Μαρ 102014
 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και μαθητές των ΕΠΑΛ Δυτικών συνοικιών με μέλη και των τεσσάρων ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα, στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας στην χώρα μας. Από νωρίς το πρωί οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν τέσσερα ΕΠΑΛ στις Δυτικές συνοικίες, το ΕΠΑΛ Νεάπολης, Κορδελιού, Σταυρούπολης και Αμπελοκήπων σταματώντας την λειτουργία τους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που απέκλεισαν για αρκετή ώρα.
Στις 22 Μάρτη λήγει η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα περάσουν σε καθεστώς απόλυσης. Πρόκειται, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί για τις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών μετά το 1911. Αύριο θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με αποκλεισμό των ΕΠΑΛ και συμβολική κατάληψη στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
ελμεθ2

Σε κοινή συνάντηση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των καθηγητών που είναι σε διαθεσιμότητα, καθώς και από Γ. Σ. και Δ.Σ. των ΕΛΜΕ αποφασίστηκε, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος δράσης του κλάδου, ο αποκλεισμός των ΕΠΑΛ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
• Για την Τρίτη, 11/3: τρίωρες στάσεις εργασίας για τα σχολεία της Διεύθυνσης Ανατ. Θεσσαλονίκης (από τις 11 π.μ. – 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. – 8 μ.μ.)
Αποκλεισμός των ΕΠΑΛ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
( Τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ –ΟΛΜΕ )
Σε κοινή συνάντηση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των καθηγητών που είναι σε διαθεσιμότητα, καθώς και από Γ. Σ. και Δ. Σ. των ΕΛΜΕ αποφασίστηκε, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος δράσης του κλάδου, να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς των ΕΠΑΛ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Προωθούμε τις διεκδικήσεις του κλάδου και απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, υπερασπίζουμε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και απαιτούμε να μη χαθεί ούτε μια ώρα μάθημα από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Με την απομάκρυνση 90 καθηγητών που είναι σε διαθεσιμότητα αυτές τις ημέρες από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της Θεσσαλονίκης θα χάνονται σε εβδομαδιαία βάση περίπου 1.800 ώρες διδασκαλίας.
Οργανώνουμε διήμερες κινητοποιήσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα με την κάλυψη των ΕΛΜΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και της ΟΛΜΕ και την Τρίτη με την κάλυψη των ΕΛΜΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της ΟΛΜΕ:

Τρίτη 11/3, στις 7.30 π.μ. αποκλεισμό των ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενημέρωση μαθητών και γονιών σε κάθε ΕΠΑΛ, διοργάνωση κοινής πορείας κάθε ΕΠΑΛ στη Διεύθυνση, συνάντηση στις 11.00 π.μ. στη Διεύθυνση και αποκλεισμό της. Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή των συναδέλφων προκηρύσσουν για την Τρίτη 11/3 τρίωρες διευκολυντικές στάσεις για τα σχολεία της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από τις 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. και από τις 2.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ. και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει από τις 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Κανείς δε περισσεύει και δε θα απολυθεί
Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους
Όλοι στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία Δευτέρα 10/3,
στις 11.00 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας
Όλοι στους αποκλεισμούς ΕΠΑΛ και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Sorry, the comment form is closed at this time.