ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Πέμπτη 27/2/14 στις 18.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ

 

Untitledwww.nipiagogoi.gr

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση είναι μεγάλες. Πολύ σύντομα έρχονται θεσμικές αλλαγές, οι οποίες θα διαλύσουν -στην κυριολεξία- το Νηπιαγωγείο και τους  Νηπιαγωγούς.

Από τη μια πλευρά η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που συνδέεται με το ΠΔ152/2013 της αξιολόγησης, οι  προτεινόμενες συγχωνεύσεις – συνενώσεις Νηπιαγωγείων σε πολυθέσιες -πολυδύναμες σχολικές μονάδες  και οι εξαγγελίες του  υπουργού Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλου για προσχολική αγωγή 3-6 ετών  τη στιγμή  μάλιστα που μεγάλος αριθμός προνηπίων κάτω από καθεστώς κλήρωσης διώχνεται από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο θα οδηγήσουν σε απολύσεις Νηπιαγωγών και σε κατάργηση της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Από την άλλη η υποχρηματοδότηση της παιδείας και η μετακύλιση των δαπανών στους γονείς, οι μηδενικοί διορισμοί , η αυξανόμενη διοικητική εργασία των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων ( οι οποίες/οι έχουν πλήρες διδακτικό ωράριο) ,  το myschool, τα τμήματα με μεγάλο αριθμό νηπίων ειδικά  στα αστικά κέντρα, η μη αναπλήρωσή μας σε περίπτωση ασθενείας  οι ακατάλληλες και επικίνδυνες κτιριακές δομές, εντείνουν τα προβλήματα στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και  δυσχεραίνουν το έργο των Νηπιαγωγών.

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να σχεδιαστούν οι μελλοντικές μας κινήσεις.

Συνάντηση Συντονιστικού Νηπιαγωγών

 την Πέμπτη 27/2/14

 και ώρα 18.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)