Φάτε χώμα – κερνάει το κράτος

ΕκπαιδευτικήΠαρέμβαση

Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Π.Ε.

Τρίτη/Τετάρτη 6-7 Νοέμβρη : ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δευτέρα 5 Νοέμβρη : να ηττηθεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στις κάλπες

 

Φάτε χώμα – κερνάει το κράτος !

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε ! Μετά από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων και πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας για όσα μας επιφυλάσσουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, το μάθαμε με τον προϋπολογισμό και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2013-2016 που προωθούνται προς ψήφιση.

Τι μά­θα­με;

Ότι μέχρι το 2016 επι­βάλ­λο­νται νέα μέτρα «κα­θα­ρής από­δο­σης» 18.886 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 14.244 επι­με­ρί­ζο­νται ως εξής:

– Πε­ρι­κο­πές μι­σθών δημοσίων υπαλλήλων :1.497 εκατ. ευρώ.

– Πε­ρι­κο­πές συ­ντά­ξε­ων:5.475 εκατ. ευρώ.

– Πε­ρι­κο­πές σε υγειο­νο­μι­κή πε­ρί­θαλ­ψη:1.113 εκατ. ευρώ.

– Πε­ρι­κο­πές κοι­νω­νι­κών επι­δο­μά­των: 307 εκατ. ευρώ.

– Πε­ρι­κο­πές στην εκ­παί­δευ­ση:133 εκατ. ευρώ.

– Νέα φο­ρο­λο­γι­κή επι­βά­ρυν­ση: 3.890 εκατ. ευρώ.

 

Από τα μέτρα κοινωνικής βαρβαρότητας ξεχωρίζουν :

– Κατάργηση δώρων στο Δημόσιο Τομέα – Κατάργηση δώρων στις συντάξεις

– Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη

– Μείωση των φοροαπαλλαγών – μειώσεις στα εφάπαξ

– Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

– Απο­λύ­σεις στο Δη­μό­σιο με στόχο 150.000 απο­χω­ρή­σεις έως το 2015. Ο τρό­πος από­λυ­σης θα είναι ένα νέο «πρό­τυ­πο εφε­δρεί­ας» στο οποίο οι «αποχωρήσαντες» θα εντα­χθούν για 12 μήνες.

Μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης :

– Περικοπή του κόστους των βιβλίων των μαθητών, καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς με υποχρέωση επιστροφής ή πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν.

– Νέος «εκπαιδευτικός χάρτης» με συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

– Μείωση του αριθμού του έκτακτου διδακτικού προσωπικού με «εντατικότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου» και αύξηση των ωρών διδασκαλίας : δηλαδή, πάγωμα των προσλήψεων, απόλυση των αναπληρωτών που καταδικάζονται στην ανεργία, κάλυψη των κενών με αύξηση ωραρίου και αθρόες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή !

Ποιος πλη­ρώ­νει ποιον;

Ερώτηση: Κι αν δε μας δώσουν τη δόση;

Μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε κι άλλες θυσίες γιατί αν δεν εξασφαλιστεί η επόμενη δόση, το κράτος δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Η αλή­θεια όμως είναι ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ του δανείου, δεν δίνεται ούτε ευρώ για μι­σθούς και συ­ντά­ξεις, το συ­ντρι­πτι­κά με­γα­λύ­τε­ρο μέρος πηγαίνει στις τρά­πε­ζες και τα υπό­λοι­πα για την κά­λυ­ψη λη­ξι­πρό­θε­σμων οφει­λών και της «τρύ­πας» του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του 2012! Μέχρι και το 2012 το κράτος πλήρωνε με τα δη­μό­σια έσοδα όχι μόνο μι­σθούς, συ­ντά­ξεις και λοι­πές ανά­γκες του Δη­μο­σί­ου, αλλά και το 90% των τόκων του χρέ­ους. Από το 2013 μά­λι­στα θα αρ­χί­σει να πλη­ρώ­νει από πάνω και το σύ­νο­λο των τόκων…

Απάντηση: ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε να χάσουμε ΤΙΠΟΤΑ εκτός από την καταστροφή μας!

