ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ           ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ.ΣΧ. & ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ   Νο146

Ξέρουμε ότι οι κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης είναι εμπρός μας. Τις κάνει κρίσιμες η βαθιά κρίση του ελληνικού καπιταλισμού που σάρωσε τα πάντα εδώ και πέντε χρόνια. Όπως σε κάθε μεγάλη κρίση έχουμε καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων: κεφαλαίων που έμειναν πίσω στον ανταγωνισμό και δεν φέρνουν τα κέρδη που τα κάνει να αναπνέουν και να ζουν μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία, παραγωγικών μέσων και εργαλείων παραγωγής που δεν μπορούν τα προηγούμενα κεφάλαια να τα θέσουν σε λειτουργία και φυσικά της πρώτης και σημαντικότερης παραγωγικής δύναμης που είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος άνθρωπος. Μαζική εξόντωση μέσω της ανεργίας και του υποβιβασμού της αξίας της εργατικής δύναμης, των όρων εργασίας και αναπαραγωγής της. Σε αυτό ακριβώς το σημείο όλες οι πολιτικές δυνάμεις με το πρόγραμμα και τη δράση τους παρεμβαίνουν προς δύο κατευθύνσεις. Έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου με μεγάλο υποβιβασμό της αξίας της εργατικής δύναμης και ενίσχυση όσων κεφαλαίων (των κυρίαρχων κυρίως) επιζήσουν ή προς όφελος του κόσμου της εργασίας ώστε να βγει νικητής έστω και στα σημεία στη διαπάλη της ιστορικής περιόδου. Ενίοτε οι εργαζόμενοι στη τιτάνια αυτή μάχη συνειδητοποίησαν την ανάγκη ευρύτερων αλλαγών και προχώρησαν σε γενικευμένη ανατροπή.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Οι εργαζόμενοι με τέτοιο μάτι, με τέτοια κριτήρια κρίνουν και τις πολιτικές δυνάμεις. Και πρωτίστως έτσι πρέπει να δουν όχι μόνο την εκλογική τους στάση αλλά κυρίως τις απαιτήσεις τους, την οργάνωση και κινητοποίηση τους γι αυτές. Στις ταξικές συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας για την έκβαση τους παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο οι ευκαιριακοί πολιτικοί εκπρόσωποι αλλά πρωτίστως η αυτενέργεια, η συνειδητότητα και η θέληση να αρπάξουν την ευκαιρία, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους να κάνουν τα όνειρα τους πράξη. Σε αυτή την κατεύθυνση δε μπορούμε να βάζουμε τον πήχη χαμηλά. Να συμβιβαζόμαστε με ελάχιστα. Η ζωή μας δε μπορεί να περιορίζεται σε ανάσες με το καλαμάκι ούτε τα όνειρα μας περιφραγμένα με ευρωπαϊκά συρματοπλέγματα. Και αν ακόμη η πολιτική σύγκρουση των ημερών δεν καρποφορήσει για τις δυνάμεις που στηρίζουν την παραπάνω λογική δεν ξεχνάμε ποτέ ότι είμαστε αετοί και μπορούμε να πετάξουμε πέρα από συρματοπλέγματα.

Κατεβάστε το έντυπο εδώ :

Νο 146 – ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ (1)