρατίας και την επιχείρηση φίμωσης που προωθείται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ,  κατά των συνδικαλιστών αλλά και άλλων συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.

Η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει την επαίσχυντη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, που περιλαμβάνει απελάσεις, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακίσεις και απαγορεύσεις, δείχνει ότι θα εντείνει την καταστολή, τη συκοφάντηση και τον εκφοβισμό. Επιχειρεί να αποσπάσει τη συναίνεση του εργαζόμενου κόσμου, να δημιουργήσει κλίμα απονομιμοποίησης της αλληλέγγυας δράσης για να μπορούν να απαγορεύουν την είσοδο από τις πόρτες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ώστε να μην υπάρχει καμία επαφή του κινήματος με τους πρόσφυγες.

Ιδιαίτερα τους ενοχλεί η δράση που ξεπερνά τα όρια της φιλανθρωπίας, ενημερώνει τους ανθρώπους για τα δικαιώματά τους και παίρνει χαρακτηριστικά κοινής δράσης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια που γεννά η καπιταλιστική κρίση, για ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ίσα δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή αφήνουν και πάλι ανεξέλεγκτη τη δράση της Χρυσής Αυγής, ευνοούν με την προπαγάνδα τους ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις.

Αυτοί που υπογράφουν τα Μνημόνια, που χαρίζουν τα λιμάνια στην COSCO και φέρνουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και το φοροληστρικό νομοσχέδιο είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν Μνημόνια εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών και διώκουν την αλληλεγγύη.

Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν υποστέλλουμε τις σημαίες της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, του κοινού αγώνα με τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Κάτω τα χέρια από τον Παύλο Αντωνόπουλο, τους αλληλέγγυους προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τους συνδικαλιστές που με συνέπεια ασκούν τα συνδικαλιστικά καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εργαζόμενοι.