«960 Παραμορφωμένα σχολεία» – Δήλωση των Καλούση Ακρίτα και Παπασπύρου Νίκου

«960 Παραμορφωμένα σχολεία»  

Στου μαθητή το κεφάλι έμειναν μόνο 35 ώρες σχολείο.

Τα «νέα» διδακτικά αντικείμενα τα έφαγε το ΕΣΠΑ

 

Δήλωση          

των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Καλούση Ακρίτα 6974750410

 Παπασπύρου Νίκου 6975308409

 paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

 

«960 Παραμορφωμένα σχολεία»  

Στου μαθητή το κεφάλι έμειναν μόνο 35 ώρες σχολείο.

Τα «νέα» διδακτικά αντικείμενα τα έφαγε το ΕΣΠΑ

Το «νέο σχολείο», τα 960 αναμορφωμένα σχολεία  υπολειτουργούν τόσο σε βάρος των μαθητών όσο και σε βάρος των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά. Η αδίστακτη και λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας πλήρως τις εντολές τη Ε.Ε., του ΔΝΤ, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου,  για περικοπές των κοινωνικών δαπανών δημιουργεί συνθήκες γαλέρας και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές.

Σα να μην έφτανε η ασφυκτική τήρηση ενός απάνθρωπου 35ωρου εργασίας για παιδιά από 6 έως 10 ετών για να μάθουν δεξιότητες και χρηστικές οδηγίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς, η απόλυτη ξεφτίλα του υπουργείου ξεπερνά κάθε όριο αφού ακόμα κι αυτά τα διδακτικά αντικείμενα που έβαλε στο πρόγραμμά τους, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για να τα διδάξουν!!!

Κι αυτό γιατί οι προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων που γίνονται μέσω ΕΣΠΑ έχουν παγώσει μια και τα χρήματα δεν επαρκούν για την πλήρη στελέχωση των συγκεκριμένων σχολείων!!! Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές να κάθονται στο σχολείο 35 ώρες τη βδομάδα χωρίς  να διδάσκονται τα συγκεκριμένα αντικείμενα που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν αυτές τις ώρες και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί να καλούνται να καλύψουν τις διδακτικές ώρες αυτών των μαθημάτων με υποχρεωτική  και απλήρωτη υπερωρία για άλλα μαθήματα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά τα σχολεία, κάτι τέτοιο γίνεται κυρίως με προφορικές εντολές των διευθυντών ΠΥΣΠΕ ή των Περιφερειαρχών, αλλά και με έγγραφες αποφάσεις όπως στη Θεσπρωτία. Ιδιαίτερα στην επαρχία αλλά και σε πολλά σχολεία της Αττικής, οι Δ/ντές Εκπαίδευσης υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να συντάξουν πρόγραμμα και μάλιστα να τα στείλουν άμεσα για έγκριση σαν να ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους. Κάποιοι διευθυντές σχολείων,  βασιλικότεροι του βασιλέως, απειλούν εκπαιδευτικούς που αρνούνται, με αναφορά στους προϊσταμένους τους.

Το όραμα  και ο ορίζοντας για το «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου και της κρίσης φτάνει στα πλαίσια της εξάντλησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Όπως έγινε με τα 28 πιλοτικά ολοήμερα έτσι γίνεται και με τα 960 αναμορφωμένα. Όταν τελείωσε η χρηματοδότηση, τελείωσαν και τα επικοινωνιακά κολπάκια περί «νέου» και έμεινε το βαρίδι του εξαντλητικού ωραρίου για τους μαθητές. Είναι εξωφρενικό τα παιδιά να καλούνται να καθίσουν 35 ώρες στο σχολείο, έτσι χωρίς λόγο, μόνο και μόνο γιατί έτσι ορίζει το ωρολόγιο και οι εκπαιδευτικοί να καλούνται να καλύψουν αυτές τις ώρες με ότι καταλαβαίνουν και σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων!!!

Είναι φανερό ότι η προοπτική που ετοιμάζουν για όλους μας είναι η μαύρη και απλήρωτη εργασία, η εργασία κάτω από την απειλή της πειθαρχικής συμμόρφωσης. Γι΄ αυτό και ετοιμάζουν το μισθολόγιο ποινολόγιο, τα πειθαρχικά συμβούλια και το διευθυντή σχολείων έτοιμο και «εξοπλισμένο» για αυτή τη δουλειά. Το «νέο» σχολείο είναι το σχολείο της αγοράς, σύγχρονο κάτεργο για τους μαθητές που θα προετοιμάζει εργαζόμενους βορά στους νόμους της αγοράς και πειθήνια όργανα των επιχειρήσεων .

Απαιτούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

να καλέσει και να καλύψει τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν ώρες για διδακτικά αντικείμενα που δεν είναι της ειδικότητάς τους.

να καταγγείλει αυτή την τακτική και την πολιτική επιλογή του υπουργείου και της κυβέρνησης, να καλέσει τους προϊσταμένους να μην δίνουν καμία εντολή παραβίασης του διδακτικού  ωραρίου των εκπαιδευτικών.

να καλέσει του συλλόγους Π.Ε. να επεμβαίνουν σε όλα τα σχολεία αυτά που παραβιάζεται το διδακτικό ωράριο,  τους συλλόγους διδασκόντων να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιου  είδους παραβιάσεις και να μην εφαρμόζουν καμία εντολή, προφορική ή γραπτή,  που να παραβιάζει το διδακτικό τους ωράριο.

να καλέσει τους συναδέλφους  που υποχρεώνονται σε υπερωρία με γραπτή εντολή να κάνουν  στάση εργασίας για αυτές τις ώρες.

Κανείς μόνος του,  όλοι μαζί για να ανατρέψουμε Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