Συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη (συνεχής ενημέρωση)

Δείτε τις δηλώσεις του Θανάση Αγαπητού αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής

Απ’ ότι φαίνεται η τεράστια κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια τρόμαξε τους μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί) που δεν προσήλθαν στη δίκη. Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή και ορίστηκε για τις  28/11.

 

 

Ανοιχτή επιστολή του Θανάση Αγαπητού
Για το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του αγώνα

Προς τους μαθητές μου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους μου, τους συντρόφους μου στη δουλειά και τον αγώνα.
Ως δάσκαλος, σκεπτόμενος άνθρωπος, αλλά και ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά για πάνω από 30 χρόνια θα ήθελα να σας απευθύνω αυτά τα λίγα λόγια.
Την Παρασκευή 16/11/12 στις 11:45 πμ με το τέλος της εκδήλωσης του σχολείου μου για την επέτειο του Πολυτεχνείου ( 107ο Δημοτικό Σχολείο – Τμήμα Ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες), έγινε με κινηματογραφικό τρόπο μπροστά στα μάτια των παιδιών, η απαγωγή – σύλληψή μου και μεταφορά μου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από 4 άνδρες της ασφάλειας.
Όλα αυτά παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, οδηγώντας μας σε συνειρμούς για μια νέα χούντα ενάντια στο λαό σήμερα. Μια περιστολή της ελευθερίας που έρχεται να συμπληρώσει τον οικονομικό και κοινωνικό σφαγιασμό.
Παρέρχομαι την κατηγορία σε βάρος μου, ως παντελώς ανυπόστατη έως γελοία. Η πρωτοφανής απόπειρα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο τρομοκράτησης κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, κάθε αντιστεκόμενης φωνής για ζωή και αξιοπρέπεια. Όλα αυτά, αποτελούν κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων που ο παγκόσμιος πολιτισμός κατέκτησε με αίμα.
Δεν διώκομαι για καμία παράνομη πράξη. Ούτε με το μέτρο και το νόμο του καθεστώτος μόνιμης “έκτακτης ανάγκης”, που θέλουν να επιβάλουν. Ούτε να το ισχυριστούν δεν μπορούν. Διώκομαι, στοχευμένα και προκατασκευασμένα, για την στάση μου, τις ιδέες μου, την δημόσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα μου, που είναι ταγμένη στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειονότητας. Ανήμερα την 28η Οκτώβρη φέτος, με είχαν συλλάβει και πάλι. Ήμουν στο δρόμο, έξω από οποιοδήποτε χώρο διαδήλωσης. Αφού με φώναξαν με το όνομα μου, στη συνέχεια μου είπαν να τους ακολουθήσω για εξακρίβωση στοιχείων! Ας κάνουν τουλάχιστον μια προσπάθεια να μην προκαλούν ειρωνικά γέλια…
Ποινικοποιείται σήμερα το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου. Τα μέτρα που διαλύουν οικογένειες, σχολεία και νοσοκομεία. Που γεννούν εκατομμύρια ανέργους, νέους ξενιτεμένους και φτωχαίνουν το λαό.
Δεν μπορώ να μην το υπογραμμίσω: Το πρωί της ίδιας μέρας της σύλληψης μου είχε βγει η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, για να καταγγείλει τη “βία στην Ελλάδα’’. Τόση προθυμία και δουλικότητα να ικανοποιηθούν εταίροι – θύτες μας;
Μαζί με τα δικαιώματα και τις ανάγκες, τις δικές μας και των παιδιών μας, για μια αξιοβίωτη ζωή κι ένα ελπιδοφόρο μέλλον, θέλουν να βγάλουν στην παρανομία και το δικαίωμα στην αντίσταση.
Είναι μικρόνοοι! Ειδικά τέτοιες μέρες.
Η εμπειρία της κατοχής νομιμοποίησε βαθειά στην ιστορική μνήμη την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του λαού.
Το πολυτεχνείο του ’73, νομιμοποίησε την ΕΞΕΓΕΡΣΗ ενάντια σε κάθε τυραννία και καταπίεση.
Μην προκαλούν με τα υποκριτικά περί «βίας». Βία είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών και τόσα άλλα, που επιβάλλουν σε ένα ανυπεράσπιστο λαό. Πρέπει να χειροκροτήσουμε κιόλας;
Αλλά δεν σας απευθύνω αυτά τα λόγια απλά για να επικαλεστώ το αναφαίρετο δικαίωμα μου, όπως και όλων εσάς, να συμμετέχω στα κοινά και να αγωνίζομαι για μια καλύτερη παιδεία και ένα καλύτερο αύριο.
Είμαι δάσκαλος και δημόσιος λειτουργός. Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές, θεωρώ καθήκον μου να διδάσκω με τη στάση μου, την αξιοπρέπεια και όχι την μοιρολατρία. Ιδιαίτερα οι δικοί μου μαθητές (παιδιά με ειδικές ανάγκες), πάντα είχαν ανάγκη να προσπερνούν την αδιαφορία και τη δυσκολία. Ειδικότερα σήμερα, που η ανθρωποφάγα παιδεία των περικοπών θεωρεί τη φροντίδα γι αυτούς υπερβολική πολυτέλεια.
Το «να κοιτάζω τη δουλίτσα μου και τη βολή μου» κάτω από την δήθεν θαλπωρή της σιγουριάς μιας δημόσιας υπηρεσίας, ποτέ δεν το ασπάστηκα.
Πώς να το κάνουμε. Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι λειτουργοί για το κοινό καλό μέσα από το συλλογικό αγώνα. Το έχουμε διαλέξει, από το να είμαστε υπάλληλοι της τρόικας, όπως οι κυβερνώντες, γονατιστοί μπροστά της.
Ιδιαίτερα σήμερα, θεωρώ πως η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών (υγείας, παιδείας), είναι καθήκον και χρέος προς τα παιδιά μας.
Κονταίνει τους ανθρώπους η καταφυγή στο ατομικό βόλεμα, στο πρωτόκολλο μια δημοκρατίας ανάπηρης, η αδιαφορία για ότι συμβαίνει γύρω μας.
Ιδίως για μας τους εκπαιδευτικούς, έξω από μια τέτοια στάση ζωής, δεν υπάρχει διδασκαλία. Γιατί η γνώση χρειάζεται ελευθερία και η κριτική σκέψη δεν ανασαίνει στο φόβο. Η ιστορία πρέπει να διαβαίνει περήφανη πάνω στα οράματα για ένα καλύτερο αύριο κι όχι να ακυρώνεται με σκυφτά κεφάλια και λυγισμένους κορμούς.
Μόνο έτσι μπορώ να κοιτάζω τους γονείς και τους μαθητές μου στα μάτια. Να ελπίζω πως σαν δάσκαλος θ’ αφήσω ένα χνάρι, για να βρουν το δρόμο τους για έναν καλύτερο κόσμο. Ένα κόσμο όπου θα ξεδιπλώσουν τα δικά τους όνειρα.
Και ένα τελευταίο που θέλω να σας πω: Δυνατά μπροστά όλοι μας! Νικητής θα βγει ο λαός και το δίκιο του. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που με αξιοπρέπεια αγωνίζονται. Τους δυνάστες τους καταπίνει η χλεύη της ιστορίας.
Θεσσαλονίκη, 17/11/2012
Θανάσης Αγαπητός
τ. μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ
υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την αντικαπιταλιστική αριστερά
μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ν/Τ της ΑΔΕΔΥ
μέλος του Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης
αιρετό μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Π.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης.
μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΠΕ του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ)

