Σύλλογος ΠΕ Δυτικής Αττικής: Οι νηπιαγωγοί γύρισαν την πλάτη τους στην αυτοαξιολόγηση και στη Σχολική Σύμβουλο κα Καζελά που την προωθεί στα σχολεία!

ΑΝΑΡΤΗΣΗΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου, Δ.Σ. Δ.Ο.Ε, Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, Σύλλογο Π.Ε  Άνω Λιοσίων, Φυλής, Ζεφυρίου, Δ.Σ ΠΕΣΣ, Μ.Μ.Ε

 

 

 

ΟI ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ κα. ΚΑΖΕΛΑ  ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Η Σχ. Σύμβουλος  κα. Καζέλα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση για την προώθηση της ΑΕΕ στα 32 νηπιαγωγεία Ελευσίνας- Μάνδρας- Μαγούλας – Ασπροπύργου λόγω της μαζικής συμμετοχής νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών στη προκηρυγμένη στάση εργασίας. Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως η κα. Καζέλα δεν παρεμποδίστηκε από τους συγκεντρωμένους (δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές) να εισέλθει στο χώρο της ενημέρωσης, μόνο που δεν υπήρχε κανείς στην αίθουσα για να του παρουσιάσει την κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική! Η Σχ. Σύμβουλος επέλεξε να μην αναβάλλει την προγραμματισμένη ενημέρωση συμμετέχοντας στη στάση εργασίας, όπως συνηθίζουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι- μέλη της ΔΟΕ,  για να μην αναγκαστεί όπως ισχυρίστηκε να την ξαναπρογραμματίσει. Η κα. Καζέλα, ως ειδική γραμματέας της ΠΕΣΣ, γνωρίζει πολύ καλά από τη συνάντησή της με τη ΔΟΕ  πως το Δ.Σ της Ομοσπονδίας « ξεκαθάρισε πως θέλει τους εκπαιδευτικούς όλους μαζί στην πράξη αλλά αυτό σημαίνει ότι από το θεσμικό του ρόλο ο καθένας θα υπηρετούν τον κοινό σκοπό της υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για το θέμα της αξιολόγησης θα πρέπει όλοι, έμπρακτα, να υπερασπίζονται τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου.» Με ποιον τρόπο υπερασπίζεται η κα. Καζέλα την απόφαση του κλάδου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και στη συγκρότηση ομάδων εργασίας, όταν προωθεί τα σεμινάρια της αυτοαξιολόγησης; Μήπως η ΠΕΣΣ, την οποία εκπροσωπεί ως μέλος του ΔΣ της, είναι συνδικαλιστική ένωση ανταγωνιστική προς τη ΔΟΕ;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Όσοι και όσες χάνουμε το μεροκάματό μας υποστηρίζοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου, δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό όσων Σχ. Συμβούλων επιλέγουν να πατάνε σε δυο βάρκες και από τη μια λένε ότι συντάσσονται με τον κλάδο και δε σκοπεύουν να προχωρήσουν στην (αυτο)αξιολόγηση – χωρίς βέβαια καμιά δική τους θυσία ή ανάληψη ευθύνης – και από την άλλη  προωθούν την (αυτο)αξιολόγηση ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις για να φαίνεται στους ανωτέρους τους ότι θέλουν να κάνουν τάχα το καθήκον τους, αλλά δεν τους αφήνουν. Από τις μαζικές υπογραφές ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, τα μπλοκαρίσματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ΑΕΕ πανελλαδικά, τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας, φαίνεται ξεκάθαρα πως ελάχιστοι βαδίζουν στο μοναχικό δρόμο της (αυτό)-αξιολόγησης. Οι υπόλοιποι θα είμαστε αύριο Πέμπτη 13/2 στο 2ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων στις 12:30 για να μπλοκάρουμε την ΑΕΕ που προωθείται από τη Σχολική Σύμβουλο κα. Καζέλα.