ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ν.3848 Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση- έκτρωμα του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών! / ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ – ΠΕ ΣΤΑ ΔΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη, μαχητική, πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγών που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και όλες τις κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα. Το μήνυμα των αγωνιζόμενων είναι σαφές. Πάρτε πίσω την κατάπτυστη διάταξη των απολύσεων και της ανεργίας, πρόταση δήθεν πρόσληψης των αναπληρωτών, τώρα! Κατάργηση του ν.3848/2010 της Διαμαντοπούλου. Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί και κονδύλια για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Όχι σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, σχολείων, νηπιαγωγείων, γενικής και τεχνικής παιδείας, τμημάτων ένταξης, όχι στην κινητικότητα και την αύξηση ωραρίου. Κανείς δεν περισσεύει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Καταγγέλλουμε την αστυνομοκρατία και την μαζική παρουσία ΜΑΤ και αστυνομικών με πολιτικά , οι οποίοι για μια ακόμη φορά «προστάτεψαν» τον μνημονιακό υπουργό παιδείας και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησής του από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Η απάντηση του υπουργού παιδείας ήταν ξεκάθαρη. Όχι μόνο δεν παίρνει τίποτε πίσω και προωθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή την πρόταση της ντροπής, αλλά ανακοίνωσε ευθέως χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων. Αφού για ακόμη μία φορά επικαλέστηκε τους 20.000 μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας, αν το επιτρέψουν Θεσμοί ΕΕ ΔΝΤ και αξιολόγηση(!), μετά από πίεση, αναφέρθηκε σε 20.000 συνολικά διορισμούς και προσλήψεις για την επόμενη χρονιά. Με δεδομένο ότι φέτος έγιναν πάνω από 23.000 προσλήψεις, αυτό αυτόματα σημαίνει τουλάχιστον 3.000 λιγότερους αναπληρωτές το Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι οι προσλήψεις αφορούν θέσεις κι όχι πρόσωπα, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση των προσλήψεων με βάση τις ώρες και τους ανθρωπομήνες κι όχι πλήρους ωραρίου. Με δεδομένο ότι η χρονιά κλείνει με πάνω από 3.500 κενά και αν υπολογίσουμε και τις φετινές συνταξιοδοτήσεις καταλαβαίνουμε όλοι ότι όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας θα πεταχτούν στον Καιάδα.

Άθλιο συνοδοιπόρο στην τακτική του αυτή, βρήκε ο Υπουργός και η κυβέρνησή του, την πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ της ΟΛΜΕ, που ακόμη και αυτή την κρίσιμη στιγμή δια του αντιπροέδρου δε δίστασαν ενώπιον του υπουργού και των συναδέλφων, να αποδεχθούν το πλαίσιο του υπουργείου και την εφαρμογή του ν.3848 βάζοντας στη συζήτηση το πόσο πρέπει να κοπούν οι μήνες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, παραβιάζοντας ακόμη και τις συνεδριακές αποφάσεις του κλάδου!

Η μαζικότητα και η μαχητικότητα της κινητοποίησης, δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Να μην κάνουμε τη χάρη του Υπουργού, που θέλει να κυβερνά με την ασφάλεια του «διαίρει και βασίλευε». Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η αντιπαράθεση ομάδων και δήθεν διαφορετικών συμφερόντων εξυπηρετεί την κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική μνημονίων-ΕΕ-ΟΟΣΑ, της οποίας είμαστε όλοι θύματα και υπονομεύει τη συλλογική διεκδίκηση. Ούτε θα αφήσουμε τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές να παζαρεύουν πίσω από τις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

 Έκτακτες  ΓΣ παντού και ΓΣ προέδρων, επιτροπές αγώνα μονίμων-αναπληρωτών για αποφασιστική, αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση την άλλη εβδομάδα.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

15/04/2016

Κική Γιαννάτου

Γιώτα Ιωαννίδου

Γιώργος Γαλάνης

Μιχάλης Μιλτσακάκης