Νοέ 122012
 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

nipiagogoi.gr

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εξωθεσμικοί παράγοντες επεμβαίνουν στο έργο των εκπαιδευτικών

(Σχετικά με τα γεγονότα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου)

 

Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας  Αναλυτικό Πρόγραμμα δεν ισχύει! Αντίθετα, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή  ένα »νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα», σύμφωνο με τις επικίνδυνες ιδέες και  διαθέσεις ατόμων και φορέων, που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αλώσουν και την εκπαίδευση. Διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και διαχέουν ψευδείς πληροφορίες, αμφισβητώντας επιστήμονες παγκοσμίου εμβέλειας και πορίσματα  σύγχρονων παιδαγωγικών ερευνών! Οι σχολικοί σύμβουλοι δεν θεωρούνται απαραίτητοι πλέον, αφού «άλλοι» αποφασίζουν για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Εξωθεσμικοί παράγοντες επιδιώκουν να διαμορφώσουν επικίνδυνες εκπαιδευτικές πολιτικές, που παραβιάζουν την εκπαιδευτική νομοθεσία. Από την άλλη πλευρά, θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι κατέχουν κομβικές θέσεις στην εκπαίδευση είναι ανεπίτρεπτο, είτε να μη γνωρίζουν τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τη μεθοδολογία που ακολουθείται για την εφαρμογή του Αναλυτικού Προγράμματος, είτε να τις γνωρίζουν αλλά για διάφορους λόγους να αποφασίζουν να διασύρουν και να τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μένουν ανοχύρωτοι απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται και να αναγκάζονται να απολογούνται. Όπως στην περίπτωση της συναδέλφου Νηπιαγωγού του Νηπιαγωγείου Νυδρίου, η οποία δέχτηκε πολύ μεγάλες πιέσεις και προσβολές και αναγκάστηκε να υποβάλει γραπτό υπόμνημα1, παραθέτοντας αναλυτικά και με βιβλιογραφικές παραπομπές, τα σχέδια εργασίας που υλοποίησε, προκειμένου να τα «ελέγξουν» άτομα που με βεβαιότητα δεν γνωρίζουν ούτε τον όρο Αναλυτικό Πρόγραμμα, πόσο μάλλον το περιεχόμενο και τον τρόπο εφαρμογής του!

 

Επειδή, η Διεύθυνση Π.Ε. Λευκάδας έδωσε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ και δημιούργησε πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε και πριν το φαινόμενο πάρει τη μορφή ανεξέλεγκτης κατάστασης καλούμε το ΥΠΑΙΘΠΑ:

  • να επέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες για ΕΔΕ
  • να προβεί σε ενέργειες ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το διασυρμό των εκπαιδευτικών και τις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους
  • να λάβει μέτρα ώστε να μην επιτρέπεται καμιά επέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο από εξωθεσμικούς παράγοντες

 

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  υπερασπιζόμενο το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα σε κλίμα ελευθερίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και η δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.

 

 

  1. Υπόμνημα Νηπιαγωγού

http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Sorry, the comment form is closed at this time.