ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ:Νέα δεξαμενή απολύσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Να τη σταματήσουμε!

1
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των “διαθέσιμων” του δημοσίου, την ώρα που συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, την ώρα που οι εργαζόμενοι 21 Οργανισμών ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ είναι οι επόμενοι υποψήφιοι προς απόλυση, η κυβέρνηση ετοιμάζει τις νέες δεξαμενές απολύσεων.

Σήμερα, μπαίνουν στο στόχαστρο οι 35.000 αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο δημόσιο. Πρόκειται για όσους κατάφεραν να «χωρέσουν» στα ασφυκτικά περιθώρια του ΠΔ Παυλόπουλου. Για εργαζόμενους που δούλευαν χρόνια ως όμηροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, ωρομίσθιοι, μιας μέρας, με όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας που επέλεξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Εργαζόμενοι που κέρδισαν τη δουλειά τους, με αδιάκοπες κινητοποιήσεις ενάντια στην ελαστική εργασία.

Με την πρόφαση του “ελέγχου των δικαιολογητικών και των φακέλων”, η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει το νέο πογκρόμ που ετοιμάζει. Την ίδια στιγμή επεκτείνει τις χειρότερες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα: τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι βαφτίζονται “ωφελούμενοι” για να δουλεύουν για πέντε μήνες με 480 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα! Και όλα αυτά με τα περίφημα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που συστηματικά χρησιμοποιούνται για να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις και να παραδώσει τις δομές του δημοσίου στον
ιδιωτικό τομέα.
Κανείς δεν μπορεί να μένει αδρανής!
 Μόνη τους πολιτική είναι η φτώχεια, η ανεργία, η διάλυση κάθε δικαιώματος και για τους ιδιωτικούς και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Είναι η ώρα για ένα κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων και των ανέργων ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων, της Τρόικας και της ΕΕ. Για ανυποχώρητο αγώνα για ζωή, δουλειά, αξιοπρέπεια.