Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη :Καταγγελία για πειθαρχική δίωξη του διευθυντή 6ου ΔΣ Καισαριανής

 

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 6ου Δ. ΣΧ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΤΟ Α΄ ΤΜHΜΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ!

 

Με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διενεργήσει ο Διευθυντής του 1ου Δ. Σχ. Αγίων Αναργύρων κ. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος για τους Διευθυντές των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Καισαριανής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνης απαλλάσσει τους Διευθυντές (πρώην και νυν) του 3ου Δημοτικού Σχολείου και παραπέμπει το Διευθυντή του 6ου Δημοτικού στο Α΄ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αττικής.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί ότι οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπεται ο συνάδελφος Καραντζής Διονύσης, Διευθυντής του 6ου Δημ. Σχολείου Καισαριανής, είναι αβάσιμες και έπρεπε να αθωωθεί, όπως έγινε με τους δυο Διευθυντές του 3ου Δημ. Σχολείου Καισαριανής. Έπρεπε, όπως είχε ζητηθεί και με έγγραφο του Συλλόγου μας αλλά και με παράσταση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΔΟΕ στον ίδιο τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής, να είναι η ΕΔΕ απαλλακτική-αθωωτική από τον διενεργούντα και σε κάθε περίπτωση να έκλεινε από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπεται ο συνάδελφος είναι γιατί, ως υπεύθυνος εγγραφών του συγκροτήματος των 3ου και 6ου Δ. Σχ. Καισαριανής, τον Ιούνη του 2013, έγραψε παιδιά στην Α΄ Δημοτικού εκτός ορίων και γιατί δημιούργησε 4 τμήματα στην Α Δημοτικού, ενώ κατά την υπηρεσία έπρεπε να δημιουργηθούν 3 τμήματα και μάλιστα στο 1 τμήμα στο 6ο Δημοτικό Καισαριανής αντί για 2 που έγιναν.

Η πρώτη κατηγορία, των εγγραφών εκτός ορίων, είναι αστήρικτη και άδικη γιατί, όπως αποδεικνύεται από τα αντίστοιχα παραστατικά, οι ελάχιστες εγγραφές εκτός ορίων είναι απολύτως δικαιολογημένες γιατί είναι παιδιά από μετακόμιση, αδέλφια και παιδιά εκπαιδευτικών. Επιπλέον, ήταν γνωστό και στην Α Διεύθυνση ότι τα όμορα σχολεία είχαν ήδη δημιουργήσει υπεράριθμα τμήματα και η ίδια  η Διευθύντρια της Α΄ Διεύθυνσης, με την οποία βρισκόταν σε επικοινωνία και ο Σύλλογός μας για εξεύρεση λύσης, είχε δεχθεί τη μεταφορά κάποιων μαθητών εκτός ορίων στα 3ο και 6ο Δημ. Καισαριανής, αν δεν προχωρούσε το στήσιμο προκατ αιθουσών σε όμορα σχολεία  για στέγαση δυο τμημάτων της Α΄ Δημοτικού, πράγμα που επιτεύχθηκε τελικά έστω και καθυστερημένα.

Το όλο κατηγορητήριο, ιδιαίτερα η δεύτερη κατηγορία για τη δημιουργία 4 τμημάτων αντί για 3, στηρίχθηκε στη λανθασμένη παραδοχή ότι τα δύο σχολεία, 3ο και 6ο Καισαριανής, είναι συστεγαζόμενα, πράγμα που δεν προκύπτει από πουθενά, αντίθετα και η ίδια η υπηρεσία τα αντιμετώπιζε ως τώρα ως ξεχωριστά σχολεία ενός συγκροτήματος.

