Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ: Δίωξη στον Κώστα Τουλγαρίδη! Διότι δε συνεμορφώθη… – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

“συγκέντρωση την Πέμπτη 10/10, στις 2μμ στο 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττική στο Κορωπί”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δίωξη στον Κώστα Τουλγαρίδη! Διότι δεν συνεμορφώθη…
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν
 
Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.
 
Ξεθάβοντας τις πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα τον κατηγορούν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστική δίωξη γιατί στο πρόσωπο του συνάδελφου Τουλγαρίδη Κώστα επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων.
Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ΄ Αθήνας και του Μπάμπη Κόκλα, προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ ως υπεύθυνη για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης.
 
Όταν το εργασιακό Νταχάου γίνεται νόμος, όταν κάθε δίχτυ προστασίας για εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα εξοβελίζεται, όταν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καταπατούνται κατάφορα, όταν τα δικαιώματα καρατομούνται στη λαιμητόμο, τότε η σιδερένια μπότα των διώξεων θα προσπαθεί να λιώσει κάθε αντίδραση. Ειδικά σήμερα, όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός μας σηκώνουν τη σημαία της ανυπακοής, η αντιδραστική μετάλλαξη ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων, δε θα είναι εξαίρεση αλλά τρόπος άσκησης της πολιτικής από την εξουσία.
Ο Κ. Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων. Είναι φανερό ότι δε στοχεύουν στο πρόσωπό του. Η διοίκηση, σε διατεταγμένη αποστολή, με την πλήρη κάλυψη του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής Κουμέντου και της διευθύντριας Αν. Αττικής Ξυθάλη, επιδιώκουν μέσω της δίωξης αυτής να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους έτσι ώστε να επιβάλουν την πλήρη υποταγή.
Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ.
Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, χουντικής έμπνευσης, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν παραδειγματικά στην εκπαίδευση και να επιβάλουν τη μπότα της Νέας Τάξης στα σχολεία.
Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.

 

Η αποφασιστική συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης
Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε σύλλογο εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, κάθε σωματείο, να υψώσουν τείχος απέναντι στις διώξεις και να εκδηλωθεί ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης. Να οργανώσουμε συγκέντρωση αντί για απολογία.
 
Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση.

============
 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Αρ. Πρωτ:371
 
Αθήνα 2/11/2011
 
Προς
 
Το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κ. Σωτηρίου
 
Κοιν:
 
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την άσκηση δίωξης από το 2ο Γραφείο Π.Ε. της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής κατά του συναδέλφου Κ. Τουλγαρίδη.
 
Ο συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής». Η απλή ανάγνωση του «κατηγορητηρίου» παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιστρέφει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.
Είναι αδιανόητο να διώκεται συνάδελφος, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου, επειδή ζήτησε ενημέρωση από το Διευθυντή του σχολείου για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που αφορούσαν τα δικαιώματα του Συλλόγου διδασκόντων.
 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εις βάρος του συναδέλφου. Εκπρόσωπος του Δ.Σ. θα παραβρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Γραφείο Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου».
 
 
============
 
 
Ο.Λ.Μ.Ε.: Για τη δίωξη συναδέλφου μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο συνάδελφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, που διώκεται από τη διοίκηση, με την πλήρη κάλυψη του περιφερειακού διευθυντή, κατηγορούμενος για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια».
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα διώξεων της διοίκησης προς συνδικαλιστικά στελέχη. Οι ενέργειες αυτές προφανώς εκπορεύονται από ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, καθώς το κίνημα αναπτύσσεται. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η δίωξη κατά του συναδέλφου Σάββα Σάββα, προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά, του συναδέλφου Μπάμπη Κόκλα, προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, του συνάδελφου Παντελή Βαϊνά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας κ.λπ.
Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να καταλάβει ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δεν υποτάσσεται με τη δίωξη πρωτοπόρων αγωνιστών. Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας συσπειρώνεται μπροστά σε τέτοιες επιθέσεις προασπιζόμενο τη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τη διοίκηση, σε όλα τα επίπεδα να σταματήσουν άμεσα όλες τις διώξεις συνδικαλιστικού και πολιτικού περιεχομένου.  Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στη θεσμοθέτηση νόμων για την εκπαίδευση σε όλο και πιο αντιδημοκρατική κατεύθυνση, στον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στον περιορισμό της δημοκρατίας στο σχολείο και στην ποινικοποίηση των αγώνων μαθητών και εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα σταθεί στο πλευρό του συνάδελφου Τουλγαρίδη και θα προχωρήσει σε όλα τα μέτρα για να σταματήσει η άδικη δίωξη του.
 
============
 
 
 
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
 
Διότι δε συνεμορφώθει …
     Σε μια παραπαίουσα Κυβέρνηση τα μοναδικά δεκανίκια που της απομένουν, είναι η καταστολή και η καταστρατήγηση κάθε είδους δικαιωμάτων των εργαζομένων ,αλλά και του λαού που αντιστέκεται. Μετά από τα κλομπ, τα δακρυγόνα και τα χημικά ,ήρθε η ώρα της ποινικοποίησης κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Συνάδερφος εγκαλείται από «συνάδερφο» Διευθυντή ,διότι δε συνεμορφώθει προς τας εντολάς ,θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης… 
      Διαβάζοντας τα  παραπτώματα  που  αποδίδονται  στο συνάδερφο Κώστα Τουλγαρίδη ,εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι και κάποιοι άλλοι διάβαζαν τον καιρό της χούντας των Συνταγματαρχών και δεν κατάλαβαν, ίσως και λόγω μειωμένης νοημοσύνης , την πτώση της ,αλλά και τη  μετεξέλιξή της σε κοινοβουλευτική χούντα.
      Παραπτώματα  όπως «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «την απείθεια», είχαμε να τα ακούσουμε από τον καιρό της επταετίας, ενώ κι η επίκλησή τους θυμίζει το αλάθητο του Πάπα και το πίστευε και μη ερεύνα .Γεγονός που προξενεί ανατριχίλα , καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρος του συναδέλφου, με  ταυτόχρονη παρουσίαση της εικόνας  του εργασιακού μεσαίωνα που θα ακολουθήσει. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τόσο τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση, η οποία τελικά ακυρώθηκε ,όσο  και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του ,προετοιμάζοντας μας για την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση.    Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν  στην εκπαίδευση από τώρα και να επιβάλουν την μπότα της Νέας Εποχής – Νέας Τάξης στα σχολεία
    Η δίωξη που προσπαθούν να στηρίξουν στην έωλη αναφορά του νέου δ/ντή του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη και τυπικά διεξάγει το 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής, γίνεται ύστερα από ενημέρωση και την πλήρη κάλυψη τόσο της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής όσο και του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής.  
     Ο συνάδελφος  Κώστας Τουλγαρίδης, είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος του     ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικός αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Με τη δίωξη του, έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων του σχολείου ,να αποδημήσουν το σύλλογο διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων ,του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των διευθυντών μάνατζερ.
 
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. Η Εργασιακή τρομοκρατία δε θα περάσει!!!!
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης ,καθώς και την έγγραφη συγγνώμη προς το συνάδερφο όλων των εμπλεκόμενων.
 
============
 
Εκπαιδευτικός Oμιλος / Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Κώστα Tουλγαρίδη, Μπάμπη Κόκλα και Παντελή Βαϊνά
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
αντιτετραδια της εκπαίδευσης
http://www.antitetradia.gr/, afantitetradia@yahoo.gr
Αριστοτέλους και Αβέρωφ 23 Αθήνα 10433, τηλ. 2108227992, 2105125714, 6974438720,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα χερι-χέρι με τα χτυπήματα στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, βαδίζει και οξύνεται ο αυταρχισμός από το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσίες του. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Παιδείας έβαλε στο μάτι, όχι τυχαία, δυο αγωνιστές εκπαιδευτικούς, τον καθηγητή Μπάμπη Κόκλα πρόεδρο της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και το δάσκαλο Παντελή Βαϊνά, αιρετό της Γ΄ Αθήνας.  Παράλληλα καταγράφουμε την κλήση σε γραπτή απολογία από την Α΄ Διεύθυνση Αθήνας του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα, τη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Σάββα Σάββα μετά από παραγγελία του περιφερειάρχη εκπαίδευσης, και τη νέα τρομοκρατική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου Δημήτρη Μαντζουράτου επειδή συμπαραστάθηκε σε εργαζόμενους της περιοχής του που απειλούνταν με απόλυση κλπ. Πρόσφατα, το Υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ξεθάβοντας τις πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα διώκουν τον αγωνιστή δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια».

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστικές διώξεις γιατί στο πρόσωπο και των τριών εκπαιδευτικών επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων.