 

Αναβολή για τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι πήρε η δίκη των τριών συλληφθέντων μετά από αίτηση των δικηγόρων υπεράσπισης. Οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση όταν οι συγκεντρωθέντες που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους τρεις συλληφθέντες, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στα δικαστήρια για να παρακολουθήσουν τη δίκη.
Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία διαμαρτυρίας με αιτήματα την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των κατηγοριών. Η μοτοπορεία, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μέλη των ΟΤΑ, φοιτητές και οι αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές, ξεκίνησε από την πύλη του Πολυτεχνείου και διασχίζοντας την Πατησίων, την Αλεξάνδρας και τη Μεσογείων κατέληξε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, μια ημέρα μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με αφορμή την εκδήλωση με το Γερμανό πρόξενο Φούχτελ, η αστυνομία με μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το σύντροφο Θανάση Αγαπητό, δάσκαλο, μέλος των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών, πρώην μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ και δύο δημοτικούς υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Κυρατζόπουλο Θωμά και Αρβανίτη Σαράντη). Πρόκειται για τρομοκρατική σύλληψη που στοχεύει στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γερμανού πρόξενου σύμφωνα με τις οποίες ένας Γερμανός εργαζόμενος κάνει τη δουλειά τριών Ελλήνων.

H ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (16-11-2012) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 53, 39 και 47 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Παράνομης βίας» και «Απρόκλητης έργω εξύβρισης».

Ειδικότερα, οι ανωτέρω  χθες (15-11-2012), ευρισκόμενοι στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε χώρο της οποίας πραγματοποιούνταν εργασίες της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες σε βάρος του κ. Γενικού Προξένου της Γερμανίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος  τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης”.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

email: sylaristo@gmail.com

Αθήνα, 16 – 10 – 2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, Συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Παραμονές Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.

Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Ότι και να κάνουν, με όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί, δε θα κιοτέψει. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων με πείσμα και αποφασιστικότητα αλλά οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ζήσει ο λαός ζωή αξιοβίωτη κι όχι την κόλαση που του ετοίμασαν.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!

Όσο για την κυβέρνηση τους αφιερώνουμε τη μαρτυρία μιας γυναίκας κρατούμενης στα χρόνια της δικτατορίας:

«…Επικίνδυνος είναι εκείνος που κάνει πράξεις αντίθετες με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας του. Επικίνδυνη δεν είμαι εγώ κι οι πατριώτες που παλεύουν εναντίον της δικτατορίας αλλά επικίνδυνη και παράνομη είναι η χούντα. Γι’ αυτό και θα κληθεί να δώσει λόγο στο λαό και τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της…».

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής καταδικάζει τη σύλληψη των εργαζομένων στους Δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά και του εκπαιδευτικού Αγαπητού Θανάση γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στο χώρο της Δ.Ε.Θ. .
Η συγκυβέρνηση προσπαθώντας με κάθε τρόπο να περάσει την πολιτική που εξοντώνει την κοινωνία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει εναντίον όσων αγωνίζονται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συλλήψεις αυτές έγιναν μία μέρα πριν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να αποσυρθεί κάθε  κατηγορία εναντίον τους.

 

 

 

Ο Πρόεδρος
 
Ο Γραμματέας
 
Τ.Υ.
 
Τ.Υ.
Παύλος Χατζηγρηγορίου
Λευτέρης Καστρίσιος
PhD, MSc Πολιτικός Μηχανικός
Πολιτικός Μηχανικός
 
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ”

                                  Ημερ/νία: 17/11/2012

ΘΕΜΑ : Για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ

Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

 

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να εναντιωθεί στις μνημονιακές πολιτικές που σαρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, διώχνουν από τη δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους και επιβάλλουν την εξαθλίωση σε όλη την ελληνική κοινωνία.

 

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

 

  • Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Σ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                                             Χ. ΤΕΛΙΟΥ

 

 

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  ΕλευσίναΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490ΦΑΞ: 2105561490Email:a.elme.dyt.attikis@gmail.com

Ελευσίνα 17/11/2012

ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Αυτοί μας παίρνουν τη ζωή.

Μας προορίζουν για τους σύγχρονους είλωτες, βορά στην αύξηση των κερδών τους.

Ξεπουλάνε την περιουσία του ελληνικού λαού για ένα κομμάτι ψωμί.

Ο ελληνικός λαός ξεσηκώνεται, αντιδρά, παλεύει, πολλές φορές με το θυμικό που ξεχειλίζει, μπροστά στο κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Θέλουν να επιβάλουν την σιωπή των αμνών.

Η τρομοκρατία τους θα μεγαλώνει, όσο μεγαλώνει η αντίστασή μας.

Σ’ αυτή τη λογική εντάσσονται οι συλλήψεις των τριών εργαζομένων που αντέδρασαν με θυμό, μαζί με άλλους, στην ισοπέδωση της ζωής τους.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.

Να ελευθερωθούν και να αθωωθούν  άμεσα οι τρείς εργαζόμενοι.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

========================

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Εύδηλος, 16 Νοέμβρη 2012

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα, παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνελήφθη στο προαύλιο του σχολείου του ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός,  μέλος του Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, όπως επίσης συνελήφθησαν και οι εργαζόμενοι στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος. Μετά τη σύλληψή τους  απαγγέλθηκαν εναντίον τους κατηγορίες για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «παράνομη βία» και οδηγούνται σε τακτική δικάσιμο.

