Σύλλογος Εκπ/κων ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”: Όχι στο κλείσιμο των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ

χωρίς τίτλο1χωρίς τίτλο1χωρίς τίτλο1Χωρίς τίτλο2Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πιστή στις εντολές των τοκογλύφων – δανειστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ προχωράει στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΙΚΑ). Ούτε στιγμή δεν μπορεί να μείνουν κλειστά. Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, πότε θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα πολυιατρεία.

Μπαίνει λουκέτο, στο όνομα του δημόσιου χρέους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της πλήρους κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας και της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του και παράδοσής του στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μείωσαν τους δικαιούμενους ασφαλισμένους των δημόσιων παροχών υγείας επεκτείνοντας την ανεργία και θεσμοθετώντας τη μη κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, μείωσαν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, αύξησαν τη συμμετοχή του ασφαλισμένου, καθιέρωσαν τα γεννόσημα, έβαλαν τηλεφωνικές εταιρείες να κλείνουν ραντεβού, χαράτσωνουν με 5 ευρώ κάθε επίσκεψη, επιχείρησαν να βάλουν πλαφόν στη συνταγογράφηση στο 80% της περσινής φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό. Θέλουν να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας διαφορετικά να μην μπορεί ο κόσμος να πληρώνει το φάρμακο του και οι συνταξιούχοι να το κόψουν, για να εξοικονομήσουν και τις συντάξεις.

Παράλληλα μείωσαν τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, κλείνουν κέντρα υγείας, κλείνουν νοσοκομεία, αφήνουν χωρίς φάρμακα καρκινοπαθείς, χωρίς περίθαλψη ψυχικά αρρώστους.

Θέλουν τον ΕΟΠΥΥ να ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ αλλά ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ υπηρεσίες υγείας και να πλασάρει τα μεγάλα ιδιωτικά πανάκριβα κέντρα.

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

 

ü  Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων. Να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού.

ü  Να γίνουν όλες οι αναγκαίες  προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων.

ü  Να μην κλείσει κανένα από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.  Να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν  24 ώρες το 24ωρο, ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα υγείας με  έμφαση της λειτουργίας τους  στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών.

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους.

Ο σύλλογός μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις, για να μην παραδοθούν τα κέντρα και ο εξοπλισμός τους στις πόλεις των Μεσογείων. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις όπου οργανώνονται, μαζί με τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και τους τοπικούς φορείς.