Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. “Κ. Σωτηρίου”: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες των Μεσογείων

 

Χωρίς τίτλο3Ο σύλλογος μας χαιρετίζει τους αγρότες των Μεσογείων και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και ευρύτερα στον αγώνα του αγροτικού κινήματος.

Είμαστε αλληλέγγυοι, γιατί κατανοούμε τη θέση τους και την επίθεση που δέχονται με  τη σκληρή εφαρμογή των περιορισμών της ΕΕ και της κοινής αγροτικής πολιτικής της, την υπερφορολόγηση και την άρνηση παροχής οποιονδήποτε διευκολύνσεων και μέτρων προστασίας της αγροτικής παραγωγής, που οδηγεί, ιδιαίτερα τα μικρομεσαία αγροτικά στρώματα, σε αδυναμία επιβίωσης και στην εγκατάλειψη της γης.

Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική εξόντωσης των αγροτών και της παράδοσης της τροφικής αλυσίδας στα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Είμαστε αντίθετοι με την υπερφορολόγηση (τους φορολογεί τη γη ως ιδιοκτησία – με πολύ υψηλή αντικειμενική αξία- ανεξάρτητα από τα κέρδη που αποφέρει) και καταλήστευση του μόχθου τους, που και εμείς βιώνουμε με την πολιτική των χαρατσιών, της άδικης και υπερβολικής φορολόγησης των εργαζόμενων και τη φοροαπαλλαγή των οικονομικά ισχυρών. Με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων του λαού για την εκπλήρωση των επιταγών της τρόικα και των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών και εκπροσώπων του κεφαλαίου.

Τέλος το γεγονός ότι ειδικά στους αγρότες των Μεσογείων δεν αναγνωρίζουν ούτε τις όποιες ελάχιστες διευκολύνσεις δίνει στους αγρότες της υπόλοιπης χώρας, αποτελεί εκτός των άλλων πλευρών και ένα οικολογικό έγκλημα καθώς οδηγεί στην εγκατάλειψη της γης και στην αλλαγή της χρήσης της στην Αττική, προκειμένου να δοθεί βορρά, «αντί πινακίου φακής», στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, για μεγάλα έργα και εκμετάλλευση. Θα εντείνουν, έτσι,  ακόμα περισσότερο τη συγκέντρωση επιβαρυντικών δραστηριοτήτων (μετά τα αεροδρόμιο, ΧΥΤΑ, κέντρο λυμάτων, βιομηχανίες κ.λ.π.) και την παραπέρα καταστροφή του περιβάλλοντος.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών των Μεσογείων.