Το έγκλημά τους; Συμμετείχαν σε διαδήλωση χτες, Πέμπτη 15 Νοέμβρη, στο χώρο της ΔΕΘ, ενάντια σε παραχωρήσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να εναντιωθεί στις μνημονιακές πολιτικές που σαρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, διώχνουν από τη δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους και επιβάλλουν την εξαθλίωση σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία του χρέους και των μνημονίων, για την υπεράσπιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον τους.
  • Απαιτούμε από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γραμματέας

Φώτης Μαντζώρος                                                                                      Λεμονιά Ευστρατουδάκη

========================

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης                                                      Θεσ/νίκη 16/11/12

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622                                            Προς : Δ/νσεις

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698                                      Σχολεία http://aelmethe.blogspot.com                                              Περιφέρεια

           ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

Η  εθελόδουλη  τρικομματική  κυβέρνηση μετά  την ψήφιση του μνημονίου ν. 3 με το οποίο επιβάλλει με τη βία  την οριστική  φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, «γιορτάζει» σήμερα με τον δικό της τρόπο  την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου  δείχνοντας ξανά  στους εργαζόμενους που αντιστέκονται το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο.

Σήμερα, οι αστυνομικές αρχές με πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της πολιτικής  ιστορίας της χώρας, συνέλαβαν τον Θανάση Αγαπητό μέλος του Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στο δήμο Ευόσμου – Κορδελιού, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο,  που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,  διαμαρτυρία που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ και εκφράζεται και δια στόματος των εντεταλμένων κ Φούχτελ με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ότι 1000 Γερμανοί εργάζονται όσο 3000 Έλληνες στους ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση, πρέπει  επιτέλους να απολογηθεί για τη σύλληψη  των τριών, μεταξύ των οποίων  και αυτής του δασκάλου-συνδικαλιστή μπροστά στα μάτια των έντρομων μαθητών του, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Καταδικάζουμε τις προκλητικές συλλήψεις και απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων  και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί και να αντιμετωπίζει με ακραία καταστολή το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα αντισταθούμε στη συκοφάντηση των αγώνων μας, στον αυταρχισμό, στις συλλήψεις και τους εκβιασμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει στην αντικοινωνική πολιτική της. Θ’ αγωνιστούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όσες συλλήψεις, όσες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζόμενων και να επιχειρήσουν, δε θα υποταχτούμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας και των μνημονίων που μας ετοίμασαν.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων αγωνιστών

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                          O Γραμματέας

Αγγαθαγγέλου Νίκος                                             Τσιρανίδης Γεώργιος

========================

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Κυκλώπων 6, 11852 Αθήνα                                                                       τηλ. 210 3414317, 6974143638

Αθήνα, 16/11/2012

Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ  ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΑΡΕΘΕΝΩΝΑΣ» καταγγέλλει τη σύλληψη του συναδέλφου Αγαπητού Θανάση, μέλος  του Δ.Σ. του Β’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και των εργαζομένων στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους οποίους η ασφάλεια συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους μια μέρα μετά από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ, κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση.

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις, που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε εργαζόμενο που θέλει να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης –ΔΝΤ-ΕΕ που σαρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα.    Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης  και της καταστολής  απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Οι διώξεις –  κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας – όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο .

•        Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

•        Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.

•        Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.

•        Καλούμε όλο το λαό, στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.

Η Πρόεδρος                                                                                                                       Η Γεν. Γραμματέας

Αδριανή Προκόπη                                                                                                           Αιμιλία Τσαγκαράτου

========================

 Nέα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ριζοσπαστική ΚίνησΗ π.ε στη Χίο

 

Οι Γερμανοί  ξανάρχονται…

Συνέλαβαν  το σ. Θανάση Αγαπητό σήμερα στο σχολείο του γιατί

συμμετείχε στην κινητοποίηση κατά  του Φούκτελ στη Θεσ/νίκη!!!

Παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Σήμερα το πρωί συνέλαβαν στο σχολείο του το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό -Μέλος του ΓΣ της ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ- και δύο δημοτικούς υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Κυρατζόπουλος Θωμάς και Αρβανίτης Σαράντης) ενώ  αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Ο τρικομματικός εφιάλτης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ  και ο Υπουργός Δένδιας, πιστοί στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» , δε δίστασαν να δώσουν εντολές για συλλήψεις, μετά από μία κινητοποίηση που έδειξε πως ο εργαζόμενος λαός δεν είναι διατεθειμένος να υπακούσει στη λεηλασία της χώρας και στην ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο,  αγωνιζόμενο πολίτη . Ότι  κι αν κάνουν, όσες συλλήψεις και όσες δίκες κι αν στήσουν,  οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δε θα υποταχθούν και δεν θα αναστείλουν την αντίστασή τους.

Όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  θα κλιμακώσουν την πάλη τους  ενάντια σε κάθε αντεργατικό μέτρο , για να μη ζήσει ο λαός την κόλαση που του ετοιμάζουν ,για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!

Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται.

Δεν αναχαιτίζονται. Δεν σταματούν. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Χίος,16 Νοέμβρη 2012

Νέα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ριζοσπαστική Κίνηση π.ε στη Χίο

========================

Σωματείο εργατοτεχνιτών μετάλλου νομού  Ιωαννίνων

Ψήφισμα

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης. Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων και καταγγέλλουμε τη σύλληψή τους επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση.

Γιάννενα 16/11/2012

========================

www.paremvasis.gr

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Σήμερα, και ενώ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρόξενος, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης προχώρησε σε συλλήψεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους τον σύντροφο και συναγωνιστή δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. Μετά τη σύλληψή τους  απαγγέλθηκαν εναντίον τους κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και οδηγούνται σε τακτική δικάσιμο.

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές. Κάθε πολίτη που εναντιώνεται στη κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί υγειονομικές ζώνες προκειμένου να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα, να διώξει από τη δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους και να επιβάλλει την εξαθλίωση σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν. Η Τρόικα εσωτερικού (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και οι σύμμαχοί της (ΕΕ και ΔΝΤ), οι υποτακτικοί της Μέρκελ καθώς και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, εξαπολύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να κάμψουν το λαϊκό φρόνημα. Προσπαθούν να υλοποιήσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους ποδοπατώντας τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν θα υποταχθούμε δεν θα παραδοθούμε. Αντίθετα θα εντείνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της Κυβέρνησης και των πολιτικών της. Ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία του χρέους και των μνημονίων για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου,

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Κηρύσσουμε ανειρήνευτο αγώνα ως την τελική τους δικαίωση.  Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΗΨΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ταχ. Δ/νση    :Δημοτικό Σχολείο Άνω ΣύρουΤηλέφωνο:  22810-88205, 85179                Ταχ. Κώδ.     :84 100            Πληροφορίες : Μυτιληναίου Ειρήνη Email                     : syllogospe@gmail.comΙστοσελίδα : http://syllogospe.blogspot.com

 

 

  ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥΜΜΕΒ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης

 

ΘΕΜΑ : Για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

 

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.

 Ο ΠρόεδροςΓιώργος Καλημερίδης

Η Γενική Γραμματέας

Ειρήνη Μυτιληναίου

========================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

            Αθήνα 16 – 10 – 2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

 Πολυτεχνείο 2012, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση (τον συνέλαβαν στο σχολείο!!!) , μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.

Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων! Να πάρει τώρα θέση το ΔΣ της ΔΟΕ.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε.

«Δ.. Γληνός»

ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

τηλ.- fax : 210 26 14 214

Δελτίο τύπου για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

  • Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.
  • Καλούμε όλο το λαό, στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                 ΚΟΝΤΕΛΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

========================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

(AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

Επτανήσου 35

84100 Ερμούπολη

Σύρος

Πρόεδρος    : Χαρ. Ζεπάτος
‘              : 2281360257
7               : 2281085090
*              : hzepatos@gmail.con
Γραμματέας : Ειρ. Πετράκη
‘              : 2132026819
*              : e.petraki@apdaigaiou.gov.gr

Ιστολόγιο : http://apdaigaiou.blogspot.com

Ερμούπολη     17- 11 – 12

α.π. 21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

Ερμούπολη 17.11.2012

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ

       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

========================

Βύρωνας 17 Νοέμβρη 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας – Βύρωνας

Web: sylimvrioti.gr      e-mail: sylbox@sylimvrioti.gr

ΠΛΗΡ.: Κοπριτέλης Απόστολος   –   Πετρίδης Μανώλης

ΤΗΛ.:  σπ. 7251847 σχ. 7651841 – σπ. 7655898 σχ. 7658752

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Παραμονές Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Οι διώξεις, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.

Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Ότι και να κάνουν, με όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί, δε θα κιοτέψει. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων με πείσμα και αποφασιστικότητα αλλά οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ζήσει ο λαός ζωή αξιοβίωτη κι όχι την κόλαση που του ετοίμασαν.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!

Όσο για την κυβέρνηση τους αφιερώνουμε τη μαρτυρία μιας γυναίκας κρατούμενης στα χρόνια της δικτατορίας:

«…Επικίνδυνος είναι εκείνος που κάνει πράξεις αντίθετες με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας του. Επικίνδυνη δεν είμαι εγώ κι οι πατριώτες που παλεύουν εναντίον της δικτατορίας αλλά επικίνδυνη και παράνομη είναι η χούντα. Γι’ αυτό και θα κληθεί να δώσει λόγο στο λαό και τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της…».

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ.

========================

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

  • Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.

Το Δ.Σ.

========================

Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σύρος,  17/11/2012
Αρ. Πρωτ.
Τηλέφωνα: 22810 82239   ΠΡΟΣ:  ΜΕΛΗ ΕΛΜΕ
Fax: 2281087222
Ταχ. δ/νση:  Τ.Θ. : 71, Τ.Κ:  84100 ΣΥΡΟΣ ΚΟΙΝ:       ΜΜΕ – ΟΛΜΕ                                                              
E-mail:  elmeakyk@gmail.com

Θέμα: Διώξεις εργαζομένων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Παραμονές εορτασμού του Πολυτεχνείου και η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αδύναμοι της κοινωνίας βιώνουμε μια νέα χούντα κοινοβουλευτικού τύπου. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του συστήματος  κάνοντας χρήση βίντεο, συλλάβανε τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, στο Δημοτικό σχολείο που εργάζεται και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων των ΟΤΑ στο χώρο της ΔΕΘ. Επίσης ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου οδηγούν τους εργαζομένους στα δικαστήρια με τις κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία.

Ό,τι και να κάνουν, όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης και να γίνουν, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στα μνημόνια με πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά και οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ -ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ζήσει ο λαός ζωή αξιοβίωτη κι όχι την κόλαση που του ετοίμασαν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων ζητά:

Να σταματήσει άμεσα, κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.

Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αυγουστής  Κλείσαρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης  Παπαμιχαήλ

========================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                           Ελευσίνα 16/11/2012

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αρ.Πρ. : 215

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                    ΠΡΟΣ:

Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                         ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

19200 Ελευσίνα                                                  Δ.Σ. ΔΟΕ

Πληρ. :Ιακώβου Νένα

Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com

Mail: syllogikadytatt@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ)

Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του μνημονίου ν. 3 με το οποίο επιβάλλει  τη φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, φανερώνει στους εργαζόμενους που αντιστέκονται το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο με πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας.

Ασφαλίτες συνέλαβαν στην πόρτα του σχολείου του το συνάδελφό μας Θανάση Αγαπητό μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου – Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, επειδή ως μέλη του κινήματος αντιστάθηκαν στις αποφάσεις κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ και ΔΝΤ  όπως και των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ.

Δεν τρομοκρατούμαστε δεν υποχωρούμε. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα αντισταθούμε στη συκοφάντηση των αγώνων μας, στον αυταρχισμό, στις συλλήψεις και τους εκβιασμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει στην αντικοινωνική πολιτική της.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Θ’ αγωνιστούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όσες συλλήψεις, όσες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζόμενων και να επιχειρήσουν, δε θα υποταχτούμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας και των μνημονίων που μας ετοίμασαν.

  • Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων αγωνιστών.

                 Η τρομοκρατία δε μας σταματά στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

========================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΛ – FAX 210-4912625

http://www.sepen.gr

Νίκαια, 17/11/2012

                                                                                                        Προς: Μέλη του Συλλόγου

ΔΟΕ

Ψήφισμα για τη δίωξη των συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται. Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία. Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.

   Το Δ.Σ.

 

 

========================

Χανιά,17/11/2012

Προς

  • ΜΜΕ
  • Δ.Σ. ΔΟΕ

                                                                                                                        Κοινοποίηση

                                                                                                            Εκπαιδευτικούς ΠΕ Χανίων

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τρομοκρατικές συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συλλαμβάνοντας στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, απαγγέλλοντάς τους  κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Η σύλληψή τους έγινε λόγω της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρόξενος, την Πέμπτη 15/11/2012. Οι οργισμένες κινητοποιήσεις πυροδοτήθηκαν από την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και τις προκλητικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού εργασίας.