 

…και έπε­ται συ­νέ­χεια μετά το 3ο μνη­μό­νιο

Η ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία μετά από  9 συ­νε­χό­με­να χρό­νια ύφε­σης, θα καταγράψει συ­νο­λι­κή απώ­λεια του 30% του εθνι­κού προ­ϊ­ό­ντος – κάτι που δεν συ­νέ­βη ποτέ σε χώρα σε ει­ρη­νι­κή πε­ρί­ο­δο, παρά μόνο σε πε­ρι­πτώ­σεις εμπλο­κής σε κα­τα­στρο­φι­κούς πο­λέ­μους, ενώ το χρέος θα φτάσει το 220% του ΑΕΠ το 2016 ! Ποιος πληρώνει τα σπασμένα ; Να σκεφτούμε μόνο ότι μέσα στο 2012 η ανεργία επίσημα έφτασε το 25,1% !

Το έχουμε ξαναπεί : η κεντρική επιλογή είναι η υποτίμηση της εργασίας σε επίπεδα Βουλγαρίας. Δηλαδή, η πλήρης οικονομική εξαθλίωση και η κοινωνική/πολιτική υποταγή των εργαζομένων. Εμείς και τα παιδιά μας, αντιμετωπιζόμαστε ως καύσιμη ύλη μήπως και ξαναπάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή. Σκοπεύουμε να θυσιαστούμε ;

Να αντιδράσουμε εδώ και τώρα :

Δευτέρα 5 Νοέμβρη : τους μαυρίζουμε στην κάλπη

Οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια αποτελούν ένα κίνδυνο και μια ευκαιρία. Φανταστείτε την Τρίτη το πρωί, ημέρα που θα συζητούνται τα μέτρα στη Βουλή, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, οι δυο παρατάξεις των κομμάτων που προωθούν τα μέτρα, να εμφανιστούν ενισχυμένες στον κλάδο ! Τι μήνυμα θα περάσει στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην κυβέρνηση ; Ότι συναινούμε ; Ότι είμαστε ευχαριστημένοι ; ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ επέλεξαν στο ΔΣ της ΔΟΕ να μετατοπιστούν οι εκλογές πριν τα μέτρα για να μην εισπράξουν το πολιτικό κόστος. Πάνω και από τον αγώνα για την επιβίωσή μας, προτάσσουν το εκλογικό τους συμφέρον ! Θα τους δικαιώσουμε ;

Το φθινόπωρο του 1944, πριν ακόμα φύγουν οι ναζί από την Αθήνα, το ΕΑΜ είχε αποσπάσει την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και σε μια σειρά συνδικάτα, παραμερίζοντας τους κατοχικούς συνδικαλιστές/συνεργάτες. Εμείς σήμερα, πρέπει να αποκαθηλώσουμε τη γραφειοκρατία και να πάρουμε τα συνδικάτα στα χέρια μας. Να τα μετατρέψουμε από μηχανισμούς υποταγής σε κάστρα αντίστασης και αγώνα. Ας κάνουμε τη Δευτέρα ένα σημαντικό βήμα : καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη.

Να νικήσει το ανυπόταχτο ανεξάρτητο ρεύμα των Παρεμβάσεων, να εκλέξει αιρετούς παντού η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις – Να αποκαθηλώσουμε τους ισόβιους επαγγελματίες συνδικαλιστές.

 

Τρίτη/Τετάρτη 6-7 Νοέμβρη : Λουκέτο στα σχολεία – ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ !

Η κυβέρνηση τρεκλίζει κάτω από το βάρος της ασφυκτικής κοινωνικής πίεσης. Ούτε τα σιδερόφραχτα ΜΑΤ, ούτε οι ναζιστικές συμμορίες, ούτε η πληρωμένη δημοσιογραφία, ούτε οι τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή.

Όμως, η οργή πρέπει να πάρει δημόσια έκφραση : πρέπει να κατεβεί στο δρόμο. Τα μέτρα θα ανατραπούν αν κατεβούν στον αγώνα, όλοι εκείνοι που δεν συμμετείχαν ως τώρα.

Αν πάρει η αντίσταση καθολικά χαρακτηριστικά. Αν συνεχίσουμε και μετά την Τετάρτη για να ανατρέψουμε την πολιτική τους.

Αν πάρουμε εμείς, οι εργαζόμενοι της βάσης, την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας παραμερίζοντας τα συνδικαλιστικά νεκροταφεία της γραφειοκρατίας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα πλατύ, ενωτικό κοινωνικό/πολιτικό μέτωπο, ενάντια στην βαρβαρότητα και τον εκφασισμό που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ένα μέτωπο με ξεκάθαρο πρόγραμμα και θέσεις που θα απαντούν στην κρίση από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων.

Από τη δική μας πλευρά…