Κρατική στατιστική : πως “μαγειρεύτηκε” το έλλειμμα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

 

Η κόλαση σχεδιάστηκε, δεν επιβλήθηκε απλώς

Σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει αυτό που ήδη ξέραμε: τη πολιτική μεθόδευση/επιλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ για να επιβληθεί η πορεία προς το ΔΝΤ. Γεγονός που είχε τονίσει και ο Παπαθανασίου, ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών της Ν.Δ, ότι φούσκωσαν το έλλειμμα στο τέλος του 09-με δαπάνες που δεν πραγματοποίησαν- και αντί για 8 με 10% βγήκε 15%. Μετά ανήλθε το κόστος δανεισμού και μεθοδεύτηκε η προσφυγή στο ΔΝΤ και τους μηχανισμούς “στήριξης” της ΕΕ. Άρα η στρατηγική της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας οργανώθηκε στο εσωτερικό ως μέσο για την αλλαγή των συσχετισμών κεφαλαίου-εργασίας. Η κόλαση σχεδιάστηκε, δεν επιβλήθηκε απλώς. 

Διαβάστε χαρακτηριστικά το παρακάτω δημοσίευμα :

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053

 

  Οι αποκαλυψεις που έκανε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας Ζωή Γεωργαντά μετά την απομάκρυνσή της από τη Στατιστική Υπηρεσία έχουν μεγάλη πολιτική σημασία για δύο λόγους:

α. Δείχνει ότι το καθεστώς επιτήρησης και η εκχώρησή της εθνικής – κρατικής κυριαρχίας στους Διεθνείς Οργανισμούς του κεφαλαίου (Ε.Ε , Δ.Ν.Τ , Ε.Κ.Τ) αποτελούσε μια εσωτερική πολιτική επιλογή , επιλογή του ίδιου του ελληνικού καπιταλισμού που υλοποιήθηκε από τον G.A.P και τη νεοφιλελεύθερη συμμορία του. Η νεοφιλελευθερη συμμορία είχε ως βασική της επιλογή την ένταξη της χώρας στην επιτήρηση του Δ.Ν.Τ (σχετικές δηλώσεις Σαχινίδη στη ΝΕΤ, Τ+10 στην πώληση των ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδας ααμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ) Η εγκαθίδρυση ενός τέτοιου καθεστώτος ήταν πολιτικά ωφέλιμη για το ελληνικό κεφάλαιο. Για να γίνει η αναδιάρθρωση του συστήματος, που είχε καθυστερήσει σημαντικά στη δεκαετία του 90 και του 2000 και για να τσακιστούν τα υπολλείματα των κοινωνικών κατακτήσεων , όσων δεν ισοπεδώθηκαν από τον σημητικό εκσυγχρονισμό και τη νεοδημοκρατική πενταετία του 2004 -2009.

β.Το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων είναι μια πάγια τακτική του Δ.Ν.Τ για να δημιουργεί προυποθέσεις για το πέρασμα των κοινωνικά ανάλγητων και εγκληματικών μέτρων του. Στη Στατιστική υπηρεσία έχει χαθεί παντελώς κάθε έλεγχος του ελληνικού κράτους και η Τρόικα μπορεί να μαγειρεύει κάθε φορά όπως τη βολεύει. Αυτές οι τακτικές δεν εφαρμόζονται για πρώτη φορά από το Δ.Ν.Τ και η χρήση τους έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία. Πολύ εύστοχα το θέμα παρουσιάζεται στο βιβλίο της N.Klein , Το δόγμα του Σοκ , εκδ. ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ – Α.ΛΙΒΑΝΗ , ( ” Στατιστικά σφάλματα” στην Ουάσιγκτον σελ. 349 – 353)