Ως Δ.Σ. θεωρούμε αστήριχτες τις κατηγορίες παραπομπής του συναδέλφου. Θεωρούμε ότι έκανε το αυτονόητο, ως διευθυντής δημοτικού σχολείου, ως εκπαιδευτικός και ως μέλος του Συλλόγου μας και του Κλάδου γενικότερα. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών της συγκεκριμένης περιοχής της Καισαριανής να έχουν (εφόσον υπήρχαν και οι αντίστοιχες προϋποθέσεις: αίθουσες, εκπαιδευτικοί…), καλύτερη εκπαιδευτική διαδικασία, όπως άλλωστε το δικαιούνται. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των γονιών να έχουν τα παιδιά τους τμήματα με παιδαγωγικά αποδεκτό αριθμό μαθητών και να μη στοιβάζονται στις αίθουσες. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να εργαστούν στο σχολείο οργανικής τους και δεν έγινε συνεργός στο πρωτοφανές που συνέβη τη φετινή σχολική χρονιά να μετακινούνται εκπαιδευτικοί με οργανική θέση σε άλλες περιοχές και στη θέση τους, όταν προέκυπτε ανάγκη, να έρχονται αναπληρωτές! Υπερασπίστηκε σε τελευταία ανάλυση τη θέση του Συλλόγου μας να μη γίνει καμία σύμπτυξη, συγχώνευση, να μη χαθεί κανένα τμήμα και στον αγώνα αυτό ήταν ενωμένοι εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι της περιοχής μας.

Με βάση τα παραπάνω:

Καταγγέλλουμε το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού  Αγ. Αναργύρων  κ. Αλεξανδράτο Χαράλαμπο, που λειτούργησε ως εντολοδόχος του Υπουργείου Παιδείας και παρέπεμψε το συνάδελφο με την αστήριχτη κατηγορία ότι τα σχολεία είναι συστεγαζόμενα. Αντί να συστρατευτεί με τον Κλάδο και το συνάδελφο, είναι αλήθεια ότι ίδρωσε για να “αποδείξει” το αναπόδεικτο. Καθείς εφ’ ω ετάχθη!

Καταγγέλλουμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, γιατί, ενώ ήξερε ότι η κατηγορία ήταν αβάσιμη, αποδέχθηκε πρόθυμα το πόρισμα και παρέπεμψε το συνάδελφο στο Α΄ Πειθαρχικό Αττικής. Έχει την κύρια και τελική ευθύνη για την όλη διαδικασία της ΕΔΕ, του πορίσματος και της απόφασης παραπομπής. Πήρε θέση για άλλη μια φορά με το μέρος της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, του εκλεκτού διευθυντή του, τον οποίο ο ίδιος όρισε να διενεργήσει την  ΕΔΕ, και φυσικά με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που τσακίζει τη δημόσια εκπαίδευση, τους λειτουργούς της, τους γονιούς και τους μαθητές μας. Είναι απέναντι, όπως είναι και κάθε φορά άλλωστε που υποδέχεται τους εκπαιδευτικούς με τα ματ. Και πάλι “καθείς εφ’ ω ετάχθη”.

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως κάναμε και μέχρι τώρα, θα βρισκόμαστε δίπλα στο συνάδελφο που διώκεται και θα τον στηρίξουμε ως τη δικαίωσή του. Πρόκειται για  δίωξη που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή διευθυντών και εκπαιδευτικών προκειμένου να μην υπάρξουν αντιστάσεις και αντιδράσεις στις χιλιάδες κλεισίματα, συγχωνεύσεις συμπτύξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στο πειθαρχικό θα είμαστε κι εμείς εκεί, μαζί με όλους τους συναδέλφους της περιοχής μας μέλη του Συλλόγου μας και θα απαιτήσουμε να αθωωθεί.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πατάνε πάνω στα μέλη μας για να διευκολύνουν να περνά η βάρβαρη αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι γελασμένοι. Όσο αυτοί θα συνωστίζονται στους αντιλαϊκούς κυβερνητικούς διαδρόμους τόσο εμείς θα αντιπαλεύουμε και αυτή την πολιτική αλλά και τους ίδιους. Καθένας παίρνει θέση, κύριοι!

– Ζητάμε από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, αλλά και από το Δ.Σ. της ΔΟΕ, να βγάλουν ψήφισμα συμπαράστασης στο διωκόμενο συνάδελφο.

  Να σταματήσει τώρα η βιομηχανία διώξεων σε εκπαιδευτικούς που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

  Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για το πειθαρχικό που ποινικοποιεί τα πάντα, σπιλώνει εκπαιδευτικούς και καταργεί το τεκμήριο αθωότητας κάνοντας την οποιαδήποτε παραπομπή από τα πριν ενοχή και καταδίκη.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                               Πετρίδης Μανώλης