Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από Δευτέρα 21 Νοέμβρη ως και Παρασκευή 25 Νοέμβρη συγκεντρώνουμε χρήματα και τρόφιμα για τους απεργούς

 Ο κάθε συνάδελφος, το κάθε σχολείο ας γίνει ένα κομμάτι της αλληλεγγύης που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους για τους αγώνες που έρχονται.

Ακολουθούν αποφάσεις και ψηφίσματα

 

Γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.

 Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

 Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

 Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.

 Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.

 Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν δεχθούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.

 Οι χαλυβουργοί του δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.

Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.  

Στηριζόμαστε στην δύναμη της αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Ενισχύστε τον αγώνα των χαλυβουργών με κάθε τρόπο.

 Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες, οι βιομήχανοι περιμένουν στην γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη. Για αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας.

 Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στην ζωή μας δεν θα περάσει.

 Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ’ τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς , συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, την συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.

 Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας που εδώ και 16 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά μας «συμβουλεύουν» να υποταχθούμε, μας συκοφαντούν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους προσπεράσουν και να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας! 

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ “ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ”

Το δ.σ. του συλλόγου μας  συνεχίζει να δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων και στο σωματείο της Χαλυβουργίας ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και ενάντια στις μαζικές απολύσεις.

Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να περιφρουρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας ή/και πετώντας στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εδώ και είκοσι μέρες.

Καμία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή συναίνεσης, με τη συμμετοχή των αγαπημένων παιδιών του κεφαλαίου και των αφεντικών, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν θα σταματήσει τον πόλεμο του μαύρου μετώπου εξουσίας ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Οι απατηλές συναινέσεις τους είναι στα βάρβαρα μέτρα που θα συνεχίσουν να παίρνουν, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, για το ξεπέρασμα της κρίσης «τους» και το αποτελείωμά μας, είναι στη βουβή συναίνεση στις συνεχιζόμενες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, είναι στο τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, όπως είναι η στρατηγική τους στόχευση, ανεξαρτήτως μνημονίων, δόσεων και τρομοκρατικών απειλών για χρεοκοπία. Χρεοκοπία άλλωστε είναι το αύριο που μας περιμένει από τις πολιτικές «σωτηρίας» τους, γι αυτό και δεν πρέπει να μας φοβίζει.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.

Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

            Συνάδελφοι-ισσες, σας καλούμε να συμπαρασταθούμε  αγωνιστικά και να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία.

  • Από Δευτέρα 21 Νοέμβρη ως και Παρασκευή 25 Νοέμβρη συγκεντρώνουμε χρήματα και τρόφιμα για τους απεργούς.  Ο κάθε συνάδελφος, το κάθε σχολείο ας γίνει ένα κομμάτι της αλληλεγγύης που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους για τους αγώνες που έρχονται.
  • Τα παραδίδουμε τη Δευτέρα 28/11/11 στις 4:00 το απόγευμα στην πύλη της Χαλυβουργίας.
  • Καλούμε όλους τους συλλόγους Π.Ε και ΕΛΜΕ της Αττικής να κινηθούν σ αυτή την κατεύθυνση συντονίζοντας την αλληλεγγύη μας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.

Κανένας Εργαζόμενος – Κανένα Σωματείο μόνο του.

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                                        Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                                              Βασίλης Βατίστας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι
τηλ-φαξ 210-2912250

15 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.

        Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., που απεργούν για 16η μέρα και συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας, που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο με μείωση 40% των μισθών τους, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. 
         Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού για χρόνια υπερεκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες με τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα-στην ουσία εργατικές δολοφονίες εξαιτίας της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφάλειας- έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση και τους εκβιάζει με νέες 180 απολύσεις αν δεν συναινέσουν στον εργασιακό μεσαίωνα που τους ετοιμάζει.

         Πρόκειται για μια κατάσταση καθημερινής τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων με χιλιάδες απολύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς του Ιδιωτικού Τομέα και πολύ σύντομα, με την εργασιακή εφεδρεία, ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα. 

         Σήμερα η εργαζόμενη πλειοψηφία και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας δέχονται μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση, με πρόσχημα και άλλοθι τη σημερινή καπιταλιστική κρίση, για να σωθούν οι κρατούντες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι και τα κέρδη τους, για να σωθεί το καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό καθεστώς της κοινωνικής λεηλασίας, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική και οικονομική ελίτ της, για να σωθεί συνολικά η κεφαλαιοκρατική εξουσία τους. 

         Τώρα είναι που οι εργαζόμενοι, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, πρέπει να ξεσηκωθούν,  να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν τα αντεργατικά-αντικοινωνικά σχέδια της διορισμένης, από την Ε.Ε.-κεφάλαιο-ΔΝΤ, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της εξουσίας και κυριαρχίας της Ε.Ε., των κρατών και των κυβερνήσεών της.

Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ- Ευρωπαϊκής Ένωσης-κεφαλαίου είναι μονόδρομος.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»:

• Καλεί την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε να σταματήσει αμέσως τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους, να σταματήσει την προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και να ξαναπροσλάβει τους 34 απολυμένους εργαζόμενους. 

• Απευθύνει θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους, που δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν τους αγώνες τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων απαιτήσεών τους, τονίζοντας την αδήριτη ανάγκη για συνολικούς αγώνες ανατροπής του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας και της ικανότητας των ιδίων των εργαζομένων να πάρουν πίσω την κλεμμένη τους ζωή, αφού χωρίς όλους μας κανένα γρανάζι δεν γυρνά. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά», απευθυνόμενους σε όλους τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., εύχεται να είναι νικηφόρος ο δίκαιος αγώνας σας σύντομα.  Ως μια μικρή συμβολή σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνας σας, που είναι και δικός μας αγώνας, ως ένδειξη ειλικρινούς και έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ενισχύουμε το ταμείο σας, του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., με το ποσό των 500 ευρώ και με την βέβαιη ελπίδα να συνεχίσετε και να αντέξετε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς των αφεντικών και των τσιρακιών τους. Θα νικήσετε! Θα νικήσουμε!  Είμαστε μαζί σας! Όλοι στον αγώνα.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!

ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.  

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.
       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας 
 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας
 Τ. Κ. 10442     Αθήνα
 Τηλέφωνο – Φαξ: 2105151072     
  e-mail: sylaristo@gmail.com                                                                       Αθήνα, 18-11-2011

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων και στο σωματείο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Καταδικάζουμε τη στάση  της εργοδοσίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία» απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις .

Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να περιφρουρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο», με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και «πετώντας» στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εδώ και 3 εβδομάδες.

Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα είναι καθημερινές, ενώ χιλιάδες απολύσεις προετοιμάζονται και στο Δημόσιο Τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Οι εργαζόμενοι δεχόμαστε ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, για να πληρώσουμε εμείς την κρίση του συστήματος.

Ο σύλλογός μας, γνωρίζοντας πολύ καλά από τη μεγαλειώδη απεργία των εκπαιδευτικών το 2006 την τεράστια σημασία που έχει η έμπρακτη συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση τέτοιων αποφασιστικών και πολυήμερων απεργιών,  ενισχύει τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία με το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.

Οι εργαζόμενοι δε σκύβουν το κεφάλι

Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις
Κανένας Εργαζόμενος – Κανένα Σωματείο μόνο του

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ομόφωνη απόφαση οικονομικής στήριξης των απεργών της Χαλυβουργίας

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ., συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των απεργών εργατών της Χαλυβουργίας και προσφέρει το συμβολικό ποσό των 150 € για την οικονομική ενίσχυση της απεργίας. Η ενότητα και το κοινό μέτωπο όλων των εργαζόμενων μπορεί να οδηγήσει σε νίκες και ανατροπές.

 

Επισυνάπτουμε το ομόφωνο ψήφισμα αλληλεγγύης της Γ.Σ.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 11η ΜΕΡΑ

 

            Η Γ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθηνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων. Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι, εδώ και 10 ημέρες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

            Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα.

            Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα..

   Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παλέψουν για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ευρωπαϊκής Ένωσης-πλουτοκρατίας είναι μονόδρομος. Όλοι στον αγώνα. Ένας για όλους και όλοι για έναν !

Αμπελόκηποι, 10 Νοέμβρη 2011

Α ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

 Η Α`ΕΛΜΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την προκλητική στάση και τους εκβιασμούς  της εργοδοσίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία» απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων και στο σωματείο της Χαλυβουργίας ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και ενάντια στις μαζικές απολύσεις.

 

  Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να περιφρουρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας ή/και πετώντας στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εδώ και μια βδομάδα.

 

Είναι προφανές, ότι καμία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή συναίνεσης, με τη συμμετοχή των αγαπημένων παιδιών του κεφαλαίου και των αφεντικών, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν θα σταματήσει τον πόλεμο του μαύρου μετώπου εξουσίας ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Οι απατηλές συναινέσεις τους είναι στα βάρβαρα μέτρα που θα συνεχίσουν να παίρνουν, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, για το ξεπέρασμα της κρίσης «τους» και το αποτελείωμά μας, είναι στη βουβή συναίνεση στις συνεχιζόμενες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, είναι στο τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, όπως είναι η στρατηγική τους στόχευση, ανεξαρτήτως μνημονίων, δόσεων και τρομοκρατικών απειλών για χρεοκοπία. Χρεοκοπία άλλωστε είναι το αύριο που μας περιμένει από τις πολιτικές «σωτηρίας» τους, γι αυτό και δεν πρέπει να μας φοβίζει.

 

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι διαχειριστές της. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.
Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους επιχειρήσεις, όπως αυτή με εργατικό έλεγχο, για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.

 

Κανένας Εργαζόμενος – Κανένα Σωματείο μόνο του.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                ΒΑΜΒΑΚΑΣ        ΚΩΣΤΑΣ                                                     ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΓΙΟΥΛΗ

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών, την κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και τις μαζικές απολύσεις.

Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι και εδώ και  3 εβδομάδες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Είναι φανερό ότι η εταιρεία θέλει να περιφρουρήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση, με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και πετώντας στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Θέλει ακόμα να χτυπήσει παραδειγματικά τον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι.

Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση, ενώ ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο Τομέα. Οι εργαζόμενοι δέχονται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, να  παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της νέας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των τραπεζών, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο πρέπει να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Με ένα πανεργατικό, λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων και των μεταναστών, που θα ξεπερνά τις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διαλέξουν το δρόμο του ανυποχώρητου  αγώνα. Στο τέλος αυτού του δρόμου στέκεται ξανά η ελπίδα μιας ζωής με δικαιώματα, μιας ζωής με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι της συσσώρευσης των κερδών του κεφαλαίου. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη  αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Ένας για όλους και όλοι για έναν! Όλοι στον αγώνα.