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) επιβεβαιώνει με αυτό τον τρόπο την απομόνωσή της. Προκειμένου να επιβάλλει τα μέτρα που ψήφισε καταφεύγει απέναντι στη λαϊκή οργή στα μόνα όπλα που της έχουν απομείνει. Στη βία των δυνάμεων καταστολής και των δικαστηρίων.

39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τέτοιες πρακτικές αποτελούν πρόκληση. Θυμίζουν σε όλους τις ζοφερές μέρες της χούντας. Δεν θα περάσουν. Ο αγώνας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι δεν θα καμφθούμε από τέτοιου είδους πρακτικές όσο και να προσπαθούν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων και την παύση κάθε κατηγορίας εναντίον τους.

Ζητούμε από τη ΔΟΕ και τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Φώτης Ποντικάκης                                                               Αθανάσιος Σακελλαρίδης

========================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης
Παλμύρας & Ανδρέα Παπανδρέου 42,
16561, Γλυφάδα
Τηλ.
& Fax: 2108946001
www.sepeg.gr , e-mail: info@sepeg.gr                                        Γλυφάδα 17/11/2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης καταδικάζει τις συλλήψεις των τριών εργαζομένων που σαν στόχο έχουν την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος.  Συγκεκριμένα η αστυνομία κάνοντας χρήση των βίντεο από τα γεγονότα στο χώρο της ΔΕΘ , συνέλαβε στο χώρο εργασίας του, τον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό (μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ)  και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Σήμερα 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη η αντεργατική λαίλαπα που σαρώνει τις ζωές μας και τη χώρα πάει χέρι χέρι με  τις δικαστικές διώξεις και  την κρατική καταστολή με στόχο να κάμψουν την αντίσταση του λαού και των εργαζομένων. Τους δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι αγώνες μας ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ δεν τρομοκρατούνται και δεν καταστέλλονται .

Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

Οι απολύσεις δε θα περάσουν.

Αγωνιζόμαστε για πλήρη και μόνιμη δουλειά για όλους.

Το Δ.Σ.

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                 

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           Αρ. Πρ.:142

 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

 Τηλ. :210 8020697                                                Μαρούσι 16 – 11 – 2012

  Fax: 210 8028620                                                        

  Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ.                            

                                   (6945394406)  

                                                                                Προς: Τα μέλη του Συλλόγου   

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

 Πολυτεχνείο 2012, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση (τον συνέλαβαν στο σχολείο!!!), μέλος του Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.

Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων! Να πάρει τώρα θέση το ΔΣ της ΔΟΕ.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73

ΤΟ Δ. Σ.

========================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                           Θεσσαλονίκη, 16 – 11 – 2012

( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. )

Πρ. Κορομηλά 51, 6ος όροφος

Τηλ. : 2310 – 273 631                                                                       Προς

Fax : 2310 – 273 664

e-mail : ypethros@otenet.gr                                          όλα τα μέλη του Συλλόγου

54622 Θεσσαλονίκη                                                                  στις έδρες τους

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ)

Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του μνημονίου ν. 3 με το οποίο επιβάλλει  τη φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, φανερώνει στους εργαζόμενους που αντιστέκονται το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο με πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας.

Ασφαλίτες συνέλαβαν στην πόρτα του σχολείου του το συνάδελφό μας Θανάση Αγαπητό μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου – Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, επειδή ως μέλη του κινήματος αντιστάθηκαν στις αποφάσεις κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ και ΔΝΤ  όπως και των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ.

Δεν τρομοκρατούμαστε δεν υποχωρούμε. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα αντισταθούμε στη συκοφάντηση των αγώνων μας, στον αυταρχισμό, στις συλλήψεις και τους εκβιασμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει στην αντικοινωνική πολιτική της.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

    Θ’ αγωνιστούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όσες συλλήψεις, όσες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζόμενων και να επιχειρήσουν, δε θα υποταχτούμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας και των μνημονίων που μας ετοίμασαν.

  • Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων αγωνιστών.

Η τρομοκρατία δε μας σταματά στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Βογιατζής                               Πετρόπουλος Περίανδρος

          (6977201158)                                                        (6972268134)

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.E.

Δελτίο τύπου για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

  • Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας. 
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.
  • Καλούμε όλο το λαό, στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.

 Από το Δ.Σ.