Ανακοινώσεις του Συλλόγου Π.Ε. Αμαρουσίου για το μισθολόγιο, τους μισθούς των αναπληρωτών, τα βιβλία και τα χαράτσια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                       Αρ. Πρ.: 9

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697

  Fax: 210 8028620                                                          Μαρούσι 7 – 12 – 2011

 

                                                          Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας

                                             Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

 

        Θέμα: «Περικοπή μισθού αναπληρωτών ΕΣΠΑ του μηνός Νοεμβρίου»

 

        Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό από πολλούς αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ ότι τους έγινε περικοπή μισθού του Νοέμβρη κατά 20% από το ποσό που αναγράφεται στη σύμβαση που υπέγραψαν. Ανεπίσημα τους είπαν πως η περικοπή αφορά την εναρμόνισή τους με το νέο μισθολόγιο.

       Αυτό είναι παράνομο, αφού υπάρχει αναφορά συγκεκριμένου ποσού στη σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ αναπληρωτών ΕΣΠΑ και δημοσίου και οποιαδήποτε παραπάνω κράτηση από αυτές που αναφέρονται  δεν στηρίζεται πουθενά.

  Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ να επέμβει άμεσα και να σταματήσει την παράνομη εκτροπή από τη νομιμότητα των υπογεγραμμένων συμβάσεων.

       Καλούμε τους συναδέλφους μας αναπληρωτές ΕΣΠΑ να ενημερωθούν αναλυτικά από την αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθηνάς και στην περίπτωση που δουν τους μισθούς τους να περικόπτονται να ενημερώσουν άμεσα το Δ. Σ. του Συλλόγου μας.

       Επίσης θα υπάρξει άμεση επαφή με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, που είναι και εκκαθαριστής και έχει υπογράψει τη σύμβαση με τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, για να ελέγξουμε το ακριβές ποσό και τι έχει γίνει.

       Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να αναλάβει δράση για το συγκεκριμένο θέμα (διαμαρτυρίες προς το ΥΠΔΒΜΘ κλπ.) άμεσα, ώστε να μην επιτραπεί η μείωση των αποδοχών των συναδέλφωνα μας αναπληρωτών ΕΣΠΑ.

       Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων αναπληρωτών και αναπληρωτών ΕΣΠΑ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τους συναδέλφους αναπληρωτές την Τετάρτη 14 – 12 – 2011 στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αθήνας (Τσόχα 15 – Αμπελόκηποι), έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου) για την ημέρα αυτή, ώστε να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι στην κινητοποίηση και διαμαρτυρία.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

              ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                               Αρ. Πρ.: 7

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697

  Fax: 210 8028620                                        Μαρούσι 7 – 12 – 2011

  

 

                                                             Προς: Δ. Ο. Ε.

                                                 Κοινοποίηση: Μέλη Συλλόγου μας

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ – ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ

 

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΟΥΜΕ «ΕΝ ΔΙΩΓΜΟ»

 

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

   Συνάδελφοι,

η ανάλγητη, κοινωνικά βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ εφαρμόζεται αναφορικά με τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων με την ψήφιση και εφαρμογή του νέου ενιαίου βαθμολογίου – μισθολογίου.

           Ο πραγματικός και μοναδικός στόχος της κυβέρνησης με την ψήφιση και εφαρμογή του ν. 4024 /2011 (ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο) δεν είναι άλλος από την παραπέρα μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων στο διηνεκές, αφού πέρα από τις εξευτελιστικά χαμηλές αποδοχές που προβλέπονται για τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας ( περίπου 700 ευρώ) προβλέπεται και η μισθολογική καθήλωση των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων μέσω των ερμηνευτικών εγκυκλίων του νόμου, οι οποίες εκδίδονται από το Υπουργείο Οικονομικών.

          Συγκεκριμένα με την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου – μισθολογίου επιχειρείται μια μεγάλη κλοπή στην προϋπηρεσία και βέβαια στις αποδοχές των εκπαιδευτικών.