Αυτοί που ουσιαστικά και τυπικά εκτελούν «συμβολαίου θανάτου», του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα (όποιου είχε απομείνει) της εκπαίδευσης, των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, των διορισμών και των προσλήψεων, αυτοί που εκποιούν κομμάτι κομμάτι την ελληνική γη και φτωχοποιούν το λαό, οι ίδιοι που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας το κολαστήριο της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών μισθών και συντάξεων, αυτοί που φέρνουν τα κοινωνικά δικαιώματα στο απόσπασμα, την ελληνική οικονομία ανέκκλητα στη χρεοκοπία και τη χώρα στη νεοαποικιακή υποδούλωση και λεηλασία, ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ:
Τα σχέδια τους δε θα περάσουν!

Γελιούνται αν πιστεύουν ότι έχουν κλείσει τις θύελλες μια για πάντα σε γυάλινα κλουβιά. Γελιούνται αν πιστεύουν και πολύ περισσότερο αν καραδοκούν πως θα έχουν «αιώνια» τους εργαζόμενους όπως το χιόνι στο βουνό να λιώνει για να αυξάνουν τις εμπορικές ιδέες τους. Πολύ γρήγορα το εκπαιδευτικό κίνηµα, ο κόσμος της εργασίας, θα σηκωθεί στις µύτες των ποδιών του, θα διαπεράσει τα φράγµατα των µέσων µαζικής ενηµέρωσης, θα συντρίψει τη ρητορική τού άδικου λόγου και θα ορθώσει πύργο ατίθασο στη Σαλώµη του νεοφιλελευθερισµού που ετοιµάζεται να περιφέρει το κεφάλι της παιδείας προσφορά στους επιχειρηματίες της γνώσης.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.
Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους.
===================================
 
 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

http://paremvaseisde.gr/ l paremvaseis.de@gmail.com l τηλ. 210 3318624

 

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη κατά του αγωνιστή εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη

 

Με τη δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής συνεχίζεται το κομπολόι διώξεων συνδικαλιστών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σαφές ότι η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων έχει μπει στο στόχαστρο.

Η κυβέρνηση αντιδρά με διώξεις μπροστά στην όλο και πιο μαζική αντίδραση των εργαζομένων στη βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, στην καθολική απονομιμοποίηση της πολιτικής της. Μια απονομιμοποίηση που εκφράστηκε με τον πιο σαφή τρόπο στη μετατροπή από χιλιάδες λαού των παρελάσεων για το ΟΧΙ σε όλη τη χώρα σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και της υποτέλειας της στην ΕΕ, στους τραπεζίτες και το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Για αυτό απαντά με το μόνο όπλο που της έχει απομείνει: τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Μια σειρά γεγονότων το τελευταίο διάστημα δείχνουν την κατεύθυνση που έχει δώσει η κυβέρνηση στους μηχανισμούς της για εκφοβισμό των εργαζομένων, για την ανάσχεση της λαϊκής οργής: πρέπει να χτυπηθούν οι πρωτοπόροι αγωνιστές για να τρομάξουν οι εργαζόμενοι. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η δίωξη κατά του συναδέλφου Κ. Τουλγαρίδη για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Έτσι βαφτίστηκε η παρέμβαση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Γίνεται φανερό ότι το νέο μισθολόγιο που συνδέει τη μισθολογική εξέλιξη με θέματα συμπεριφοράς απέναντι στους προϊσταμένους και τις επιλογές τους, έχει διαμορφωθεί και σαν όπλο διασφάλισης της φοβισμένης σιωπής των εκπαιδευτικών.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Αναφερόμενοι μόνο στην εκπαίδευση καταγράφουμε την κλήση σε γραπτή απολογία από την Α΄ Διεύθυνση Αθήνας του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, σαν απάντηση στις συκοφαντίες βουλευτή του ΛΑΟΣ, τη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Σάββα Σάββα μετά από παραγγελία του περιφερειάρχη εκπαίδευσης, την κλήση σε απολογία του προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Μπάμπη Κόκλα με παραγγελία της ίδιας της υπουργού γιατί ζήτησε σε κλειστή συνδικαλιστική συνεδρίαση τη διερεύνηση καταγγελιών για την έκδοση των DVD από το υπουργείο, τη δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ΄ Αθήνας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κλπ.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ο λαός δεν εκφοβίζεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή του λαού μετατρέπεται σε τσουνάμι που παρασύρει την πολιτική της, τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής και όλο το πλέγμα κυριαρχίας τους. Ας τρέμουν. Κανείς δεν θα γλυτώσει από τη λαϊκή θέληση για αλλαγή. Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, την επιβίωση τους, την αξιοπρέπεια τους και τους συναδέλφους τους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 
Αθήνα, 31.10.2011
 
======================
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
 
Διότι δε συνεμορφώθει …
 
Σε μια παραπαίουσα Κυβέρνηση τα μοναδικά δεκανίκια που της απομένουν είναι η καταστολή και η καταστρατήγηση κάθε είδους δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και του λαού που αντιστέκεται. Μετά από τα κλομπ, τα δακρυγόνα και τα χημικά, ήρθε η ώρα της ποινικοποίησης κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Συνάδερφος εγκαλείται από «συνάδερφο» Διευθυντή διότι δε συνεμορφώθει προς τας εντολάς ,θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης…
 
Διαβάζοντας τα παραπτώματα που αποδίδονται στον συνάδερφο Κώστα Τουλγαρίδη εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι και κάποιοι άλλοι διάβαζαν τον καιρό της χούντας των Συνταγματαρχών και δεν κατάλαβαν –ίσως και λόγω μειωμένης νοημοσύνης– την πτώση της ,αλλά και τη  μετεξέλιξή της σε κοινοβουλευτική χούντα.
Παραπτώματα όπως «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «την απείθεια» είχαμε να τα ακούσουμε από τον καιρό της επταετίας, ενώ κι η επίκλησή τους θυμίζει το αλάθητο του Πάπα και το πίστευε και μη ερεύνα, γεγονός που προξενεί ανατριχίλα, καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρος του συναδέλφου με  ταυτόχρονη παρουσίαση της εικόνας του εργασιακού μεσαίωνα που θα ακολουθήσει. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τόσο τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση και τελικά ακυρώθηκε όσο και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του, προετοιμάζοντάς μας για την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση, έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν στην εκπαίδευση από τώρα και να επιβάλουν την μπότα της Νέας Εποχής – Νέας Τάξης στα σχολεία.
 
Η δίωξη που προσπαθούν να στηρίξουν στην έωλη αναφορά του νέου δ/ντή του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη και τυπικά διεξάγει το 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής γίνεται ύστερα από ενημέρωση και πλήρη κάλυψη τόσο της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής όσο και του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής. 
Ο συνάδελφος  Κώστας Τουλγαρίδης, είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και αναπληρωματικός αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των ωρομίσθιων και αναπληρωτών συναδέλφων. Έχει παραβρεθεί σε πλήθος συνελεύσεών μας και έχει πάρει πολλές φορές την πρωτοβουλία για διοργάνωση κινητοποιήσεων για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Με τη δίωξη του έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων του σχολείου, να αποδημήσουν το σύλλογο διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων, του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των διευθυντών μάνατζερ.
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. Η Εργασιακή τρομοκρατία δε θα περάσει!!!!
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης, καθώς και την έγγραφη συγγνώμη προς το συνάδερφο όλων των εμπλεκόμενων.
 
======================
 Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Κάτω τα χέρια από τους Αγωνιστές
 
 Είναι πλέον ξεκάθαρο στον καθένα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μία ανελέητη – αντιλαϊκή κυβέρνηση, πιστός υπηρέτης της πιο βάρβαρης επιθετικότητας του κεφαλαίου. Ξέρει πολύ καλά ότι είναι απονομιμοποιημένη από οποιαδήποτε σκοπιά στην συνείδηση της κοινωνικής πλειοψηφίας και ότι το πολιτικό της τέλος είναι κοντά. Παρόλαυτα σαν αδίστακτη εντολοδόχος του Κεφαλαίου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον όποιο χρόνο της απομένει για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της διάλυσης όλων των συλλογικών δικαιωμάτων που οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει μέσα από ανείπωτους αγώνες και θυσίες. Και γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποιεί τα μόνα όπλα που της έχουν απομείνει: την τρομοκρατία και την καταστολή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσεται και η πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη η τελευταία μιας σειράς παρόμοιων διώξεων πρωτοπόρων συνδικαλιστών (βλ. Παύλου Αντωνόπουλου, Μπάμπη Κόκλα, Σάββα Σάββα, Παντελή ΒαΪνά) που έχει ως στόχο την πειθάρχηση και τελικά την υποταγή της βάσης του κλάδου.
Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κολοσιαία συλλογική δύναμη αντίστασης των σωματείων δεν ενεργοποιείται τυχαία ή αυθόρμητα αλλά από την καθημερινή κοπιαστική δραστηριότητα των πιο προχωρημένων εργαζομένων της βάσης. Και αυτή τη δύναμη την τρέμουν. Την γνωρίζουν και από την Ιστορία αλλά το σημαντικότερο την παρακολουθούν με δέος να γιγαντώνεται μέρα με την μέρα εδώ στην χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ανήμποροι να την καταστείλουν. Είναι αυτή η δύναμη που λειτουργώντας ως καταλύτης “ζωτάνεψε” τις πλατείες, μαζικοποίησε τους πρόσφατους μεγαλειώδεις ταξικούς – απεργιακούς αγώνες. Είναι αυτή η δύναμη που σύμφωνα με τον Γλέζο αποκατέστησε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου. Και είναι αυτή η δύναμη που συσπειρώνοντας εν τέλει γύρω της την πλειοψηφία της κοινωνίας θα τους στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν οι διώξεις τους ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ! Και γι’ αυτό τον λόγο θα αποτύχουν.
Ως Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο Κώστα Τουλγαρίδη και σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές των καιρών μας και απαιτούμε
• Να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης
• Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα
• Να φύγει αυτή η άθλια κυβέρνηση ΤΩΡΑ!
 
