Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση των Παρεμβασέων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων ΠΕ και ΔΕ με θέμα “Κομπάνι-Ροζάβα, Τετάρτη 1 Απρίλη ΔΟΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση των Παρεμβασέων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων ΠΕ και ΔΕ με θέμα “Κομπάνι-Ροζάβα : εκεί που ζεί και αναπνέει ο αγώνας για γη, ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση”.

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπαιδευτικοί μέλη της αποστολής αλληλεγγύης στο Κομπάνι και δύο Κούρδοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Εβρενσέλ και της τηλεόρασης του Νεβρόζ.
Στη συζήτηση έγινε μια ιστορική αναδρομή της κατάστασης στο Κουρδιστάν και μετά μια αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε απο τους συναδέλφους μέλη της αποστολής στις συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες απο το Κομπάνι αλλά κυρίως για το αίσθημα της νίκης των κατοίκων του Κομπάνι. Την πεποίηθηση πως οι λαοί της Ροζάβα αφού κατάφεραν να στήσουν σε αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική, αντιρατσιστική βάση τα αυτόνομα καντόνια της περιοχής δεν θα αφήσουν σε κάνεναν να τους πάρει αυτήν την ελευθερία. Αυτή η πίστη στα κεκτημένα αλλά και στο δίκιο του αγώνα , είναι που οπλίζει γυναίκες και άντρες να υπερασπιστούν τη γη και την ελευθερία τους.

Στην χθεσινή εκδήλωση έγινε και ενημέρωση της νέας καμπάνιας που ξεκινούν σύλλογοι εκπαιδευτικών για την δημιουργία ενός σχολείου στο Κομπάνι. Το Κομπάνι που είναι αυτή τη στιγμή κατα 80% κατεστραμμένο απο τις επιθέσεις των ισλαμοφασιστών του ISIS χρειάζεται την διεθνιστική αλληλεγγύη όλων μας. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να αγκαλιάσουν κάθε είδους έμπρακτης αλληλεγγύης στον υπερήφανο και ελεύθερο λαό του Κομπάνι.

Η καμπάνια χαιρετηθηκε και απο τους συντρόφους Κούρδους και όλοι μαζί δώσαμε ραντεβού στις επόμενες δράσεις για το σχολείο στο Κομπάνι.

DSCN7267DSCN7268DSCN7273DSCN7275DSCN7279DSCN7280DSCN7281DSCN7284-1DSCN7285DSCN7286DSCN7290