Φεβ 192014
 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Προς :Το Τμήμα Επιστημονικής  – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης

Τους Σχολικούς Συμβούλους:  Μεσσηνίας, Αργολίδας , Κορινθίας , Λακωνίας

Κοιν: Στα μέλη μας

 

Τα Δ.Σ. των  Συλλόγων  μας λαμβάνοντας υπ’όψιν:

 

  • Το έγγραφο του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την 12/2/2014, με το οποίο καλεί τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. να του αποστείλουν «…τον αριθμό με την ημερομηνία του πρακτικού ανάθεσης ομάδων εργασίας, για κάθε σχολική μονάδα της δικαιοδοσίας σας, όπως προβλέπεται στη διαδικασία υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης.» με καταληκτική ημερομηνία την  Παρασκευή 21-02-2014 και ώρα 12.00.
  • Την ενημέρωση ότι, με βάση το παραπάνω έγγραφο, σχολικοί σύμβουλοι  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου δίνουν  εντολές για άμεση πραγματοποίηση συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων.
  • Τις διαμαρτυρίες των Δ/ντων   από όλη την Περιφέρεια για τις προφορικές πιέσεις και απειλές που τους ασκούνται.

Καλούμε:

  • Το Τμήμα Επιστημονικής – Παιδαγωγικής    Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης Πελ/νήσου να ανακαλέσει και να αποσύρει αυτό το έγγραφο που δε στηρίζεται σε ρητή διάταξη νόμου εναρμονιζόμενο στην  εμπεριστατωμένη γνωμάτευση της νομ. Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κ. Μ. Τσίπρα.  
  • Τους Σχολ. Συμβούλους να μην υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές και τις υποχρεώσεις τους όπως ορίζονται με την υπ’ Αριθμ’ 190089/Γ1/10-12-2013, δυνάμει της οποίας δεν μπορούν να «υποχρεώσουν» τη σχολική μονάδα για συγκρότηση ομάδων εργασίας.
  • Υπενθυμίζουμε στους Σχ. Συμβούλους ότι  οι κοινοί  αγώνες των εκπαιδευτικών έδιωξαν τους επιθεωρητές και τον αυταρχισμό   από τα σχολεία και έφεραν το θεσμό του Σχ. Συμβούλου. Ακόμα πως είναι πάνω  απ’ όλα  εκπαιδευτικοί και  ότι η θέση  που  προσωρινά  κατέχουν δεν θα  πρέπει να  τους αποξενώνει από τη  μεγάλη  μάζα των απλών συναδέλφων  με τους οποίους θα  συναντηθούν  και  πάλι στους αγώνες του  σήμερα  και  του αύριο, που πρέπει  να  δώσουμε  όλοι  μαζί, οι  εκπαιδευτικοί,  ενωμένοι.
  • Σε κάθε περίπτωση δε θα επιτρέψουμε το κλίμα εκφοβισμού να περάσει στα σχολεία και θα στηρίξουμε τα δικαιώματά μας με ενότητα, ανυποχώρητους αγώνες και κάθε νόμιμο μέσο.                     

                                          Για  τα  Δ.Σ. Συλλόγων  Πελοποννήσου

Οι Πρόεδροι :Λαδά Χριστίνα , Γκριντζιά Καίτη, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Κάσσιος Δημήτριος , Ντέμος Αντώνης, Σαρακίνη Κονδυλία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΚΙΩΝΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ «Ο ΠΛΗΘΩΝ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»(ΜΟΛΑΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

                                                                                                       

     Προς ΔΟΕ

 

 

ΘΕΜΑ : Κλίμα εκφοβισμού για εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

 

Τα Δ.Σ. των  Συλλόγων  μας  χαιρετίζουν  την απόφαση της ΔΟΕ με αρ. Αρ. πρωτ. 652 (16/2/2014) σχετικά με την ένταση  πιέσεων για εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από καταγγελία του  Συλλόγου  Αργολίδας.

 

Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε πως η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι Σχολικοί Σύμβουλοι  συνεχίζουν να ζητούν εκβιαστικά από τις σχολικές μονάδες να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας μέχρι την Παρασκευή 21/2. Αγνοώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας και τη δημοσίευση της γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ εξακολουθούν να δίνουν παράνομες και παράτυπες εντολές θέλοντας με αυταρχισμό να επιβάλλουν την εφαρμογή της αυτοαξιόλογησης της σχολικής μονάδας.

 

Οι Σύλλογοι μας έχουν δεχτεί πλήθος διαμαρτυριών από Δ/ντες σχολικών μονάδων και συναδέλφων.

Σας καλούμε άμεσα  να προβείτε σε κάθε ενέργεια που μπορεί να αποτρέψει τον εκφοβισμό των συναδέλφων μας και βάζει φρένο στις μεθοδεύσεις της  Περιφερειακής  Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου.

Σας προτείνουμε να πραγματοποιηθεί άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στη Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου από μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τα Δ.Σ. των Συλλόγων ΠΕ Πελοποννήσου.

 

Οι  πρόεδροι

  Λαδά Χριστίνα , Γκριντζιά Καίτη ,Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Κάσσιος Δημήτριος , Ντέμος Αντώνης, Σαρακίνη Κονδυλία

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΚΙΩΝΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ «Ο ΠΛΗΘΩΝ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»(ΜΟΛΑΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Sorry, the comment form is closed at this time.