Frau Άννα και Herr Άδωνης: το Μαύρο Μέτωπο σε δράση

Δήλωση
των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Καλούση Ακρίτα 6974750410
Παπασπύρου Νίκου 6975308409
paremvasisdoe@gmail.com, www.paremvasis.gr

Frau Άννα και Herr Άδωνης: το Μαύρο Μέτωπο σε δράση

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας Άδωνης Γεωργιάδης διαβεβαιώνει: «Παιδιά να ακούτε τους δασκάλους και τους γονείς και όλα θα πάνε καλά»
Δεν είναι ψέμα, δεν είναι αστείο, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, είναι μια πραγματικότητα.
Η Υπουργός Παιδείας, επισκέφτηκε το 1ο Δ.Σχ. Αγ.Παρασκευής σαν το φοβητσιάρικο και ύπουλο ζώο την ύαινα, που είναι έτοιμο να κατασπαράξει και να αρπάξει ότι έχει απομείνει από τη δωρεάν και δημόσια παιδεία. Μαζί με τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη και με ομάδα 50 ασφαλιτών και μπράβων, που ακροβολίστηκαν στην αυλή του σχολείου και δίπλα στα πρωτάκια. Γέμισε το προαύλιο με δίμετρους γραβατωμένους με γουοκι τοκι που είχαν επιστρατευτεί για να προστατεύσουν την υπουργό από τη λαϊκή οργή αλλά και για να δημιουργήσουν μεταφερόμενους χειροκροτητές. Αλλά η αγανάκτηση των γονιών δεν κάμφθηκε από το μαύρο μέτωπο….
Όπως οι χειρότεροι εγκληματίες αλλάζουν τα σπίτια κάθε φορά που νιώθουν να κινδυνεύουν έτσι και η κ. Διαμαντοπούλου άλλαξε και το σχολείο που θα επισκεπτόταν. Στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας 12/9/2011 οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σχ. Αγ. Παρασκευής έμαθαν για την επίσκεψη του κλιμακίου των εκπροσώπων του μαύρου μπλοκ εξουσίας, του Herr Άδωνι Γεωργιάδη και της Frau Άννας Διαμαντοπούλου, ενώ ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη στο Ειδικό δημοτικό σχολείο Ιλίου.
Τρόμαξαν και οι δυο, από τις αυθόρμητες και δικαιολογημένες αντιδράσεις και τα συνεχή γιουχαΐσματα των γονιών του σχολείου που επισκέφτηκαν . Φοβούνται και οι δυο – οι θερμοί υποστηρικτές του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, οι εμπνευστές της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου που ακόμα και η χούντα των συνταγματαρχών δεν τόλμησε θεσμικά να καταργήσει- από την οργή και αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Τρέμουν μήπως τους παρασύρει και τους δυο σαν ποτάμι η διογκούμενη δυσαρέσκεια που προκαλεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και τους ρίξει στους υπονόμους της ιστορίας για να τους ξεβράσει η θάλασσα. Είχαν το θράσος να ψελλίσουν για «πρόσκαιρα προβλήματα που θα επιλυθούν» και συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον στηρίζουν και οι δυο το δόγμα του «νέου» σχολείου της αγοράς, που απαιτεί σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία, χωρίς χρήματα, με δασκάλους να ζουν στα όρια της φτώχειας και της εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης, σχολεία που να βγάζουν παιδιά χωρίς γνώσεις βορά στους νόμους της ζούγκλας της αγοράς εργασίας, χωρίς δικαιώματα.
Να είναι σίγουροι: το ποτάμι που φουσκώνει από την οργή και την αγανάκτηση των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών, των φοιτητών, τους γονιών, των εργαζομένων θα τους παρασύρει και θα τους ξεβράσει σε ένα ωκεανό αποβλήτων όπου θα πνιγούν στη μπόχα και τη δυσωδία που οι ίδιοι δημιούργησαν και υπερασπίζονται.