Η εφεδρεία-απόλυση στην εκπαίδευση γίνεται πράξη – ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε.

Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας ζητά από το 1ο Γρ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής να καλέσει  συναδέλφισσα μουσικό με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) να συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση για να εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις(χρόνια εργασίας και όριο ηλικίας) του ν. 4024/11 περί εφεδρείας. Στην πραγματικότητα δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη συναδέλφισσα αλλά πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση με αυτό το καθεστώς και έχει πολλά χρόνια εργασίας. Φυσικά δεν πρόκειται μόνο για το συγκεκριμένο γραφείο εκπαίδευσης αλλά για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου και της εφεδρείας στην εκπαίδευση.

Οι απολύσεις, μόνιμων εκπαιδευτικών, παίρνουν σάρκα και οστά και στη δημόσια εκπαίδευση με την διαδικασία της εφεδρείας σήμερα και δεν αφήνουν σε κανένα κλάδο την  ψευδαίσθηση ότι μπορεί να γλιτώσει από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν με ωμό τρόπο η συγκυβέρνηση , η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Η συγκυβέρνηση της απεχθούς δανειακής και του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΣΕΒ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΜΜΕ) υλοποιεί κατά γράμμα το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ χωρίς να χρονοτριβεί. Επιχειρεί  άμεσα να εφαρμόσει το «νέο σχολείο» της αγοράς. Επιδιώκει  άμεσα να μειώσει τους εκπαιδευτικούς, να μειώσει τον αριθμό των σχολείων, να κάνει άμεσα απολύσεις, να μην διορίσει μόνιμους εκπαιδευτικούς, να επικρατήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας , να κάνει νέες συγχωνεύσεις σχολείων, να αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, να απαξιώσει, να χρεοκοπήσει και φτωχύνει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Με ένα προϋπολογισμό που μειώνει τις λειτουργικές δαπάνες κατά 80% και από 17,3 εκ.€ το 2011 γίνονται 2,9 εκ.€ το 2012 και τα κονδύλια για τη μισθοδοσία κατά 400 εκ.€ γίνεται  κατανοητό ότι εκείνο που επιζητούν άμεσα τα κοράκια του πολιτικού προσωπικού του μαύρου μετώπου είναι τα κεφάλια επί πίνακι πολλών εκπαιδευτικών με την διαδικασία της εφεδρείας-απόλυσης.

Τώρα πρέπει να σηκωθεί ένα πέπλο προστασίας και υπεράσπισης των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, μορφωτικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Τώρα πρέπει να σταματήσει και να αποσυρθεί η διαδικασία της εφεδρείας και να καταργηθεί ο ν. 4024/11. Κανείς συνάδελφος και συναδέλφισσα να μην υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καλύψει συνδικαλιστικά και πολιτικά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που καλούνται σε αυτή τη διαδικασία.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει πρωτοβουλία συντονισμού όλων των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων για να οργανώσει ένα μέτωπο ανατροπής του ν. 4024/11, ένα μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης –Ε.Ε. –ΔΝΤ., για την άρνηση – διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της απεχθούς δανειακής σύμβασης  μέσα από μια γενική, πολιτική, διακλαδική απεργία διαρκείας.

 

www.paremvasis.gr                                                                                                               28/11/2011