          Στη σελίδα 25 της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται:

 “Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του κοινοποιούμενου νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ. Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Συνεπώς, το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του κεφαλαίου δεύτερου του κοινοποιούμενου νόμου (1-11-2011)”.


          Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πλεονάζων χρόνος  σε ένα μισθολογικό κλιμάκιο διαγράφεται! Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί βλέπουν να διαγράφεται προϋπηρεσία 5, 10, 15 ως και 23 μηνών κλπ. Γιατί έτσι θέλει η νέα ιερά συμμαχία συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

            Φυσικά ακόμα κι όταν δεήσει το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις διαδικασίες «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών, ώστε να περάσουν στους επόμενους βαθμούς, μόνο ένα ποσοστό από τους κρινόμενους προβλέπεται να εισέλθει στον επόμενο βαθμό, αφού η ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη που είχαμε κατοχυρώσει τελείωσε με την εφαρμογή του νέου ενιαίου βαθμολογίου – μισθολογίου.

           Όλα τα παραπάνω αν συνδυαστούν με τις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στην εργασιακή εφεδρεία, μεταξύ αυτών και το 1/3 των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών, αλλά και με τις συνεχείς μειώσεις, μέσω των ΓΚΠ, των δαπανών για την Παιδεία, μπορούμε εύκολα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι η δημόσια εκπαίδευση και οι λειτουργοί της τελούμε «εν διωγμό».

             Τα ψέματα τέλειωσαν και όσοι πίστευαν και διατυμπάνιζαν ότι θα υπάρξει βελτίωση της οικονομικής θέσης των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής του νέου ενιαίου βαθμολογίου – μισθολογίου πρέπει δημόσια να απολογηθούν στον κλάδο. 

           

              Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να αναλάβει δράση με όλα τα δυνατά μέσα ενάντια στην εφαρμογή αυτής της άδικης – αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες. 

Ζητάμε η εξέλιξη στον επόμενο βαθμό ή το επόμενο κλιμάκιο (Μ.Κ.) να γίνεται αυτόματα και για όλους τους εκπ/κούς, χωρίς ποσοστώσεις και πλαφόν (ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη).

Ακόμα ο πλεονάζον χρόνος υπηρεσίας στο βαθμό να μη χάνεται.

            Τέλος θεωρούμε απαράδεκτο ότι συνάδελφοί μας που είχαν τα απαραίτητα χρόνια, με βάση την προϋπηρεσία τους, ώστε  να καταταχτούν στο βαθμό Α΄, καταταχτήκαν στο βαθμό Β΄ με την  αυθαίρετη απόφαση του Υπ. Οικονομικών.

          Συνάδελφοι, του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση και να οργανώσουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης και κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής που πλήττει τη δημόσια εκπαίδευση και τους εργαζόμενους.

          Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                       Αρ. Πρ.: 8

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697

  Fax: 210 8028620                                                          Μαρούσι 7 – 12 – 2011

 

                                                          Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας

                                             Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ!

 

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγνώμη για την έλλειψη σχολικών βιβλίων, χωρίς να αναλάβει η ίδια ευθύνες τις οποίες επέρριψε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο γ. γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σε δηλώσεις του τόνιζε ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη. Προφανώς τα σχολικά βιβλία δεν συγκαταλέγονται στα βασικά.  Αν και συμπληρώνουμε ήδη  το πρώτο τέταρτο της σχολικής χρονιάς, και κάποια βιβλία ήρθαν στα σχολεία υπάρχουν ακόμα ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι παραδόσεις βιβλίων στα σχολεία γίνονται με το «σταγονόμετρο», ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου με την αρχή του 2012 η κυβέρνηση θα διακόψει τη λειτουργία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων – πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος για τη διανομή των σχολικών βιβλίων στους μαθητές.

