ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟE 9/7/2013

Συνάδελφοι/ισσα, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας προχωρά στην ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός νομοσχεδίου-μίνι μνημόνιο-που περιλαμβάνει: Την άμεση απόλυση πολλών χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Την  κινητικότητα (προθάλαμο διαθεσιμότητας κι απόλυσης) χιλιάδων άλλων, μειώσεις μισθών, την εργασία τις Κυριακές στον ιδιωτικό τομέα και άλλα.

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (η πλειοψηφία άμεσα εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι) θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα και από εκεί στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.  Όλοι αυτοί καλούνται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού.

Με τη λογική του ξαφνικού θανάτου, που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ, επιχειρούν μέσα στο καλοκαίρι, να τσακίσουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο.  Με τη “δαμόκλειο σπάθη” της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών και με τα βρέφη και τα προνήπια χωρίς σχολείο και παιδικό σταθμό επιχειρείται να γραφτεί το success story της κυβέρνησης.

Νομίζουν ότι θα μας αιφνιδιάσουν και πως θα τσακίσουν τα δικαιώματα μας το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα  σχολεία.

Η κρισιμότητα της περιόδου και τα άγρια αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα επιβάλουν τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, ανεξάρτητα από τη διαδικασία συγκρότησης,  του συγκεκριμένου ζητήματος και  το νέο Δ.Σ της ΔΟΕ εδώ και τώρα να λάβει όλα τα αναγκαία συνδικαλιστικά και οργανωτικά μέτρα απάντησης του εκπαιδευτικού κινήματος και της συμβολής του στην οικοδόμηση ενός πανεργατικού μετώπου εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα αποκρούσει την επίθεση, θα αποτρέψει τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και θα υπερασπιστεί αγωνιστικά και αταλάντευτα το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.

Οργανώνουμε την πάλη μας για το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση. Κανένας απολυμένος, ούτε ένα σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός να μην κλείσει ή συγχωνευτεί.

Αγαπητός Θανάσης- Νικολάρας Γιάννης

Μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.