 
======================
 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ
 
Κορωπί 31/10/11                                                       Προς: ΔΟΕ, Συναδέλφους, Μ.Μ.Ε, συνδικάτα
 Α.Π.:   80                 
                                                                                                
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
  Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη που ασκήθηκε από τη διοίκηση κατά του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αναπληρωματικό μέλος ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
  Ο συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής». Η ανάγνωση του ‘κατηγορητηρίου’ από μόνη της παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιστρέφει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.
  Είναι αδιανόητο να διώκεται συνάδελφος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, επειδή με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου ζήτησε ενημέρωση από το διευθυντή του σχολείου για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που αφορούσαν τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.
  Η συγκεκριμένη δίωξη μάς αφορά όλους. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας μέσα στα σχολεία ενώ παράλληλα θα αντιπαλέψουμε κάθε αυθαιρεσία που εκπορεύεται από τη διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας.
  Οι αρχές και οι αξίες του «νέου σχολείου» της αγοράς, όπως το αντιλαμβάνεται το υπουργείο παιδείας αρχίζουν να λαμβάνουν σάρκα και οστά. Η προώθησή του και η επιβολή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου πηγαίνουν μαζί με την ένταση του αυταρχισμού. Γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί στην πράξη, ακόμα και πριν να ψηφιστεί, το σχέδιο έκτρωμα για τη «διοικητική αναδιάρθρωση», με τις «αλήστου μνήμης» ρυθμίσεις για την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου».
  Είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ως μαζικό κίνημα είμαστε εδώ και δε θα περάσουν πρακτικές διώξεων και αυθαιρεσιών από τη διοίκηση.
Η αποφασιστική και συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τις ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία εναντίον του συναδέλφου.
• Καλούμε τη ΔΟΕ, τους συλλόγους και τα συνδικάτα να εκφράσουν αλληλεγγύη.
• Την Πέμπτη 10/11, στις 2.15μ.μ., το Δ.Σ. του Συλλόγου «Κώστας Σωτηρίου» θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Γραφείο Π.Ε. Αν. Αττικής, μαζί με το διωκόμενο συνάδελφο και αντί για απολογία θα απαιτήσει να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης εναντίον του συναδέλφου.
•  Καλούνται η ΔΟΕ, οι αιρετοί Αν. Αττικής, και κάθε συνάδελφος που θέλει να εκφράσει τη συμπαράστασή του.
                                                               Για το Δ.Σ.             
Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γεν.   Γραμματέας
Ιωάννης     Ρούπας                                                                     Ελένη    Κανελλοπούλου
 
======================
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777 e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.grΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ
 
 
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει τη δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» από τον προϊστάμενο του 2ου γραφείου Π.Ε. Αν. Αττικής κατʼ εντολή της διευθύντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο έργο τρομοκράτησης του λαού από την ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ολοφάνερα δίωξη πολιτική και συνδικαλιστική.Τον Κώστα Τουλγαρίδη γνωρίζει όλο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα για την ανυποχώρητη στάση του ενάντια στην αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική του καθεστώτος, τον γνωρίζει από την κοινή δράση και την αλληλεγγύη που δείχνει σε κάθε εργατικό αγώνα και δίωξη. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση και η οποία τελικά ακυρώθηκε. Κατηγορείται γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου διευθυντή του σχολείου του. Η γλώσσα του καθεστώτος μετατρέπει την αλληλεγγύη σε πειθαρχικό αδίκημα, σε «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής και απείθεια» και απαξιώνει την αξιοπρέπεια του δασκάλου που στέκεται όρθιος μπροστά στις αυθαιρεσίες της διοίκησης σε «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας».Το κατηγορητήριο που με θρασύτητα τού προσάπτουν καταδεικνύει πως οι διάφοροι υποδεκανείς και βαστάζοι που έχει τοποθετήσει η λαομίσητη κυβέρνηση στις διάφορες θέσεις διοίκησης, και που την ώρα που ο ελληνικός λαός παλεύει για τη ζωή του αυτοί νομίζουν πως θα χτίσουν ανενόχλητοι τις καριέρες τους, έχουν λάβει εντολή να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές διαδηλώσεις και το λαϊκό ξέσπασμα στις παρελάσεις οι κυβερνώντες δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την τρομοκρατία για να περάσουν την πολιτική τους.

Το πλήθος διώξεων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση (Παντελής Βαϊνάς, Μπάμπης Κόκλας, Σάββας Σάββας κ.α.), οι απειλές των διοικήσεων απέναντι σε σωματεία, η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών και συνδικαλιστικών ιδεών στα σχολεία, όπως στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποκαλύπτουν πως υπάρχει σαφής πολιτική απόφαση να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και να παταχθεί κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης και των Μνημονίων.

Με αφορμή και τη συγκεκριμένη δίωξη φαίνεται πως η κυβέρνηση εντείνει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο δημόσιο, αφού κάθε συνδικαλιστική τοποθέτηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και υψώνει εμπόδια στην είσοδο των συνδικαλιστών στους εργασιακούς χώρους. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται τι σημαίνει «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» και η σύνδεση αξιολόγησης-παραγωγικότητας-βαθμού-μισθού.

Με την αλυσίδα διώξεων και εκφοβισμών θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που δίνουν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση δυναμικό παρόν. Όμως,ο λαϊκός παράγοντας έχει μπει καθοριστικά στο προσκήνιο και δεν πρόκειται να τον βάλουν στο περιθώριο, σε ό,τι τερτίπια και αν καταφύγει η σημερινή άθλια κυβέρνηση και οι εξίσου άθλιοι συνοδοιπόροι της (πρόωρες εκλογές, συγκυβερνήσεις ή δημοψηφίσματα). Τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις εκρήξεις οργής του λαού τούς τρέμει όλο το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ), γιατί μπορούν να ανατρέψουν την ξενόδουλη και βάρβαρη πολιτική τους. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να δυναμώσουν παραπέρα την πάλη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Κώστα Τουλγαρίδη. Η πολιτική της τρομοκρατίας δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Κώστα Τουλγαρίδη.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξή του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

=========================

 Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»  από τον προϊστάμενο του 2ου γραφείου Π.Ε. Αν. Αττικής κατ’ εντολή της διευθύντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που είναι ένα  ακόμη επεισόδιο στο έργο τρομοκράτησης του λαού από την ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ολοφάνερα δίωξη πολιτική και συνδικαλιστική.

Το κατηγορητήριο που με θρασύτητα τού προσάπτουν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια» καταδεικνύει πως οι διάφοροι υποδεκανείς και βαστάζοι που έχει τοποθετήσει η λαομίσητη κυβέρνηση στις διάφορες θέσεις διοίκησης, και που την ώρα που ο ελληνικός λαός παλεύει για τη ζωή του αυτοί νομίζουν πως θα χτίσουν ανενόχλητοι τις καριέρες τους, έχουν λάβει εντολή να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές διαδηλώσεις και το λαϊκό ξέσπασμα στις παρελάσεις οι κυβερνώντες δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την τρομοκρατία για να περάσουν την πολιτική τους.

Το πλήθος διώξεων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση (Παντελής Βαϊνάς, Μπάμπης Κόκλας, Σάββας Σάββας κ.α.), οι απειλές των διοικήσεων απέναντι σε σωματεία, η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών και συνδικαλιστικών ιδεών στα σχολεία, όπως στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποκαλύπτουν πως υπάρχει σαφής πολιτική απόφαση να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και να παταχθεί κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης και των Μνημονίων.

Με αφορμή και τη συγκεκριμένη δίωξη φαίνεται πως η κυβέρνηση εντείνει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο δημόσιο, αφού κάθε συνδικαλιστική τοποθέτηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και υψώνει εμπόδια στην είσοδο των συνδικαλιστών στους εργασιακούς χώρους. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται τι σημαίνει «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» και η σύνδεση αξιολόγησης-παραγωγικότητας-βαθμού-μισθού.

Με την αλυσίδα διώξεων και εκφοβισμών θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που δίνουν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση δυναμικό παρόν. Όμως ,ο λαϊκός παράγοντας έχει μπει καθοριστικά στο προσκήνιο και δεν πρόκειται να τον βάλουν στο περιθώριο, σε ό,τι τερτίπια και αν καταφύγει η σημερινή άθλια κυβέρνηση και οι εξίσου άθλιοι συνοδοιπόροι της (πρόωρες εκλογές, συγκυβερνήσεις ή δημοψηφίσματα). Τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις εκρήξεις οργής του λαού τους τρέμει όλο το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) γιατί μπορούν να ανατρέψουν την ξενόδουλη και βάρβαρη πολιτική τους. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να δυναμώσουν παραπέρα την πάλη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις ενέργειες της διοίκησης και τη δίωξη που έχει ασκηθεί και να συμπαρασταθούν ενεργά στο συνάδελφο Τουλγαρίδη. Η πολιτική της τρομοκρατίας δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, τα εκπαιδευτικά σωματεία και το σύλλογο «Αλ. Δελμούζο» και κάθε εργασιακό σωματείο να πάρει απόφαση ενάντια στη συγκεκριμένη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Κώστα Τουλγαρίδη.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξή του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

                              http://deltioake.blogspot.com                                                                                                                           31/10/2011
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

======================
 
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

Παιανία, Τρίτη, 01.11.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου κι εκ μέρους των εργαζομένων στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, τρομοκρατική, αντισυνδικαλιστική και αντεργατική ενέργεια του 2ου Γραφείου Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής να καλέσει σε απολογία τον εκπαιδευτικό και συνδικαλιστή Κώστα Τουλγαρίδη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί κατάφωρη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη από τη Δ/νση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής.

Ο Κ. Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου των εκπαιδευτικών, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων. Είναι φανερό ότι δε στοχεύουν στο πρόσωπό του, επιδιώκουν μέσω της δίωξης αυτής να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους του έτσι ώστε να επιβάλουν την πλήρη υποταγή.

Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ.

Εμείς οι εργαζόμενοι σε μια μεγάλη επιχείρηση στην Ανατ. Αττική, μάλιστα πολλοί είμαστε κάτοικοι εδώ αλλά και γονείς παιδιών στα Α’βάθμια Σχολεία της, καταδικάζουμε κι αντιπαλεύουμε αποφασιστικά κάθε αυθαιρεσία κι αντισυνδικαλιστική ενέργεια της Δημ. Διοίκησης, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν δεχόμαστε οι δάσκαλοι των παιδιών μας που πρέπει να διδάσκουν τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας να γίνονται οι ίδιοι αντικείμενο διωγμών και τρομοκράτησης, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησής τους στις επιταγές των πολιτικών των μνημονίων. Αυτές οι πολιτικές υπηρετώντας τα άνομα κέρδη μιας ελάχιστης μειοψηφίας στοχεύουν όλους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα που έχουν κερδίσει με αγώνες γενιών, διαλύοντας ανάμεσα στα άλλα και τους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους όπως η Παιδεία κι οδηγώντας σε ισοπέδωση τις ζωές μας, καταστρέφοντας και το μέλλον για τα παιδιά μας.

• Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης του Κώστα Τουλγαρίδη.
• Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς.
• Η Δημόσια Παιδεία είναι θεμελιακό δικαίωμα των εργαζόμενων και δεν το χαρίζουμε σε κερδοσκόπους και καιροσκόπους που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας και του λαού μας.

Το Δ.Σ.

 

 
======================
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρ. Φεραίου &  Π. Π. Γερμανού , 2105881935             Αιγάλεω 31-10-11                        
                                                       
                                    
 ΠΡΟΣ:  
– Δ.Σ της Δ.Ο.Ε.
                                                                  
 – Τα μέλη του Συλλόγου μας
– Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε  Α. Αττικής «Κ. Σωτηρίου»
        Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών. Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν.
      Ο συναδέλφος Κώστας Τουλγαρίδης, μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικός αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής διώκεται με βάση τις πιο αντιδραστικές και ανενεργές διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα. Τον κατηγορούν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια».
     Ο Κ. Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του Συλλόγου Διδασκόντων. Είναι φανερό η διοίκηση, με την πλήρη κάλυψη του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής κ. Κουμέντου και της διευθύντριας Αν. Αττικής κ. Ξυθάλη, επιδιώκουν μέσω της δίωξης αυτής να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους.
 
        Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστική δίωξη γιατί στο πρόσωπο του συνάδελφου Τουλγαρίδη Κώστα επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ΄ Αθήνας και του Μπάμπη Κόκλα, προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ ως υπεύθυνη για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης.
       Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων. Έχουν στόχο να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Στην κοινωνία που ετοιμάζουν δεν υπάρχουν συνδικάτα, δικαιώματα, αγώνες και κατακτήσεις. Μας θέλουν φοβισμένους, διαιρεμένους, άλαλους και υποταγμένους. Με τη σιδερένια μπότα των διώξεων και της καταστολής προσπαθούν να λιώσουν κάθε αντίδραση. Έχουν στόχο να τσακίσουν τα συνδικάτα, α χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ. Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση.

Τα σχέδια τους δε θα περάσουν. Η αποφασιστική συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τα ακυρώσει. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης.

 

======================
 
 ΣΕΚΑΠΕ
 
Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό – συνδικαλιστή Κώστα Τουλγαρίδη
 
Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
 
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη, ο οποίος διώκεται για την συνδικαλιστική του δράση, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα αναπληρώτριας δασκάλας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση, ή οποία τελικά ακυρώθηκε καθώς και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του.
Ο Κ. Τουλγαρίδης πράττοντας τα αυτονόητα ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου» και πρώην μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) διώκεται για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας»,
«άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής» και «απείθεια», που το λιγότερο που μας προκαλούν είναι ανατριχίλα…
Με τέτοιες διώξεις ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και επιχειρείται να τρομοκρατηθεί κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής.
Δεν θα τους περάσει – η αποφασιστική συλλογική δράση μας θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.
 
————————————————————
ΣΕΚΑΠΕ
Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: sekape@cres.gr
Εναλλακτική Διεύθυνση: se_kape@yahoo.gr
Tel.: 210 66 03 363, 246, 331
Mobile: 6945 375 101
Fax: 210 66 03 301, 302
======================
 
 
 
 
 
======================

 

 

 

 

 

 

 

======================
 
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                                     Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                      ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ:  192 00  Ελευσίνα
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                            ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  210 5542631
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε.)                                                   ΦΑΞ: 210 5542631
 
Διότι δεν συνεμορφώθει …
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν
 
Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του αγωνιστή εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ τους ΔΟΕ.
 
Και μόνο η ανάγνωση των παραπτωμάτων που του αποδίδονται – «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «την απείθεια», προξενεί ανατριχίλα  καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρος του συναδέλφου. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι τους αυθαιρεσίες του δ/ντή.
 
Η δίωξη αποτελεί επιλογή τους ανώτερης διοίκησης με στόχο  να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή τους βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου τους αγοράς, τους απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ. Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, χουντικής έμπνευσης, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση.
Τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία πηγαίνουν μαζί με το όργιο αυταρχισμού και την καταστολή που εκδηλώνεται απέναντι σε κάθε κοινωνική  αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι, νομίζουν  ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν τη μπότα της «Νέας Τάξης» στην κοινωνία και την εκπαίδευση.
 
Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.
Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.
Κάτω τα χέρια από το συνάδελφο.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας
Κώστας Βαμβακάς                  Γιούλη Βασιλείου

======================

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
3ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ Β’ Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
   
                                              Ν. Ιωνία, 31-10-2011
Αρ. Πρωτ.: 257
 

 Προς: τα μέλη του συλλόγου,                  
           ΔΟΕ ,
           Σύλλογο εκπαιδευτι-
           κών Π.Ε «Κ. Σωτηρίου»
           Ανατολικής Αττικής

Ταχ. Δ/νση: Μουταλάσκη 64
Τ. Κ. – Πόλη: 14234 Νέα Ιωνία
Τηλ. – Fax : 2102753868
e.mail : segseferis@gmail.com
https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home
 

Θέμα: Δίωξη συναδέλφου

Το Δ.Σ.  του συλλόγου «Γ. Σεφέρης» εκφράζει τη συμπαράσταση του στο συνάδελφο Κώστα Τουλγαρίδη, ο οποίος διώκεται από τη διοίκηση για “ανάρμοστη συμπεριφορά”. Ο συνάδελφος αντέδρασε στην προσπάθεια της Διοίκησης να απομακρύνει από το σχολείο του συναδέλφισσα τοποθετώντας την στο 2ο Γραφείο Αν. Αττικής. Η απομάκρυνση έγινε δίχως να προϋπάρχει έγγραφη εντολή κανενός. 
 To “παράπτωμα” στο οποίο υπέπεσε ο συνάδελφος είναι ότι απαίτησε να πληροφορηθεί ποιος υπέδειξε την απομάκρυνση και βάσει ποιας διοικητικής πράξης έγινε αυτό. Αποδεικνύεται δε ότι ο διευθυντής του σχολείου του επιχείρησε να υλοποιήσει εντολές προφορικές του προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Αν. Αττικής.
Η δίωξη όπως προκύπτει από το έγγραφο της κλήσης σε απολογία, βασίζεται σε αιτιάσεις του τύπου “επέδειξε αναξιοπρεπή στάση”, “άσκησε αδικαιολόγητα κριτική”, επέδειξε “απείθεια” και καλείται σε απολογία  για όλα αυτά. Η διοίκηση με αιχμή το ρόλο του νέου διευθυντή και το ρόλο της διοίκησης προσπαθεί να επιβάλλει πολιτική σιδηράς φτέρνας χρησιμοποιώντας αυταρχικές λογικές και μεθόδους. 
Στο πρόσωπο του συναδέλφου διώκεται ο μαχόμενος συνδικαλισμός.
Απαιτούμε την παύση της δίωξης άμεσα.

 

 

 

======================

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
                                                            Λαμία   1 – 11 – 2011

ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                Αρ. Πρωτ.  144
Πλατεία Διάκου 1  ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. – Fax 2231028807                                 ΠΡΟΣ:  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr         ΜΜΕ
Email : elmelami@otenet.gr  & elmefth@gmail.com                                  
                                           
Διώξεις και πάλι διώξεις…
 
Όταν παραπαίει ένα καθεστώς αντιδρά πιο σπασμωδικά και αυταρχικά. Αυτό λέει η διεθνής εμπειρία, αυτό και η ελληνική. Είχαμε ξανά ασχοληθεί με διώξεις συνδικαλιστών και μη, εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών. Κοινό τους γνώρισμα. Αγωνίζονταν ή οργάνωναν τον αγώνα του κλάδου τους. Έτσι και τώρα, Οκτώβρης – Νοέμβρης του 2011 (ή του 1973;) το καθεστώς αντιδρά αυταρχικά. Μετά από τους τόνους χημικών, το διαρκές ξυλοκόπημα κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης, τα αλλεπάλληλα εργασιακά και συνταξιοδοτικά «χαστούκια», την διατεταγμένη απονομή «δικαιοσύνης» και την «άπλετη» ανελευθερία που μας χαρίζει, χτυπά αγωνιστές, απειλεί, εκβιάζει και τυλίγει και μερικούς σε μια κόλλα χαρτί όπου χρειαστεί.
Ο συνάδελφος Μπάμπης Κόκλας έκανε το λάθος να ζητήσει από  το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  διερεύνηση  των φημών όσον αφορά στην  έκδοση των  DVD με τα σχολικά βιβλία. Η υπουργός προτίμησε να απαντήσει με «αίτημα» δίωξης του συναδέλφου.
Οι αιρετοί Παντελής Βαϊνάς και Χρόνης Γιώργος έπρεπε να βαθμολογήσουν στις κρίσεις διευθυντών όπως ήθελε η διοίκηση και το υπουργείο και να μην βαθμολογήσουν παίρνοντας υπόψη και το αν ο κάθε υποψήφιος είχε αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση. Κατ’ εντολή του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης  στη μπερλίνα κι αυτοί!…
Ο συνάδελφος Κ. Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία, γιατί υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου του, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.
Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα και συντονισμένα επεισόδια στον αγώνα της εξουσίας και των κολαούζων της ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και στον αγώνα γενικότερα. Ελπίζουμε ότι δεν θα προχωρήσουν και σε διώξεις μαθητών που έδειξαν την αποστροφή τους στο αισχρό πρόσωπο της εξουσίας για το μέλλον που τους επιφυλάσσει με το δικό τους πρωτότυπο τρόπο.
Δεν τους καλούμε να σταματήσουν κάθε δίωξη, γιατί αν υπήρχε έστω και η ελάχιστη πολιτική ευθιξία, θα είχαν παραιτηθεί ήδη, γιατί δεν βρέχει… Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις, γιατί σε λίγο έρχονται οι δικές τους απ’ τον ίδιο το λαό. «Κυριακή κοντή γιορτή…»
ΥΓ. Καλό είναι να μην αντιγράφουν από τους προκατόχους τους της επταετίας εκφράσεις όπως, «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «απείθεια»!!!
 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                         ΚΑΝΙΝΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
 
======================
ΕΛΜΕ  ΧΑΝΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ    
ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
 

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
            ΧΑΝΙΑ 73132  
Τηλ  2821040928   Fax 2821058343
Email: elmecha@otenet.gr
http://www.elme-chanion.gr/
Χανιά 2/11/2011
Αρ. Πρωτ. 715
ΠΡΟΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝ.  ΜΜΕ.
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν
Να σταματήσει άμεσα η δίωξη κατά του αγωνιστή εκπαιδευτικού Κ. Τουλγαρίδη
Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου μας «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ.
Και μόνο η ανάγνωση των παραπτωμάτων που του αποδίδονται – «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «την απείθεια», προξενεί ανατριχίλα  καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρος του συναδέλφου. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση, ή οποία τελικά ακυρώθηκε. Υπερασπίστηκε επίσης τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του.
Η δίωξη που προσπαθούν να στηρίξουν στην έωλη αναφορά του νέου δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο-Ράφτη, η οποία τυπικά διεξάγεται από το 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής, γίνεται ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη τόσο της δ/ντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής όσο και του περιφερειακού δ/ντή Αττικής, που εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική. 
Με τη δίωξη στο πρόσωπο του συναδέλφου μας, έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων του σχολείου και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ.
Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, χουντικής έμπνευσης, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν μια ώρα αρχύτερα στην εκπαίδευση και να επιβάλουν τη μπότα της νέας εποχής – Νέας Τάξης στα σχολεία.
Μια σειρά γεγονότων το τελευταίο διάστημα δείχνουν την κατεύθυνση που έχει δώσει η  κυβέρνηση στους μηχανισμούς της για εκφοβισμό των εργαζομένων, για την ανάσχεση της λαϊκής οργής: πρέπει να χτυπηθούν οι πρωτοπόροι αγωνιστές για να τρομάξουν οι εργαζόμενοι. Γίνεται φανερό ότι το νέο μισθολόγιο που συνδέει τη μισθολογική εξέλιξη με θέματα συμπεριφοράς απέναντι στους προϊσταμένους και τις επιλογές τους, έχει διαμορφωθεί και ως όπλο διασφάλισης της φοβισμένης σιωπής των εκπαιδευτικών.
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Αναφερόμενοι μόνο στην εκπαίδευση καταγράφουμε την κλήση σε γραπτή απολογία από την Α’ Διεύθυνση Αθήνας του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ως απάντηση στις συκοφαντίες βουλευτή του ΛΑΟΣ, τη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Σάββα Σάββα μετά από παραγγελία του περιφερειάρχη εκπαίδευσης, την κλήση σε απολογία του προέδρου της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας Μπάμπη Κόκλα με παραγγελία της ίδιας της υπουργού, γιατί ζήτησε σε κλειστή συνδικαλιστική συνεδρίαση τη διερεύνηση καταγγελιών για την έκδοση των DVD από το υπουργείο, τη δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ’ Αθήνας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κλπ.
Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ο λαός δεν εκφοβίζεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή του λαού μετατρέπεται σε ορμητικό ποτάμι που παρασύρει την πολιτική της, τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής και όλο το πλέγμα κυριαρχίας τους. Ας τρέμουν. Κανείς δεν θα γλυτώσει από τη λαϊκή θέληση για ανατροπή. Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, την επιβίωση τους, την αξιοπρέπεια τους και τους συναδέλφους τους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
• Τα σχέδια τους δε θα περάσουν
• Η αποφασιστική συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τα ακυρώσει
• Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης. Κάτω τα χέρια από το συνάδελφο.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
Π. Κοτσιφάκης       Αντ. Δημητριάδης
 
======================
 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ    Ελευσίνα   1/ 11/ 2011 
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   Αρ.Πρ. : 103
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ    
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας   ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή   1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ
19200 Ελευσίνα     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕ & ΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ. : 6948-566258    2ο ΓΡΑΦΕΙΟ Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com   ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                           
 
Διότι δεν συνεμορφώθει …
 
    Στελέχη  της εκπαίδευσης σπεύδουν να εφαρμόσουν στα σχολεία, μια ώρα αρχύτερα, το νέο νομοσχέδιο, χουντικής έμπνευσης, επιβάλλοντας την μπότα της Νέας τάξης στα σχολεία,  δηλώνοντας την υποταγή τους στην κυβερνητική πολιτική του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ  η οποία έχει την κατακραυγή των εκπαιδευτικών και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και εγκαινιάζοντας την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο.
     Η δίωξη που ασκείται εναντίον του μαχόμενου συνάδελφου Κώστα Τουλγαρίδη (μέλους του Δ.Σ του συλλόγου  «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε.) καθώς και άλλων συνδικαλιστών, που διώκονται τον τελευταίο καιρό,  μας θυμίζουν μέρες χούντας.     
       Με τη δίωξη στο πρόσωπο του συναδέλφου, έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων του σχολείου και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ.
      Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε: α)τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφισσας αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση και β) τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του.
      Προκαλούν  οργή  οι φράσεις που χρησιμοποιούνται, και τα παραπτώματα που του αποδίδονται: «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «την απείθεια».
     Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο. 
     Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία εναντίον του.
     Γνωστοποιούμε ότι  τα σχέδια τους δε θα περάσουν.
Η αποφασιστική συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τα ακυρώσει.
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 
============================
ΣΕΚΑΠΕ
Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 
Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό – συνδικαλιστή Κώστα Τουλγαρίδη
Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη, ο οποίος διώκεται για την συνδικαλιστική του δράση, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα αναπληρώτριας δασκάλας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση, ή οποία τελικά ακυρώθηκε καθώς και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του.
Ο Κ. Τουλγαρίδης πράττοντας τα αυτονόητα ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου» και πρώην μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) διώκεται για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής» και «απείθεια», που το λιγότερο που μας προκαλούν είναι ανατριχίλα…
Με τέτοιες διώξεις ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και επιχειρείται να τρομοκρατηθεί κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής.
Δεν θα τους περάσει – η αποφασιστική συλλογική δράση μας θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.
 
 

 

============================
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                     ΓΛΥΦΑΔΑ 2/11/11                                
Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης     
Παλμύρας & Ανδρέα Παπανδρέου 42,                     Αριθ. πρωτ : 4            
16561, Γλυφάδα                  
Τηλ. & Fax: 2109610842          
www.sepeg.gr , e-mail: info@sepeg.gr
                                                                          ΠΡΟΣ: ΔΟΕ, Κ. Σωτηρίου, Συναδέλφους
                                                                                                           ΜΜΕ, Σωματεία
                                                                                        ΚΟΙΝ:  Δ/ΝΣΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                                                    2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, 1ο Δ.Σ.
                                                                                                    ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
 
Θέμα: « Δίωξη του συναδέλφου μας Κ. Τουλγαρίδη»
 
Α.  Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταδικάζει τη δίωξη που δρομολογείται από τη διοίκηση κατά του συναδέλφου μας συνδικαλιστή Τουλγαρίδη Κώστα ενεργού μέλους του εκπαιδευτικού και κοινωνικού κινήματος, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Κ. Σωτηρίου, αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ ΤΟ 2006-2007 χρονιά της μεγάλης απεργίας του κλάδου.
   Ο συνάδελφος Τουλγαρίδης Κώστας κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης αρχής» Τα «παραπτώματα» που ανασύρονται από το ΔΥΚ συνδέονται με σκοτεινές και βαθιά αντιδημοκρατικές εποχές για την εκπ/ση και τον τόπο.
  Η δίωξη επιχειρεί να δώσει το μήνυμα ότι κανείς δεν ασκεί κριτική στη διοίκηση, αλλά οφείλει να εφαρμόζει και να υπακούει. Έτσι προμηνύεται ο ρόλος που επιφυλάσσουν για τη συλλογική δράση το επόμενο διάστημα. Γιατί η δίωξη αυτή επιχειρεί να εισάγει με θεαματικό τρόπο τα καθήκοντα και τις υπερεξουσίες του Διευθυντή που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο για τη διοίκηση της εκπ/σης. Γι΄ αυτό διώκεται ο συνάδελφός μας Τουλγαρίδης Κώστας. Γιατί στους δύσκολους καιρούς της ένδειας για τον τόπο και την εκπ/ση υπερασπίζεται τη συλλογικότητα. Αμφισβητεί, κρίνει, διεκδικεί, υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα των δασκάλων. Δηλαδή είναι εκπαιδευτικός.
  Επειδή θεωρούμε η δίωξή του μας αφορά ΟΛΟΥΣ δηλώνουμε ότι το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα δε διαπραγματεύεται τη συλλογική και συνδικαλιστική δράση.
 
    Γι΄αυτό καλούμε
 
1. Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη με πρωτοβουλία της Δ/νσης Ανατολικής Αττικής και της Περιφέρειας.
2. Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά το συνάδελφο Κ. Τουλγαρίδη και το σύλλογο του.
3. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό και εργατικό σωματείο να εκφράσει την αλληλεγγύη του.
4. Συμμετέχουμε την Πέμπτη 10/11/2011 στις 14:15΄ μαζί με το σύλλογο Κ. Σωτηρίου στην παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Γραφείο Ανατολικής Αττικής μαζί με το διωκόμενο συνάδελφο απαιτώντας συλλογικά την παύση της δίωξης. Όλοι μαζί διατρανώνουμε τη θέση του εκ/κου κινήματος.
– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
– ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
– Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΨΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
============================
 
 
 
 
============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
  
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη που ασκήθηκε από τη διοίκηση κατά του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αναπληρωματικό μέλος ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Ο συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής». Η ανάγνωση του ‘κατηγορητηρίου’ από μόνη της παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιστρέφει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.
Είναι αδιανόητο να διώκεται συνάδελφος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, επειδή με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου ζήτησε ενημέρωση από το διευθυντή του σχολείου για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που αφορούσαν τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.
Η συγκεκριμένη δίωξη μάς αφορά όλους. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας μέσα στα σχολεία ενώ παράλληλα θα αντιπαλέψουμε κάθε αυθαιρεσία που εκπορεύεται από τη διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας.
Οι αρχές και οι αξίες του «νέου σχολείου» της αγοράς, όπως το αντιλαμβάνεται το υπουργείο παιδείας αρχίζουν να λαμβάνουν σάρκα και οστά. Η προώθησή του και η επιβολή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου πηγαίνουν μαζί με την ένταση του αυταρχισμού. Γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί στην πράξη, ακόμα και πριν να ψηφιστεί, το σχέδιο έκτρωμα για τη «διοικητική αναδιάρθρωση», με τις «αλήστου μνήμης» ρυθμίσεις για την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου».
Ως μαζικό κίνημα είμαστε εδώ και δε θα περάσουν πρακτικές διώξεων και αυθαιρεσιών από τη διοίκηση. Η αποφασιστική και συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τις ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία εναντίον του συναδέλφου.
Καλούμε τη ΔΟΕ, τους συλλόγους και τα συνδικάτα να εκφράσουν αλληλεγγύη.

Η Γενική Συνέλευση

============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.
« η Αθηνά »
Koρίνης 20, Γαλάτσι
τηλ-φαξ 210-2912250
2 Νοεμβρίου 2011
 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ  ΚΩΣΤΑ
        Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη που ασκήθηκε από τη Διοίκηση κατά του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικό μέλος ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
        Ο συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», επειδή με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου του ζήτησε ενημέρωση από το διευθυντή του σχολείου για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που αφορούσαν τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.
         Η συγκεκριμένη δίωξη μάς αφορά όλους. Η ανάγνωση του «κατηγορητηρίου» από μόνη της παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιστρέφει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.
         Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας μέσα στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα αντιπαλέψουμε κάθε αυθαιρεσία που εκπορεύεται από τη Διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας.
         Οι αρχές και οι αξίες του «νέου σχολείου» της αγοράς, όπως το αντιλαμβάνεται το υπουργείο παιδείας αρχίζουν να λαμβάνουν σάρκα και οστά. Η προώθησή του και η επιβολή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου πηγαίνουν μαζί με την ένταση του διοικητικού αυταρχισμού. Γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί στην πράξη, ακόμα και πριν να ψηφιστεί, το σχέδιο έκτρωμα για τη «διοικητική αναδιάρθρωση», με τις «αλήστου μνήμης» ρυθμίσεις για την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου».
 
