Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

O φόβος (Jean Claude Larchet)«Aenai-EpAnastasiΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Ελευσίνα 21-3-2014
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα ΠΡΟΣ: μέλη του συλλόγου, ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΜΜΕ
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com
Mail: syllogikadytatt@gmail.com

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ.
Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου μας που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.
Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του συλλόγου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!
Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας όλα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους..
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.
Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ τους συλλόγους εκπ/κών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ, να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις συγκεκριμένες ενέργειες.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αλιβέρι,28-03-2014
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Πρωτ.:66
Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης
Προς: Όλα τα μέλη του
Γραφεία Συλλόγου Συλλόγου μας
Ταχ.Δ/νση:Παπανικολάου 34
Τ.Κ.-Πόλη: 34500 Αλιβέρι
Πληροφορίες: Αρβανίτης Τάσος
Τηλ –Fax: 22230-23318 – 22265
ΨΗΦΙΣΜΑ

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δυτικής Αττικής, για
την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της
παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. από
τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου
Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας
απόφαση του Δ.Σ, προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του
συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η
Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ. προσήλθε στο γραφείο όπου θα
διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί
να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ. και στη συνέχεια να
αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών
αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα
από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το
γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ. Σ. στο κτίριο του σχολείου,
κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως
ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου
Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που
παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει
ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία
και το περιστατικό έλαβε τέλος.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται
στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της
συνδικαλιστικής δράσης.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός
και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας όλα όσα δικαιούνται οι
εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και
αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους
εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους
συλλόγους και στα σωματεία τους.
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα
Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την
εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
« η Αθηνά »

                                           26 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής

 

        Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά» καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής  μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του συλλόγου Δυτικής Αττικής) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας  όλα όσα  δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει.  

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής  συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους. 

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.       

Καλούμε  τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ  τους συλλόγους εκπ/κών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ, να πάρουν θέση και να  καταγγείλουν τις συγκεκριμένες ενέργειες.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

192 00 Αίγινα, 24/03/2014

Α.Πρ. 26
ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΣΥΛΛΟΓΟ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΟΕ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ

Οσο κι αν στις σημερινές συνθήκες κάποιοι ονειρεύονται το τέλος της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης , όσο κι αν πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε σε εποχές προ του 1974 και ότι μπορεί και πάλι να συσταθεί και να λειτουργήσει το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, “πλανώνται πλάνην οικτράν’. Μπορεί το καθεστώς της τρομοκρατίας , του αυταρχισμού ,του νέου πειθαρχικού δικαίου που προωθεί στο καθεστώς του Μνημονίου ενάντια σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Δημόσιο να γεννά τέτοιες ελπίδες στους πιο φανατικούς υποστηρικτές του. Μπορεί η επιβολή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, που εκ των προτέρων θεωρούν δεδομένη την εφαρμογή της, να πιστεύουν ότι με το φόβο που θα σπείρει,ότι θα συντριψει τις αντιστάσεις μέσα στην εκπαίδευση. Ας γνωρίζουν καλά όμως ότι αυτό θα παραμείνει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Δεν πρόκειται να τελειώσουν έτσι εύκολα με τον αυτόνομο , αγωνιζόμενο, ταξικό συνδικαλισμό και ότι γεγονότα σαν αυτά που καταγγέλθηκαν από τον Σύλλογο Π.Ε Δυτικής Αττικής θα καταγραφούν σαν μια αντιδραστική και ταυτόχρονα φαιδρή πράξη εκπροσώπων της διοικησης να φιμώσουν κάθε διαφορετική φωνή για τις πράξεις τους και τους σκοπούς που υπηρετούν.

Συγκεκριμένα :

” την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.
Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (δεν είναι μέλος του σωματείου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!
Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν η Διευθύντρια ρωτήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και εκείνη δεν απάντησε.”

Τέτοιες συμπεριφορές εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού , δίωξεων και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης που επιδιώκει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης διευθύντριας

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ                                            Καλαμάτα, 26-3-2014

ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                               Προς

Π.  ΚΑΙΣΑΡΗ  8  [ 1ος Όροφος ]                                         Το Σύλλογο Εκπ/κων ΠΕ Δυτικής Αττικής

24100  ΚΑΛΑΜΑΤΑ                                                       Τη ΔΟΕ

ΤΗΛ.  27210 21879  –  FΑΧ .  27210 85185                  Κοιν: Στα μέλη μας

mail:    sylekped@yahoo.co 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

           Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δυτικής Αττικής, για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. από τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ. προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ. και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ. Σ. στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας  δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας  όλα όσα  δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής  συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους.   

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

                              “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”                                                                                                  Πειραιάς  25-3-2014                                                                   

 ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ   Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                                      Αριθ. Πρωτ.: 12

ΤΗΛ.: 210 4613836 – ΚΙΝ.: 6972210342-637114024                                                                                                                                FAX.: 210 4613836 – 210 4615409

             ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: www.eproodos.gr

                  Email: proodospeiraia@gmail.com   

 

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Την κατάργηση των σωματείων και του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να ονειρεύεται η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου των Μεγάρων.

Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του σωματείου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν η Διευθύντρια ρωτήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και εκείνη δεν απάντησε.

Τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τα συνδικάτα.

Πιστεύουν ότι η αξιολόγηση χειραγώγηση των εκπαιδευτικών θα είναι το εργαλείο για την δημιουργία φόβου και κατ’ επέκταση το μέσο για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι  δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή.

Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

 

 

              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας – Βύρωνας

Web: sylimvrioti.gr     e-mail: sylbox@sylimvrioti.gr

 ΠΛΗΡ.:  Κοπριτέλης Απόστολος   –   Πετρίδης Μανώλης

ΤΗΛ.:  σπ. 7251847 σχ. 7651841 – σπ. 7655898 σχ. 7658752

Βύρωνας 25.3.2014

 

Αριθ. Πρωτ.: 59

 

ΠΡΟΣ: Σύλλογο Δυτ. Αττικής, ΔΟΕ

 

ΚΟΙΝ. : Μέλη μας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 

To Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Βύρωνα – Καισ/νής- Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

καταγγέλλει το κλίμα αυταρχισμού  και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δυτικής Αττικής, από την Δ/ντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Η Δ/ντρια προσπάθησε να παρεμποδίσει και να εκφοβίσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, όταν  πήγε να συμπαρασταθεί, ως όφειλε, σε συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου του, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου.

Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του συλλόγου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν.

Η βία και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να αναστείλουν τους αγώνες του λαού ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τον εξαθλιώνει που του στερεί το δικαίωμα στη δουλειά.              Το δικαίωμα των εργαζομένων  να διεκδικούν και να παλεύουν για τη ζωή τους, δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει.

Καλούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών που ανήκει η συγκεκριμένη διευθύντρια να προχωρήσει στη διαγραφή της.

Η τρομοκρατία η βία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν.

  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ.
Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.
Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του συλλόγου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!
Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας όλα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους..
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.
Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ τους συλλόγους εκπ/κών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ, να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις συγκεκριμένες ενέργειες.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                      Αρ. Εξερχ: 11/A/2014

         Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

        Ρ. Φεραίου 20

      Τηλ.210-5981932                                  Αιγάλεω  24/ 3 / 2014

 

ΠΡΟΣ: –  Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε, τα μέλη μας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

 

Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δυτικής Αττικής, για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. από τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ. προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ. και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ. Σ. στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αιγάλεω  δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας  όλα όσα  δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής  συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους.   

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

 

      Ερμούπολη,25/3/14

Α.Π. 150

 

Ταχ. Δ/νση    :5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Τηλέφωνα:  22810-88648              

Ταχ. Κώδ.     :84 100            

Πληροφορίες : Ευαγγελία Παππά

Email                     : syllogospe@gmail.com

Ιστοσελίδα : http://syllogospe.blogspot.com

 

ΠΡΟΣ :

ΔΟΕ

Σύλλογος Π.Ε Δυτικής Αττικής

ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΜΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέμα: Ανακοίνωση για το νέο αυταρχικό κρούσμα στη Δυτική Αττική

Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής, για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. από τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ,  προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

   Το Δ.Σ του  συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Δημοκρατία και παιδαγωγική αυτονομία στα σχολεία. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                                          Αθήνα, 22-3-2014

 

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

 

Θέμα: Καταγγελία στη διευθύντρια του 4ου ΔΣ Μεγάρων (ανακρίτρια σε προκαταρκτική) για απόπειρα παρεμπόδισης του ΔΣ να υπερασπίσει διωκόμενο εκπαιδευτικό

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Αριστοτέλης» καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του συλλόγου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών, αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση! Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής, έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας   όλα όσα  δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής  συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους. 

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                  

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

Email:syll2grafeio@gmail.com

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

 

ΠΡΟΣ: Δ. Ο. Ε.

Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε.

Κοινοποίηση: Μέλη Συλλόγου μας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

 

Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δυτικής Αττικής, για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. από τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ,  προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ. προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ. και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ. Σ. στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας   όλα όσα  δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής  συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους.   

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

 

 

 Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα                                                                       Πίνδου και Αθηνάς

ΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX: 2105561490

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com                       192 00

 

Ελευσίνα  23/03/2014

 

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

Την κατάργηση των σωματείων και του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να ονειρεύεται η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου των Μεγάρων.

Προφανώς θα νιώθει πιο άνετα να λειτουργεί με καθεστώς 4ης Αυγούστου ή 21ης Απριλίου που θα μπορούσε να κάνει ότι αυτή θέλει λειτουργώντας ως απόλυτος άρχων, που νόμος είναι κάθε φορά η δική της θέληση.

Μπορεί να νιώθει ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά από μια τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του σωματείου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν η Διευθύντρια ρωτήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και εκείνη δεν απάντησε.

Τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τα συνδικάτα.

Πιστεύουν ότι η αξιολόγηση χειραγώγηση των εκπαιδευτικών θα είναι το εργαλείο για την δημιουργία φόβου και κατ’ επέκταση το μέσο για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα τσακίσουμε αυτές τις πρακτικές και δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή.

Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Ζωγράφου

 

Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

Ανακοίνωση για το νέο αυταρχικό κρούσμα στη Δυτική Αττική

Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής, για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. από τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ,  προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Το Δ.Σ του  Α’ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας   όλα όσα  δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής  συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους..   

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.