ανακοίνωση – πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στο δημόσιο τομέα για άμεση απεργιακή απάντηση διαρκείας όλων των δημοσίων υπαλλήλων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

στο δημόσιο τομέα

 

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και οι ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία-απολύσεις που κατέθεσε σήμερα στη βουλή η κυβέρνηση των αρπακτικών της τρόικας και των τοκογλύφων μετατρέπουν το δημόσιο σε εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και πεδίο επιχειρηματικής δράσης για το κεφάλαιο.

Είναι το νομοσχέδιο λαιμητόμος για τις ζωές των εργαζόμενων στο δημόσιο, που καρατομεί τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα θεσπίζει τη βία της πείνας και τον αυταρχισμό.

Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη νομιμοποίηση των απολύσεων(εργασιακή εφεδρεία, προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) στέλνει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία σε κάθε εργαζόμενο πως πλέον στην εποχή της τρόικας και του ΔΝΤ κανένα δικαίωμα δεν είναι δεδομένο ακόμα κι αν είναι «συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Το κράτος επιχειρηματίας που θέλουν να διαμορφώσουν θέλει μισθολογικά εξαθλιωμένους εργαζόμενους (560 € ο κατώτερος μισθός  Ο υψηλότερος προβλεπόμενος μισθός ΠΕ, 35 χρόνια υπηρεσία, είναι 2096 ευρώ μεικτά, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθαρός μισθός (μετά από εισφορές και φόρους)  διαμορφώνεται σε λιγότερο από 1500 ευρώ καθαρά!!!), πειθαρχημένους με συνεχείς αξιολογήσεις για την επίτευξη των στόχων (δηλ. της διαρκούς μείωσης των κοινωνικών δαπανών), αλληλοσπαρασόμενους  στο κυνήγι του «πριμ παραγωγικότητας» αλλά και της βαθμολογικής εξέλιξης αφού οι ποσοστώσεις, οι κατηγοριοποιήσεις και η «σωστή συμπεριφορά» θα αποτελούν τα σούπερ εργαλεία του διευθυντή manager για τη μισθολογική καθήλωση ακόμα και την απόλυση αυτών που δεν πειθαρχούν στο νέο περιβάλλον του κράτους επιχειρηματία. Είναι  φανερό ότι  προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε αγέλη έρμαιων στις διαθέσεις των κάθε λογής απίθανων, θεσμικών και μη, αξιολογητών.

Είναι φανερό ότι στο δημόσιο που επιδιώκουν να διαμορφώσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ήδη χιλιάδες σύμβουλοι, εταιρείες λογιστών, δικηγόρων, managers, έχουν εισβάλει σ΄όλα τα υπουργεία και αποσπούν αρμοδιότητες από τη δημόσια διοίκηση σε κάθε τομέα. Ας θυμηθούμε την «μελέτη» για το μισθολογικό κόστος ποιοι την έκαναν και με ποιο κόστος.

Αυτή η επίθεση στο δημόσιο είναι επίθεση ενάντια σ΄όλους τους εργαζόμενους. οι πολίτες σταδιακά θα μετατρέπονται σε πελάτες. Το κόστος της όποιας δημόσιας διοίκησης θα έχει απομείνει θα καταβάλλεται από αυτούς άμεσα. Η επίθεση στο δημόσιο στοχεύει κατάργηση κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων τοσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Δεν είναι άσχετη με την παράλληλη προσπάθεια που ξεδιπλώνεται σήμερα από τους άθλιους υπαλληλίσκους   της τρόικας για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Συμβασης Εργασίας. Την καταπάτηση κάθε εργασιακού συλλογικού δικαιώματος. Για την επιβολή των νόμων του κεφαλαίου ως υπέρτατου νόμου της κοινωνίας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!

 

ΚΑΤΩ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ- ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

– ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟ ΕΥΡΩ, Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!

– ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ , ΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Με κοινό μέτωπο απέναντι στον κοινό εχθρό. Σε αυτές τις ώρες το συνδικαλιστικό κίνημα του δημόσιου τομέα δεν μπορεί να βαδίζει όπως πριν, πίσω από τις εξελίξεις, πίσω από τις διαθέσεις των εργαζομένων, τις δυνατότητες της λαϊκής πάλης.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

 

-Καταλήψεις υπουργείων, εφοριών, τραπεζών, περιφερειών, δημαρχείων μαζί με τα κινήματα των πλατειών, της νεολαίας, των ανέργων. Μαζικά να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων της κυβέρνησης.

-Απεργιακές επιτροπές σε όλους τους χώρους εργασίας και δημιουργία ανεξάρτητου κέντρου συντονισμού του αγώνα, με τη δημοκρατική συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων και απεργιακών επιτροπών από όλους τους χώρους.

 -Άμεση απεργιακή απάντηση διάρκειας, με τριήμερη  πανδημοσιουπαλληλική απεργία από Τετάρτη 12/10, συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Πέμπτη 13/10  και συνελεύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους Παρασκευή 14/10 για συνέχιση της απεργίας και κλιμάκωση μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

 

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΙΚΗ!

ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!