Ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε. για τις τρομοκρατικές συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

Σήμερα, και ενώ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρόξενος, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης προχώρησε σε συλλήψεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους τον σύντροφο και συναγωνιστή δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. Μετά τη σύλληψή τους  απαγγέλθηκαν εναντίον τους κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και οδηγούνται σε τακτική δικάσιμο.

 

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές. Κάθε πολίτη που εναντιώνεται στη κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί υγειονομικές ζώνες προκειμένου να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα, να διώξει από τη δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους και να επιβάλλει την εξαθλίωση σε όλη την ελληνική κοινωνία.

 

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν. Η Τρόικα εσωτερικού (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και οι σύμμαχοί της (ΕΕ και ΔΝΤ), οι υποτακτικοί της Μέρκελ καθώς και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, εξαπολύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να κάμψουν το λαϊκό φρόνημα. Προσπαθούν να υλοποιήσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους ποδοπατώντας τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν θα υποταχθούμε δεν θα παραδοθούμε. Αντίθετα θα εντείνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της Κυβέρνησης και των πολιτικών της. Ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία του χρέους και των μνημονίων για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου,

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Κηρύσσουμε ανειρήνευτο αγώνα ως την τελική τους δικαίωση.  Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΗΨΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