Ανακοίνωση συλλόγων εκπαιδευτικών ΠΕ Πελοποννήσου

ΑΝΑΡΤΗΣΗΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΚΙΩΝΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ «Ο ΠΛΗΘΩΝ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”(ΜΟΛΑΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Aνακοίνωση

Χαιρετίζουμε την μεγάλη κινητοποίηση των έξι Συλλόγων της περιφέρειας Πελοποννήσου  στην Έδρα της Περιφέρειας,  σχετικά με τις πράξεις εκφοβισμού, τις συνεχείς μεθοδεύσεις και τις  αυθαίρετες καταληκτικές ημερομηνίες  για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας από στελέχη της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Συνάδελφοι, στη συνάντηση που είχαμε τόσο οι Σύλλογοι όσο και τα 7 μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Περιφερειακό Δ/ντη  εκπ/σης Κ. Μισθό και τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κ Σίδερη συζητήθηκαν δύο θέματα. Αυτοαξιολόγηση και πειθαρχικά.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι:

  1. Δεν ισχύουν οι καταληκτικές  ημερομηνίες που προωθούνται από κάποιους Σχ. Συμβούλους για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων……..
  2.  Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα για την σύσταση των ομάδων εργασίας  γιατί, όπως είπαν, η αυτοαξιολόγηση πρέπει να γίνει σε κλίμα συνεργατικό , δημοκρατικό για να έχει την δυναμική που πρέπει και όχι να καταλήξει σε γραφειοκρατική διαδικασία! !!
  3.  Η οποιαδήποτε ενημέρωση και διαδικασία  αυτοαξιόλογησης δεν μπορεί να πραγματοποιείται   πέραν του  εργασιακό ωραρίου! (αν συμβαίνει ο εκπαιδευτικός έχει κάθε δικαίωμα να αποχωρεί )
  4.  Δεν μπορεί να διακόπτεται  το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου για τις διαδικασίες της αυτοαξιολογησης .
  5. Ο ρόλος των στελεχών της εκπαίδευσης είναι συμβουλευτικός , υποστηρικτικός, ενημερωτικός- τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε καθεστώς φόβου, ανθίζουν μόνο σε κλίμα δημοκρατίας  και παιδαγωγικής ελευθερίας.

 

Συνάδελφοι,  σε όσα σχολεία έγιναν συνεδριάσεις υπό τον φόβο της παράβασης καθήκοντος ,σας καλούμε να τις  ακυρώσετε   και να συνεδριάσετε εκ νέου λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω  διαβεβαιώσεις της εκπαιδευτικής ηγεσίας.

 

Αν στο μέλλον επαναληφθούν φαινόμενα εκφοβισμού, καλούμε τους συναδέλφους να αγνοούν προφορικές εντολές,  να τις ζητούν εγγράφως και να ενημερώνουν άμεσα το Σύλλογό τους.

 

 

Συνάδελφοι,  κερδίσαμε μια μικρή νίκη,   η μάχη για την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης είναι μπροστά μας,  έχει  δυσκολίες αλλά  είναι κομβικής σημασίας για την εκπαιδευτική κοινότητα και το μέλλον του δημόσιου σχολείου

Η  ενεργή συμμετοχή   στα  σωματεία μας και ο συντονισμός είναι ο μόνος τρόπος  αντίστασης στις αυθαιρεσίες της διοίκησης αλλά και της ανατροπής των πολιτικών που συρρικνώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις.

 

Όλοι  στον αγώνα!

Eμείς και μόνο εμείς οι δάσκαλοι της τάξης θα υπερασπιστούμε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

 

Για  τα  Δ.Σ. Συλλόγων  Πελοποννήσου

Οι Πρόεδροι :Λαδά Χριστίνα , Γκριντζιά Καίτη, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Κάσσιος Δημήτριος , Ντέμος Αντώνης, Σαρακίνη Κονδυλία