Σύλλογος Πειραιά η Πρόοδος : ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Το πρωινό του Σαββάτου 24 Ιανουαρίου και για μια ολόκληρη ώρα ομάδα ογδόντα φασιστών  εκφόβιζαν, απειλούσαν και έβριζαν στους δρόμους του Κερατσινίου. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα βεβήλωσαν και κατέστρεψαν  το μνημείο του Παύλου Φύσσα (αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας που μέχρι τώρα αρνούνταν),  έσκισαν  πανό του συλλόγου εκπαιδευτικών π.ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»  και άλλων συλλογικοτήτων και επιτέθηκαν στο στέκι Ρεσάλτο στα Ταμπούρια, πετώντας πέτρες ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο διπλανής κατοικίας. Οι φασίστες απωθήθηκαν από το συγκεκριμένο στέκι, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η απουσία της αστυνομίας.

Η ηχηρή απουσία της αστυνομίας ενισχύει τις ανησυχίες τόσο για τη διείσδυση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας στον κρατικό μηχανισμό  όσο και για την ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους πρακτικές. Φαίνεται ότι εγκαινιάστηκε μια νέα περίοδος πολιτικής αξιοποίησης και υπόθαλψης της φασιστικής βίας. Η πολιτική αυτή απειλεί άμεσα την ασφάλεια κάθε δημοκράτη πολίτη και ως εκ τούτου και την ίδια τη δημοκρατία. Γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος για να προστατέψουμε  τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά μας είναι  να σταματήσουμε και τους φασίστες και (κυρίως) όσους από την κυβέρνηση τους χρησιμοποιούν για να αυξομειώνουν κατά τα συμφέροντα τους τα επίπεδα της βίας και της τρομοκρατίας.

Ο σύλλογος μας καλεί τα μέλη του στην αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 6.00 με σημείο εκκίνησης το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επί της Τσαλδάρη.