Χρειάζεται άραγε να εξηγήσουμε ότι οι πιο απλές προϋποθέσεις για τη  μόρφωση της νέας γενιάς θυσιάζονται στο βωμό των μνημονίων; Χρειάζεται άραγε να χρησιμοποιήσουμε δραματικούς τόνους για να γίνει κατανοητό ότι το φιλότιμο μας, το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, δεν αρκεί; Χρειάζονται πολλά λόγια για να γίνει ξεκάθαρο ότι το έντυπο δωρεάν σχολικό  βιβλίο είναι απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά μας; 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φέρει ακέραιη την ευθύνη για την πρωτόφαντη κατάντια του δημόσιου σχολείου. Όσοι ευθύνονται για την ατιμωρησία της ηγεσίας αυτής είναι συνυπεύθυνοι.  Όσοι επιβραβεύουν την πολιτική ηγεσία που συνειδητά υπονομεύει το δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου έχουν ανοίξει λογαριασμούς με την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα πληρώσουν.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών μας.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα των σχολικών βιβλίων. Η έκδοση σχετικής αφίσας, η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, η διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης, η συγκρότηση ενός μετώπου πνευματικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων για το θέμα αυτό είναι δική της δουλειά. Αν δεν αγωνιστούμε τώρα για το δωρεάν έντυπο  σχολικό βιβλίο, του χρόνου οι εκπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών θα είναι αδιανόητες.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΔΒ

ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΣΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

      ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                     Αρ.Πρ. 6

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697

  Fax: 210 8028620                                                        Μαρούσι 7 – 12 – 2011

  

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί σωματεία, φορείς, εργαζόμενους, ανέργους και συλλογικότητες σε ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 12/12/2011 στις 18:30  στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου (Φλοίας 33 & Μεσογείων – Μαρούσι) για συντονισμό της δράσης ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Να αντιδράσουμε άμεσα, ενωτικά και μαζικά στη λεηλασία της ζωής μας. Να οργανώσουμε τώρα την παρέμβαση μας για να σπάσουμε το φόβο και με αποτελεσματικό τρόπο να στηρίξουμε την ανυπακοή (συνεργεία επανασύνδεσης κλπ.).  

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

      ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                           Αρ. Πρ.:12

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697

  Fax: 210 8028620                                                               Μαρούσι 7 – 12 – 2011

 

 

                                                            ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                 Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

όλοι είμαστε μάρτυρες της πιο βάναυσης και ανελέητης επίθεσης που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι τα τελευταία δύο χρόνια.

 Εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες περιστέλλονται και καταργούνται, μετατρέποντας εμάς τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

 Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καταργείται, οι μισθοί περικόπτονται συνεχώς, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, το κοινωνικό κράτος καταργείται, ενώ ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται βασικά κοινωνικά αγαθά, τα οποία θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες (Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια, νερό κλπ.).

Κι όλα αυτά στο βωμό της «αποπληρωμής» του δημόσιου χρέους, ενός χρέους που άλλοι δημιούργησαν και φόρτωσαν στις πλάτες μας και τώρα μας ζητούν με αιματηρές θυσίες να το αποπληρώσουμε.

Η κυβέρνηση δέσμια των εντολών του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ επιβάλλει και νέα χαράτσια στους ήδη εξαθλιωμένους από την πολιτική της εργαζόμενους, ζητώντας να πληρώσουμε από αυτά που δεν έχουμε, έκτακτες εισφορές στην εφορία και χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κεφαλαιούχοι και το πολιτικό τους προσωπικό μαζί με την ΕΕ.

Ήρθε η ώρα να πούμε ΟΧΙ στην άδικη, ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που μας πλήττει.

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

 

Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Με ανυπακοή και άρνηση πληρωμής αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

 

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

 

 Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου μαζί με άλλους φορείς στη ΔΕΗ της Κηφισιάς τη Δευτέρα 19 – 12 – 2011 στις 12:00 (ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας για τα μέλη του την ημέρα αυτή, ώστε να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας).

 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