ΔΙΩΞΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ

 

Την Τρίτη 27/5 πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη  η εκδίκαση της παραπομπής στο πειθαρχικο  της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Δεκάδες εκπαιδευτικοί κυρίως από την Πελοπόννησο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους πραγματοποιώντας 3ωρη στάση εργασίας.

Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΔΟΕ –ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ  καθώς και αρκετά μέλη των Παρεμβάσεων. Ζητήθηκε  πριν ξεκινήσει η διαδικασία να δεχθεί το πειθαρχικό συμβούλιο τις αντιπροσωπείες κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό..

Στην αρχή ο νομικός  Παλαιολόγος Παλαιολόγος με στοιχεία και νομικές παραπομπές αποδόμησε όλες τις μαρτυρίες-κατηγορίες, ενώ η εκπαιδευτικός Ελισάβετ Παπαδοπούλου μίλησε  πέρα από  τις κατηγορίες εναντίον της, για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν εξ’ αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών στην εκπαίδευση. Υπερασπίστηκε το ρόλο και την παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος, την ελεύθερη διατύπωση γνώμης καθώς  και τις ευθύνες της  διοίκησης και του  υπουργείου για την διάλυση  της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Η διαδικασία απέδειξε πως όλες οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες  και οι παρεμβάσεις  της Ελισάβετ Παπαδοπούλου για τα οποίες τώρα κατηγορείται DSCN5299DSCN5300DSCN5301DSCN5302DSCN5303DSCN5305DSCN5306DSCN5307DSCN5309DSCN5310DSCN5311ήταν νόμιμες, συνδικαλιστικά αναγκαίες και καθοριστικές στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και διοικητικών προβλημάτων .

Αποχώρησαν στη συνέχεια τα μέλη του πειθαρχικού χωρίς καμία ανακοίνωση ή ενημέρωση για το πότε θα εκδοθεί η απόφαση. Αυτό γίνεται το αργότερο μετά από ένα μήνα.

  • Να ανακληθεί τώρα η πολιτική-συνδικαλιστική δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου
  • Να αθωωθεί από  όλες τις κατηγορίες
  • Να καταργηθεί το πειθαρχικό δίκαιο που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας και δημιουργεί μαζικά ενόχους
  • Η αλληλεγγύη είναι το ΄΄όπλο μας –συνεχίζουμε μέχρι την τελική αθώωση