Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, στις απολύσεις συνεχίζεται. Ούτε βήμα πίσω.

www.paremvasis.gr
10/3/2014
Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται. Όλη αυτή την περίοδο στη μάχη που δίνουμε για την ύπαρξη της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και για την ύπαρξη της εργασίας μας.

• Έχουν γίνει σε όλη τη χώρα χιλιάδες ενημερώσεις σχολείο – σχολείο.
• Έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες Γενικές συνελεύσεις με αυξημένη συμμετοχή.
• Έχουν διενεργηθεί εκατοντάδες εκδηλώσεις για ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων.
• Έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις μάχης από τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους.
• Έχουν κληθεί σε συναντήσεις, παντού σε όλη τη χώρα, τα στελέχη εκπαίδευσης για να συμπορευτούν με το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα.
• Μπλοκαρίστηκαν ΟΛΑ τα σεμινάρια που επιχειρήθηκαν να πραγματοποιηθούν, με εξαίρεση κάποιες γραφικές περιπτώσεις σεμιναρίων σε «εκκλησίες και καφετέριες»…
• Δόθηκαν οι κατάλληλες συλλογικές απαντήσεις σε όλα τα στελέχη εκπαίδευσης που άσκησαν άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για την προώθηση της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.
• Έχουν ήδη γίνει συνεδριάσεις σε εκατοντάδες Συλλόγους Διδασκόντων σε όλη τη χώρα και έχουν καταγραφεί ΠΡΑΚΤΙΚΑ για τη ΜΗ συγκρότηση ομάδων εργασίας.
• Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 υπογραφές εκπαιδευτικών, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση

Μετά την συλλογή χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην αυτοαξιολόγηση –αξιολόγηση και τη μαζική απόρριψη-εναντίωση του συνόλου του κλάδου, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ένταση το συλλογικό αγώνα για να μην συγκροτηθούν σε κανένα σχολείο ομάδες εργασίας, να μην υπάρξει προώθηση της αξιολόγησης σε κανένα σύλλογο διδασκόντων.
Το επόμενο διάστημα να συνεδριάσουν όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων και με βάση το πρακτικό της ΔΟΕ ή των Συλλόγων να αποφασίσουν ομόφωνα να μη συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας, με αποτέλεσμα να μη συγκροτηθούν πουθενά, να μην υπάρχει σχολείο που θα κινηθεί σε αντίθετη κατεύθυνση από τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.
Συνάδελφοι/ισσες τώρα όλοι και όλες στη μάχη για να αποτρέψουμε τη «σφαγή των αμνών», των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της υποχρεωτικής κινητικότητας, που κυριολεχτικά αν επιβληθούν, θα σκορπίσουν ιστορικές κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας και της εκπαίδευσης.
Nα αποτρέψουμε τη μετατροπή των σχολείων σε επιχειρήσεις, τους μαθητές σε πελάτες και τους εκπαιδευτικούς σε υποταγμένους σκυφτούς «υπαλλήλους».
Να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι θα είμαστε αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι σε όποια στελέχη πιέσουν, εκβιάσουν ή επιχειρήσουν να υφαρπάξουν αποφάσεις με αντισυναδελφικούς τρόπους.
Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των σχολείων, να ακυρώσουμε το σχολείο της αγοράς, του ανταγωνισμού του φόβου. Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, είναι μάχη για το δημόσιο δωρεάν σχολείο, μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ.

2) Τα σεμινάρια (σχεδόν στο σύνολό τους ) που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η Διοίκηση και το Υπουργείο το προηγούμενο διάστημα ακυρώθηκαν με την κινητοποίηση των συλλόγων και των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα. Η αγωνιστική αυτή παρακαταθήκη πρέπει να βρει τη συνέχειά της στην ακύρωση των προγραμματισμένων σεμιναρίων το Σάββατο 15/3 και την Κυριακή 16/3 για Περιφερειακούς Διευθυντές, προϊσταμένους επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης, Διευθυντές Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γενικούς Διευθυντές του ΥΠΑΙΘ, σύνολο 160 στελέχη. Η ζωντανή εκπαίδευση, οι Σύλλογοι θα δώσουν μαχητικά το παρόν και τις δύο μέρες στο Υπουργείο Παιδείας για να μπλοκάρουν – ακυρώσουν τα σεμινάρια, για να πούμε συλλογικά NO PASARAN σ’ όλους αυτούς που προωθούν τα σχέδια της αδίστακτης κυβέρνησης των μνημονίων και των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου…», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου. Η ψήφισή του θα οδηγήσει σε άμεση απόλυση ή διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων.
Από την άλλη προωθείται η καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης, που θα «γεμίσει τη δεξαμενή» των 95.000 «αναποτελεσματικών» δημοσίων υπαλλήλων.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Μαρτίου, σε συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς αμέσως μετά για να πάρουμε αποφάσεις για «λουκέτο» σε όλο το δημόσιο, με 5νθήμερη απεργία από 17 έως 21 του Μάρτη και νέες γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση.

• Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση- αξιολόγηση/δε συγκροτούμε ομάδες εργασίας
• Όλοι-ες το Σάββατο και την Κυριακή στο Υπουργείο Παιδείας για την ακύρωση των σεμιναρίων των στελεχών
• Κανείς εκπαιδευτικός απολυμένος στις 23 Μάρτη. Να παρθούν πίσω τώρα όλες οι διαθεσιμότητες απολύσεις
• Όλοι-ες την Τετάρτη στην Απεργία και το απεργιακό συλλαλητήριο 11π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους