ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

 

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικέςΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ,  ΒΙΑΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το  πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλοντας για μια ακόμη φορά το «νόμο  και την τάξη».

Την καταστολή και βία με εντολή της κυβέρνησης δέχτηκαν καθηγητές σε διαθεσιμότητα, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, που διαδήλωναν για το δικαίωμα στη δουλειά. Με ξύλο, χημικά και 17 προσαγωγές, αμφισβήτησαν για μια ακόμη φορά το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να διαδηλώνει, να παλεύει για το ψωμί και την εργασία.

Την καταστολή δέχθηκαν ξανά οι διαδηλωτές με ξύλο και χημικά όταν η πορεία τους έφτασε μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών. Η αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΕΚΤ του ΔΝΤ (Τρόικα) για να ισοπεδώσει τις ζωές μας προαπαιτεί τον αυταρχισμό και την καταστολή. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν  από την αστυνομική βία.

Η τρομοκρατική αυτή πρακτική της κυβέρνησης είναι πιο πολύ ένδειξη αδυναμίας και φόβου παρά ισχύος. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που παραπαίει. Έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση και είναι ιδιαίτερα εύθραυστη μπροστά στις λαϊκές κινητοποιήσεις που αν γιγαντωθούν θα την στείλουν πολύ σύντομα στα τάρταρα της ιστορίας.

Η κυβέρνηση έδωσε για μια ακόμη φορά εξετάσεις στον Τόμσεν και στην Τρόικα, δείχνοντας το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού και των μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να  συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους και να προβάλλουν ορμητικά στο προσκήνιο. Αν νομίζουν ότι με ΜΑΤ, τις απολύσεις, τη φτώχεια και την εξαθλίωση θα μας φοβίσουν είναι βαθιά γελασμένοι.

Με κοινή δράση των εργαζόμενων σε όλο το Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ,με απεργιακές κινητοποιήσεις και με πίστη στις δυνατότητες του λαϊκού και εργατικού κινήματος μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22ΜΑΡΤΗ