           Οι  διώξεις και οι αυθαιρεσίες της  Διοίκησης δε θα περάσουν!
Η αποφασιστική και συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τις ακυρώσει.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
     Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γ. Γραμματέας
          Θεοδωρόπουλος Θοδωρής                                                               Γκότζος Παύλος
 
============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.
       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας
 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας
 Τ. Κ. 10442     Αθήνα
 Τηλέφωνο – Φαξ: 2105151072    
  e-mail: sylaristo@gmail.com                                                                                                 Αθήνα, 2-11-2011
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ΔΟΕ, Συλλόγους 
            Εκπ/κών  Π.Ε.  Αττικής

Δίωξη στον Κώστα Τουλγαρίδη! Διότι δεν συνεμορφώθη…
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών «Ο Αριστοτέλης» καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη του εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.
Ξεθάβοντας τις πιο αντιδραστικές και ανενεργές διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα τον κατηγορούν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστική δίωξη, γιατί στο πρόσωπο του συνάδελφου Τουλγαρίδη Κώστα επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων.
Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους εντάσσονται κατά τη γνώμη μας σε συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ. Παιδείας.
Όταν το εργασιακό Νταχάου γίνεται νόμος, όταν κάθε δίχτυ προστασίας για εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα εξοβελίζεται, όταν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καταπατούνται κατάφορα, όταν τα δικαιώματα καρατομούνται στη λαιμητόμο, τότε η σιδερένια μπότα των διώξεων θα προσπαθεί να λιώσει κάθε αντίδραση. Ειδικά σήμερα, που οι εργαζόμενοι και ο λαός μας σηκώνουν τη σημαία της ανυπακοής, η αντιδραστική μετάλλαξη ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων, δε θα είναι εξαίρεση αλλά τρόπος άσκησης της πολιτικής από την εξουσία.
Ο Κ. Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων. Είναι φανερό ότι δε στοχεύουν στο πρόσωπό του. Η διοίκηση επιδιώκει μέσω της δίωξης αυτής να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, έτσι ώστε να επιβάλει την πλήρη υποταγή.
Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των διευθυντών μάνατζερ.
Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, χουντικής έμπνευσης, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν παραδειγματικά στην εκπαίδευση και να επιβάλουν την μπότα της Νέας Τάξης στα σχολεία.
Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.
Η αποφασιστική συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τα ακυρώσει.
                                                   Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης.
                                                        Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση

                                                           

============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email:somateioethnodata@gmail.com
Ψήφισμα συμπαράστασης
 
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν
 
Διότι δεν συνεμμορφώθη…
Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ.
 
Και μόνο η ανάγνωση των παραπτωμάτων που του αποδίδονται – «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «την απείθεια», προξενεί ανατριχίλα  καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρος του συναδέλφου. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση, ή οποία τελικά ακυρώθηκε καθώς και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του.
 
Η δίωξη που προσπαθούν να στηρίξουν στην έωλη αναφορά του νέου δ/ντή του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη και τυπικά διεξάγει το 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής, γίνεται ύστερα από ενημέρωση και την πλήρη κάλυψη τόσο της δ/ντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής όσο και του περιφερειακού δ/ντή Αττικής. 
 
Με τη δίωξη στο πρόσωπο του συναδέλφου μας, έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων του σχολείου και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ.
 
Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, χουντικής έμπνευσης, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν μια ώρα αρχίτερα στην εκπαίδευση και να επιβάλουν τη μπότα της νέας εποχής – Νέας Τάξης στα σχολεία.
Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.
Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζόμενων θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.
Κάτω τα χέρια από το συνάδελφο.
 
To ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

============================
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ                                     Ιεράπετρα 3/11/2011
«ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ»       
                                                                   
                                                                                                             ΑΡ. ΠΡ.:40       
                                                                                                          
Ταχ. Διεύθυνση: 4ο Δ. Σχ. Ιεράπετρας                                            
72200 Ιεράπετρα
Πληροφορίες: Αλίκη Καραμπατζάκη
Τηλ.: 2842024595

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει ομόφωνα τη δίωξη που ασκήθηκε από τη διοίκηση κατά του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου <<Κ. Σωτηρίου>>, αναπληρωματικό μέλος ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Ο συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής». Η ανάγνωση του ‘κατηγορητηρίου’ από μόνη της παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιστρέφει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.
Είναι αδιανόητο να διώκεται συνάδελφος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, επειδή με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου ζήτησε ενημέρωση από το διευθυντή του σχολείου για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που αφορούσαν τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.
Η συγκεκριμένη δίωξη μάς αφορά όλους. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας μέσα στα σχολεία ενώ παράλληλα θα αντιπαλέψουμε κάθε αυθαιρεσία που εκπορεύεται από τη διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας.
Οι αρχές και οι αξίες του «νέου σχολείου» της αγοράς, όπως το αντιλαμβάνεται το υπουργείο παιδείας αρχίζουν να λαμβάνουν σάρκα και οστά. Η προώθησή του και η επιβολή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου πηγαίνουν μαζί με την ένταση του αυταρχισμού. Γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί στην πράξη, ακόμα και πριν να ψηφιστεί, το σχέδιο έκτρωμα για τη «διοικητική αναδιάρθρωση», με τις «αλήστου μνήμης» ρυθμίσεις για την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου».

Είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ως μαζικό κίνημα είμαστε εδώ και δε θα περάσουν πρακτικές διώξεων και αυθαιρεσιών από τη διοίκηση.

Η αποφασιστική και συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τις ακυρώσει.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία εναντίον του συναδέλφου.

Για το Δ.Σ.

       Η πρόεδρος                                                                                Ο γραμματέας

Αλίκη Καραμπατζάκη                                                            Ανδρέας Φωτάκης

==============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
 
Αγ. Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 76
Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας
Κοιν.: ΔΟΕ

Θέμα : Άσκηση δίωξης του συναδέλφου της Ανατολικής Αττικής Κ. Τουλγαρίδη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Κ. Τουλγαρίδη και απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος συναδέλφων που αγωνίζονται για την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης.
Για πληρέστερη ενημέρωση, σας κοινοποιούμε και την ανακοίνωση της ΔΟΕ το θέμα αυτό.
«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την άσκηση δίωξης από το 2ο Γραφείο Π.Ε. της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής κατά του συναδέλφου Κ. Τουλγαρίδη.
Ο συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής». Η απλή ανάγνωση του «κατηγορητηρίου» παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιστρέφει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.
Είναι αδιανόητο να διώκεται συνάδελφος, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου, επειδή ζήτησε ενημέρωση από το Διευθυντή του σχολείου για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που αφορούσαν τα δικαιώματα του Συλλόγου διδασκόντων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εις βάρος του συναδέλφου. Εκπρόσωπος του Δ.Σ. θα παραβρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Γραφείο Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου».»
 
 

 

==============================
 
 
 
Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ. 37
2/11/2011
ΠΡΟΣ:
– Δ.Σ της Δ.Ο.Ε.- Τα μέλη του Συλλόγου μας
– Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Α. Αττικής «Κ. Σωτηρίου»
Θέμα : Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις εκπαιδευτικών – συνδικαλιστών
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μια πρωτοφανής όξυνση του αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης που στο χώρο της εκπαίδευσης παίρνει τη μορφή της δίωξης εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση.
Συγκεκριμένα :
Ο Κώστας Τουλγαρίδης, μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικός αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.
Ο Μπάμπης Κόκλας, προέδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλείται σε απολογία γιατί ζήτησε σε κλειστή συνδικαλιστική συνεδρίαση (ολομέλεια προέδρων της ΟΛΜΕ) τη διερεύνηση καταγγελιών για την έκδοση των DVD από το υπουργείο.
Οι διώξεις αυτές, αποτελούν συνέχεια αντίστοιχων διαδικασιών διώξεων για συνδικαλιστική δράση. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις δίωξης του Παντελή Βαϊνά (αιρετού του Γ΄ ΠΥΣΠΕ Αθηνών), του Παύλου Αντωνόπουλου (μέλους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ) και του Σάββα Σάββα (προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά).
Οι εκπαιδευτικοί, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παλεύουν ενωμένοι για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί. Δεν κλονίζονται από το κύμα διώξεων, δεν τρομοκρατούνται από τις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό.
 
• Να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης
• Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

 

==============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, 2ος όροφος, Εξάρχεια
Τηλ:210 3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr,
 http://bookworker.wordpress.com/

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καταγγέλλει τη δίωξη του εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ.

Προκειμένου να διωχθεί ο συνάδελφος, ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα («αναξιοπρεπής διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «απείθεια»). Στην πραγματικότητα όμως, εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του διευθυντή.

Η δίωξη αυτή αποτελεί επιλογή της ανώτερης διοίκησης με στόχο να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς.

Τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία δεν μπορούν παρά να συμπληρώνονται με όργιο αυταρχισμού και καταστολής απέναντι σε κάθε κοινωνική  αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι νομίζουν  ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν την μπότα της νέας εποχής – Νέας Τάξης στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

Μόνο η διακλαδική αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στις διώξεις που συνοδεύουν την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες.

• Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.
• Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.
• Κάτω τα χέρια από το συνάδελφο. – Να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.

3/11/2011
==============================

ΕΛΜΕ  ΣΑΜΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστή Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»  από τον προϊστάμενο του 2ου γραφείου Π.Ε. Αν. Αττικής κατ’ εντολή της διευθύντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που είναι ένα  ακόμη επεισόδιο στο έργο τρομοκράτησης του λαού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ολοφάνερα δίωξη πολιτική και συνδικαλιστική.

Το κατηγορητήριο που με θρασύτητα τού προσάπτουν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια» καταδεικνύει πως οι διάφοροι υποδεκανείς και βαστάζοι που έχει τοποθετήσει η λαομίσητη κυβέρνηση στις διάφορες θέσεις διοίκησης, και που την ώρα που ο ελληνικός λαός παλεύει για τη ζωή του αυτοί νομίζουν πως θα χτίσουν ανενόχλητοι τις καριέρες τους, έχουν λάβει εντολή να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές διαδηλώσεις και το λαϊκό ξέσπασμα στις παρελάσεις οι κυβερνώντες  εντείνουν την τρομοκρατία για να περάσουν την πολιτική τους.

Το πλήθος διώξεων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση (Παντελής Βαϊνάς, Μπάμπης Κόκλας, Σάββας Σάββας κ.α.), οι απειλές των διοικήσεων απέναντι σε σωματεία, η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών και συνδικαλιστικών ιδεών στα σχολεία, όπως στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά,  αποκαλύπτουν πως υπάρχει σαφής πολιτική απόφαση να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και να παταχθεί κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης και των Μνημονίων.

Τους ίδιους στόχους υπηρετούν αντικειμενικά και οι προτάσεις για «ενιαίο ψηφοδέλτιο», και οι διοικητικές παρεμβάσεις που αρνούνται συνδικαλιστική άδεια στις εκλογές των ΕΛΜΕ, από όποιον κι αν προτείνονται. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται τι σημαίνει «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» και η σύνδεση αξιολόγησης-παραγωγικότητας-βαθμού-μισθού.

Με την αλυσίδα διώξεων και εκφοβισμών θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που δίνουν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση δυναμικό παρόν. Τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους έχει τελικά και πραγματικά στο στόχαστρο η κυβέρνηση και η πολιτική του συστήματος. Όμως ,ο λαϊκός παράγοντας έχει μπει καθοριστικά στο προσκήνιο και δεν πρόκειται να τον βάλουν στο περιθώριο, σε ό,τι τερτίπια και αν καταφύγει η σημερινή άθλια κυβέρνηση και οι εξίσου άθλιοι συνοδοιπόροι της (πρόωρες εκλογές, συγκυβερνήσεις ή δημοψηφίσματα). Τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις εκρήξεις οργής του λαού τους τρέμει όλο το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) γιατί μπορούν να ανατρέψουν την  βάρβαρη πολιτική τους. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να δυναμώσουν παραπέρα την πάλη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις ενέργειες της διοίκησης και τη δίωξη που έχει ασκηθεί και να συμπαρασταθούν ενεργά στο συνάδελφο Τουλγαρίδη. Η πολιτική της τρομοκρατίας δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Κώστα Τουλγαρίδη.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξή του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

03-11-11

==============================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
                    «Ο
ΣΩΚΡΑΤΗΣ»         
                                  Αχαρνές, 02/11/2011
Σπ. Κιουρκατιώτη 10 – Αχαρνές
Τηλέφωνο-Φαξ: 2102460973
Πληροφορίες: Ευθυμίου Θανάσης
            Τηλέφωνο: 6970802840                      Προς            Περιφερειακή Διεύθυνση      
                                                                Α/θμιας  και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής
                                                                  
                                                                                  Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής

                                                                                  2ο Γραφείο Π.Ε. Αν. Αττικής
                                                                            
                                                                                  μέλη συλλόγου            

Καταγγελία για τη συνδικαλιστική δίωξη του συνάδελφου Κώστα Τουλγαρίδη

  Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη από την πλευρά της διοίκησης σε βάρος του συνάδελφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωτή αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
  Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου του σχολείου του καθώς και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων απέναντι στις αυθαιρεσίες του διευθυντή της σχολικής μονάδας.
  Η ανώτερη διοίκηση, ξεθάβοντας ανενεργές-χουντικές διατάξεις περί «αναξιοπρεπούς διαγωγής δημοσίου υπαλλήλου», «απείθειας», «άσκησης αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να τρομοκρατήσει κάθε ατομική και συλλογική φωνή αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική και στην διοικητική αυθαιρεσία.
  Θέλουν να επιβάλουν τη βαρβαρότητα του Μνημονίου και του νέου σχολείου της αγοράς, της αυστηρής ιεραρχίας και των διευθυντών μάνατζερ.
  Τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων συνοδεύονται από τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε κάθε πράξη αντίστασης και αγώνα.
  Οι αγώνες των εργαζομένων θα ακυρώσουν τα σχέδιά τους.
  Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία σε βάρος του συνάδελφου.
  Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2μμ, στο 2ο Γραφείο Π.Ε. Αν. Αττικής.
 
Ο αυταρχισμός δε θα περάσει
ΤΟ Δ.Σ.

==============================

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
για ενότητα και αγώνα
(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)
Π.Ε  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Επαναλήψεις σκουριάς

      Στα χρόνια της χούντας αλλά και τα πρώτα της μεταπολίτευσης, οι δάσκαλοι καλούνταν σε απολογία, γιατί δε φορούσαν γραβάτα ή γιατί κάθονταν σε καφενείο του χωριού με συνάδελφο με την οποία είχαν «απροσδιόριστο» σχέση ή γιατί διάβαζαν «αντεθνική» εφημερίδα. 
     Στα δύσκολα εκείνα χρόνια βιοπόριζαν και δίδασκαν κάτω από το άγρυπνο μάτι της διοίκησης, προϊσταμένου και επιθεωρητή. Τη «βρομοδουλειά» και τη «λάντζα» τη καθημερινή την έβγαζε ο διευθυντής. Επόπτευε την εφαρμογή νόμων διατάξεων δια πάσα νόσο και…(λογοκρισία).
     Υπήρχαν όμως, τότε στους σκοτεινούς καιρούς και διευθυντές, που στέκονταν στο πλευρό της μαχόμενης εκπαίδευσης. Δίνανε έμπνευση και όραμα. Αυτά τα σχολεία- λένε οι παλιότεροι- μύριζαν δημοκρατία.
     Τώρα, στις μέρες μας, με αφορμή τη δίωξη του Κ. Τουλγαρίδη επαναλαμβάνονται με δριμύτητα οι σκηνές του παρελθόντος.
Ένας διευθυντής-τυχαίος ή μη, νέος-ή παλιός- δεν έχει σημασία «βάλλεται» από την «απείθεια» ενός συναδέλφου που ζητά το λόγο (χωρίς εισαγωγικά), όχι για το κονάκι του αλλά για το δημόσιο σχολείο. Και τι κάνει η «σοφή διοίκηση»; Στρέφει το διευθυντή κατά του συνδικαλιστή και τον καλούν σε απολογία.
Γιατί; Γιατί δεν έκρουσε το μάνταλο της πόρτας πριν εισέλθει στο γραφείο;
Όχι βέβαια. Αλλά γιατί υπάρχουν παλιοί λογαριασμοί προσώπων και διοίκησης με το εκπαιδευτικό κίνημα και τους ταξικούς αγωνιστές.
Όπως παλιά είχαμε τους κομμουνιστάδες, τώρα έχουμε τους κακούς συνδικαλιστές που μάχονται ενάντια στο «οραματικό» έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να ξεπαστρέψει τη χώρα και την εκπαίδευση.
Δηλαδή ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και διάλυση του σχολείου.
     Τελευταίες αράδες : Τόσες αποχρώσεις και εκδοχές του μαύρου στην εκπαίδευση, δεν είναι τυχαίες. Τ’ αλώνι της συλλογικότητας θ’ απαντήσει και αυτή τη φορά.
Αυτοί ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΟΥΝ και άλλο, μες στη σκουριά της κλήσης σε απολογία για «απείθεια» και ανάρμοστη συμπεριφορά.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Κ. ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ.
Γιατί  είναι ανάρμοστη για την εκπαίδευση.

Για τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Αναγνωσταράς Γιάννης
Τσιγκούνης Γιάννης
Μέλη ΔΣ συλλόγου
ΓΛΥΦΑΔΑΣ Π.Ε