Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

Π ΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr                                                                                                                                Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

 

Δήλωση των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Νικολάρα Λάμπρου 6974750410

Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409

paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

 

ΠΑΣΚ –ΔΑΚΕ –ΠΑΜΕ

Στην υπηρεσία της κυβέρνησης

                                                                                 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ η πλειοψηφία ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ αποφάσισαν να μην στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Αρνήθηκαν να συστρατευθούν με την ΟΛΜΕ κηρύσσοντας απεργία την Παρασκευή 17/5 πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αρνήθηκαν να δώσουν το αναγκαίο πολιτικό στήριγμα στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ που γίνονται αύριο σε όλη τη χώρα και κρύφτηκαν άλλη μια φορά πίσω από την ΑΔΕΔΥ που λειτούργησε προδοτικά για τους αγώνες και τα συμφέροντα των εργαζομένων προκηρύσσοντας απεργία την ημέρα των συνελεύσεων. Ποιους εξυπηρετεί αυτή η στάση αν όχι την Κυβέρνηση;

 

Η πολιτική επιλογή να μην υπάρχει απεργία την Παρασκευή είναι επιλογή συστράτευσης με την συγκυβέρνηση(ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ). Οι δηλώσεις του Αρβανιτόπουλου για την «πάση θυσία» διεξαγωγή των εξετάσεων βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τα συγχαρητήρια των συστημικών ΜΜΕ προς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για την «υπεύθυνη στάση τους».

 

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και το ΠΑΜΕ διάλεξαν να μην αντιπαρατεθούν με το δόγμα πυγμής και τη στρατηγική της έντασης απέναντι στους εργαζόμενους που επιλέγει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αντί για την αντιπαράθεση και την σύγκρουση με τις φασίζουσες πρακτικές της κυβέρνησης διάλεξαν την εκτόνωση. Αντί να μπουν στον αγώνα για το σπάσιμο της επιστράτευσης των καθηγητών κρατούν ρόλο θεατή και δεν δίνουν προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ την αναγκαία σπίθα που θα βάλει φωτιά και θα ξεσηκώσει τον κόσμο της εργασίας.

 

Η αντιπαράθεση που ξεκίνησε με την απόφαση της ΟΛΜΕ και την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών της Β/θμιας, αποκτά πια κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα, απειλεί την ίδια την ύπαρξη της κυβέρνησης και θέτει το συνδικαλιστικό κίνημα προ των ευθυνών του. Στο ερώτημα ή με το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας ή με τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τη σιωπή, η ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ διάλεξαν να στοιχηθούν πίσω από την κυβέρνηση.

 

Οι καθηγητές όχι μόνο δεν έπρεπε να προκηρύξουν απεργία και γι’ αυτό επιστρατευτήκαν αλλά δεν έπρεπε καν να τους επιτραπεί να αποφασίσουν και γι’ αυτό η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργία την ημέρα των Γενικών τους συνελεύσεων.

 

Να ξεπεράσουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους κομματικούς υπηρέτες του συστήματος. Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους με συλλογικές διαδικασίες προκηρύξουν στάσεις εργασίας για την Παρασκευή 17/5. Όλοι μαζί για να ανατραπεί η Κυβέρνηση και οι αντιλαϊκές της πολιτικές, να αντιταχθούμε στις πολιτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, απαγόρευση των απολύσεων και αυξήσεις στους μισθούς.

 

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

για την ανατροπή της κυβέρνησης, των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών