Ανακοινώσεις Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. για τις νέες διώξεις των αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Δελτίο τύπου

Για τις νέες διώξεις στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας στην αθωωτική δικαστική απόφαση για τους τρεις εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης που διαδήλωναν την ημέρα επίσκεψης του Γερμανού πρόξενου Φούχτελ στη ΔΕΘ, αλλά και τη διενέργεια διαδικασίας ΕΔΕ εναντίον των συναδέλφων Αγαπητού Θανάση και Σμήλιου Ηλία για τα γεγονότα της περσινής παλλαϊκής διαδήλωσης την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους, ζητούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την άμεση παύση κάθε δίωξης και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δεν τρομοκρατούν το αδούλωτο αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών αλλά χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.

Επισυνάπτουμε την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας τακτικής Γ.Σ. του Συλλόγου μας (28-11-2012) για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης :

 

«Για τις διώξεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, την ημέρα διεξαγωγής της Γενικής μας Συνέλευσης, η σκέψη μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου δικάζονται οι τρεις εργαζόμενοι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ο συνάδελφός μας, δάσκαλος, Θανάσης Αγαπητός. Η δίωξή τους, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράιχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.

Ότι και να κάνουν, με όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί, δε θα κιοτέψει. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων με πείσμα και αποφασιστικότητα αλλά οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ζήσει ο λαός ζωή αξιοβίωτη κι όχι την κόλαση που του ετοίμασαν.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Αγωνιζόμαστε για την αθώωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών»

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 email: sylaristo@gmail.com

 

                                                                                                                                       Αθήνα, 3-12-2012

 

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, γραφεία, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

ΘΕΜΑ: Συνεχίζεται και διευρύνεται η επιχείρηση  διώξεων από το κράτος και τους μηχανισμούς του για τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η επιχείρηση συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική αθώωσή τους από το δικαστήριο, η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε έφεση σε βάρος της αθώωσης των 3 εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, του εκπαιδευτικού Αγαπητού Θανάση, και των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλου Θωμά. Ταυτόχρονα, την επόμενη ημέρα από την αθώωσή τους, αναγγέλθηκε η έναρξη ΕΔΕ από τους διευθυντές εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης εναντίων του Αγαπητού Θανάση και Σμήλιου Ηλία, εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή, μέλος στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Είναι ολοφάνερο μετά τις προκλητικές διώξεις, ότι η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης κι ανυπακοής και γι’ αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους αγωνιστές του κινήματος και να ποινικοποιήσει κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει απόλυτη ανάγκη την πιο άγρια καταστολή, το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αγκαλιά με όλους τους μηχανισμούς άσκησης κρατικής πολιτικής ρίχνουν μαύρο πέπλο πάνω από κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατικού δικαιώματος. Δεν είναι τυχαίο ότι από την επόμενη ημέρα από την αθώωση των αγωνιστών, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ζητούσαν ανερυθρίαστα να ξαναδικαστούν και να καταδικαστούν.

 

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες της ανατροπής αλλά αντίθετα θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.

 

 

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη
  • Να σταματήσει τώρα και να κλείσει οριστικά η απαράδεκτη ΕΔΕ για τους αγωνιστές Αγαπητό Θανάση και Σμήλιο Ηλία

 

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει να υπερασπίσει με όλες τις δυνάμεις τα μέλη του που βρίσκονται κατηγορούμενα από διοίκηση και κράτος για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ειδικά την εποχή αυτή όπου η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μέσω του μεσοπρόθεσμου και των διατάξεών του για τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις, την αυτοδίκαιη αργία και την απόλυση, επιχειρεί να επικρατήσει στο δημόσιο ο τρόμος της ΕΔΕ «γιατί αντιμίλησες» και ο φόβος της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες στην εξουσία», η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων από τα συνδικάτα είναι υπεράσπιση της συλλογικής διεκδίκησης.

 

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει:

  • να παραβρεθεί με κλιμάκιό της στους διευθυντές εκπαίδευσης και να απαιτήσει την παύση κάθε υπηρεσιακής δίωξης
  • να υπερασπιστεί τους αγωνιστές απέναντι στην επίθεση του κράτους με σαφείς αποφάσεις που θα καταγγέλλουν τα σχέδια και το ρόλο της κυβέρνησης
  • να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν, να τις στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει και να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στους υπουργούς δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη.

 

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται