Νοέ 172011
 

ΔΗΛΩΣΗ

για τη δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών

στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσ/νίκη

Παραμονή του Πολυτεχνείου και το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, η συγκυβέρνηση των μνημονιακών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και (των νοσταλγών της χούντας) ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο: όχι μόνο στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ, το δικαίωμα στη ζωή, όχι μόνο στερεί από τα παιδιά του λαού τα βιβλία και το σχολείο τους, το δικαίωμα στην ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά στερεί, ποινικοποιεί και το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί, να δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει!

Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσ/νίκη όπως και σ’ όλη την Ελλάδα ασκήσαμε αυτό ακριβώς το δικαίωμά μας. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που βρεθήκαμε στο δρόμο εκείνη τη μέρα είπαμε το δικό μας «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Είπε όχι στην τρόικα, το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική, μίλησε για το δικαίωμά μας σε μια καλύτερη ζωή.

Να ’ναι σίγουροι πως όπως το ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και οι χιλιάδες άνθρωποι, που βροντοφώναξαν «ΟΧΙ», στις παρελάσεις, έριξαν την κυβέρνηση του Παπανδρέου, έτσι και αύριο στις μεγαλειώδεις πορείες του Πολυτεχνείου και με τους αγώνες μας κάθε μέρα σε κάθε χώρο θα ανατρέψουμε και τη νέα εθνοσωτήρια κυβέρνηση.

Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι κυβερνώντες, γι αυτό και ποινικοποιούν κάθε αγώνα, από την απεργία ως τη διαδήλωση. Τρέμουν γιατί

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ! 

Θεσ/νίκη 16/11/2011 

Ηλίας Ν. Σμήλιος

Δάσκαλος

«Εις εκ τον κατηγορουμένων»

(Όπως θα ’λεγαν και επί χούντας…)

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ 

ΚΑΙΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ  Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το «μαύρο» μέτωπο που συστάθηκε όπως-όπως για να αναχαιτίσει την ασυγκράτητη οργή  του ΛΑΟΥ προσπαθεί τώρα να τον εκδικηθεί

ΟΧΙ στις διώξεις αγωνιστών!

Ήρθε η ώρα ξανά για ένα μεγάλο, για ένα αποφασιστικό «Όχι» του λαού μας. Σαν κι αυτά που κρίνουν την πορεία της ιστορίας. Σαν κι εκείνο του Οκτώβρη του ’40, που έβγαλε το λαό στους δρόμους και πάνω στα βουνά, να παλέψει και να ματώσει για τη λευτεριά ενάντια στο φασισμό. Όπως αργότερα, όταν υψώθηκε η σημαία της αντίστασης, τον Δεκέμβρη, στο δεύτερο αντάρτικο, στα Ιουλιανά, στο Πολυτεχνείο.

Η ζωή έχει δείξει ότι όταν ένας λαός ξεσηκώνεται, δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να τον σταματήσει.

Έτσι και τώρα. Τα αρπακτικά των τραπεζών, των αγορών, του κεφαλαίου, πολυεθνικά και ελληνικά, με γενικό επιτελείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και αιχμή του δόρατος τα οικονομικά τεθωρακισμένα του γερμανικού Τέταρτου Ράιχ, προελαύνουν σε όλη την Ευρώπη, καταπατούν εργατικές κατακτήσεις, κοινωνικά δικαιώματα, λαϊκές ελευθερίες.

Τότε ήταν τα SS, τώρα τα CDS της χρεοκοπίας. Απειλούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους όμηρους σε ένα εργασιακό Νταχάου διαρκείας.

Το νέο «Όχι» είναι αναγκαίο, για να μη βρεθεί ο εργαζόμενος λαός σε ένα κοινωνικό σκοτάδι χωρίς τέλος. Για να ανατρέψει τη σύγχρονη χούντα συγκυβέρνησης, ΕΕ,ΔΝΤ και να πάρει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του.

 

Παραμονή του Πολυτεχνείου και το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, η συγκυβέρνηση των μνημονιακών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και (των νοσταλγών της χούντας) ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο: όχι μόνο στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά στερεί, ποινικοποιεί και το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί, να δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει!

Σε όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια των παρελάσεων πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις πρωτοφανούς μαζικότητας, φαντασίας και αποφασιστικότητας. Συμμετείχαν κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πρωτοβουλίες κατοίκων και αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα από το λαό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η συγκλονιστική στάση των μαθητών.

Έτσι και στη Θεσσαλονίκη στις 28 του Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η νεολαία και κοινωνικοί-πολιτικοί φορείς, άσκησαν αυτό ακριβώς το δικαίωμα. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που βρεθήκαν στο δρόμο εκείνη τη μέρα είπαν το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.

Όμως το «μαύρο» μέτωπο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και τραπεζιτών που συστάθηκε όπως-όπως για να αναχαιτίσει την ασυγκράτητη οργή  του λαού προσπαθεί τώρα να  εκδικηθεί τον κόσμο που βγήκε στους δρόμους και συμμετείχε στις διαμαρτυρίες τη μέρα της παρέλασης. Απειλές, διώξεις, αποβολές σε όσους πήραν μέρος με τον ένα ή άλλο τρόπο στις εκδηλώσεις του σύγχρονου ΟΧΙ.

Κορυφαίο και πιο αποκρουστικό παράδειγμα ο σχηματισμός δικογραφίας παραμονές Πολυτεχνείου (!!!) σε βάρος αγωνιστών του κινήματος με αφορμή τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε τις τυπικές και υποκριτικές φιέστες σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του μαχόμενου λαού! Οι χιλιάδες διαδηλωτές δε σταμάτησαν καμιά παρέλαση. Αντίθετα έδωσαν στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός!Είπε ΟΧΙ στη  σύγχρονη εισβολή και κατοχή που επιβάλλουν  οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, τα «τανκς» της «αγοράς» και της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας .

Χιλιάδες λαού ήμασταν εκεί, συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις,

ας μας συλλάβουν όλους!

Να ’ναι σίγουροι πως, όπως το ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» στις παρελάσεις, που έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου, έτσι και στις μεγαλειώδεις πορείες του Πολυτεχνείου και με τους μαχητικούς αγώνες σε κάθε χώρο θα ανατρέψουμε και τη νέα εθνοσωτήρια κυβέρνηση.

Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι κυβερνώντες, γι αυτό και ποινικοποιούν κάθε αγώνα, από την απεργία ως τη διαδήλωση. Τρέμουν γιατί ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Δεν περνάει ο φασισμός! Οι νέοι Νοέμβρηδες θα είναι νικητές!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.