Ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε. για την 28η Οκτώβρη

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον

καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει

τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω

καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

 

Το φασισμός βαθιά κατάλαβέ τον

δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Μ. Μπρεχτ – Ο φασισμός

 
 
 

28η Οκτωβρίου : Ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση

Μέρες μνήμης : Ο βαρύς φόρος αίματος που πλήρωσε ο τόπος μας στο κίνημα αντίστασης ενάντια στο φασισμό φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για την οργανωμένη πάλη και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό. Οι χιλιάδες νεκροί του πολέμου, οι 300.000 που πέθαναν από την πείνα, οι αγωνιστές που στήθηκαν στον τοίχο, οι μαζικές εκτελέσεις στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο και οι τοίχοι της Καισαριανής ζητούν δικαίωση.

Μέρες αντίστασης : Οι μαχητικές απεργίες στην Αθήνα, οι αντιστασιακές ομάδες και οι αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους δοσίλογους μας δείχνουν το δρόμο της συλλογικής αντίστασης και εξέγερσης. Ο ρημαγμένος λαός μας από τους ταγματασφαλίτες και τους μαυραγορίτες ανοίγει το δρόμο για την ανειρήνευτη μάχη με τα όργανα του κεφαλαίου και της αστικής τάξης

Μέρες του λαού : Σήμερα που ο λαός μας δοκιμάζεται από τα αντεργατικά μέτρα της άθλιας κυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και ζητούν να υποταχθεί στην εξαθλίωση που επιβάλλουν οι πολιτικές των μνημονίων, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. επαναφέρουμε στη μνήμη μας τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και τις μεγάλες παρακαταθήκες των αντιστασιακών δασκάλων. «Ελάτε να βοηθήσουμε τα παιδιά» και το λαό έλεγε ο Δημήτρης Γληνός. Να μιλήσουμε στους μαθητές μας για το ολοκαύτωμα του φασισμού, το Άουσβιτς και το Νταχάου όπου οι ναζιστές κατάργησαν την αξία του ανθρώπου. Να μπολιάσουμε τα παιδιά με τις λέξεις που αξιοδοτούν τον άνθρωπο : Ζωή, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, εργασία, αγώνας.

Μέρες εξέγερσης : Σήμερα που η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου του ΔΝΤ και της ΕΕ μας μιλούν για «εθνική σωτηρία» και ξεπουλούν τον τόπο για να γεμίσουν τα σεντούκια των τραπεζιτών και των αφεντάδων πρέπει να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Να βάλουμε φραγμό στους νοσταλγούς του Χίτλερ και στο ρατσισμό και να οργανώσουμε μια πλατιά λαϊκή παρέλαση στους δρόμους και τις γειτονιές όλων των πόλεων της Ελλάδας.

Στις 28 Οκτώβρη να ενωθούμε σε μια εργατική, παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στο φασισμό, στους ξένους και τους ντόπιους κατακτητές. Να τιμήσουμε την ιστορία των αγώνων και της αντίστασης του λαού μας με ένα μαχητικό και αποφασισμένο εργατικό κίνημα που θα προχωρήσει σε ένα γενικό ξεσηκωμό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής του κόσμου της εργασίας.