ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

με αφορμή την εντολή της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αιρετών μελών του συμβουλίου επιλογής διευθυντών ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ και ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Καταγγέλλουμε την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής που μετά από παρέμβαση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή έδωσε εντολή στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αιρετών μελών του συμβουλίου επιλογής διευθυντών ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ και ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ για την αρνητική βαθμολογία που έβαλαν σε υποψηφίους διευθυντές. Συγκεκριμένα μετά από αναφορά των υποψήφιων διευθυντών Αλεξανδράτου Χαράλαμπου και Βλαχαντώνη Μαρίνας που βαθμολογήθηκαν αρνητικά (οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι εκτός των άλλων είχαν καταγγελθεί από συλλόγους εκπαιδευτικών για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά) έχουμε την εντολή από την Περιφέρεια να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, τόσο των Αλεξανδράτου και Βλαχαντώνη όσο και της Περιφέρειας είναι το λιγότερο απαράδεκτη και προσπαθεί με πειθαρχικό και διοικητικό τρόπο να ακυρώσει το δικαίωμα των αιρετών να βαθμολογήσουν στις κρίσεις των διευθυντών.

Δηλώνουμε πως εμείς αποδεχόμαστε έλεγχο μόνο από τους συναδέλφους και τους συλλόγους και δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν ούτε προκαταρκτικές ούτε ΕΔΕ. Όπως  και  δεν  τρομοκρατηθήκαμε  από  την  αγωγή  που  άσκησε  κατά  την  διάρκεια  των   κρίσεων  των  διευθυντών  ο  πρώην  προϊστάμενος  Δ/νσης  και υποψήφιος  τότε  διευθυντής  Χαράλαμπος  Αλεξανδράτος  κατά  του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη  ζητώντας  125.000 ευρώ  για  συνδικαλιστικά  φυλλάδια  που  είχε  μοιράσει  πριν από 2  χρόνια.