ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 email: sylaristo@gmail.com

                                                                                                                                       Αθήνα, 5 – 10 – 2012

 

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, Συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

 

ΘΕΜΑ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»!

 

   Στάλθηκε στους Συλλόγους Π.Ε. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ με τον τίτλο «Εισαγωγική Συνδικαλιστική Εκπαίδευση» στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

   Για  τη συμμετοχή των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και την απόπειρα μιας τέτοιας προσπάθειας που γίνεται από την περσινή χρονιά από το ΙΠΕΜ – ΔΟΕ έχουμε τοποθετηθεί ξανά και έχουμε διατυπώσει την κατηγορηματική μας αντίθεση σε οποιαδήποτε τέτοια συμμετοχή.

  Θεωρούμε ότι η υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ από συνδικάτα και σωματεία, και μάλιστα με τη φιλοδοξία της «Συνδικαλιστικής Εκπαίδευσης» (!) με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μόνο που έχουν ως στόχο είναι την εμπέδωση από την πλευρά των συνδικαλιστικών στελεχών των ευρωπαϊκών πολιτικών. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, σε μία περίοδο που ζούμε άγριες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων με τις ευλογίες της ΕΕ, να υπάρχει χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ γύρω από προγράμματα που όχι μόνο δεν αμφισβητούν τις πολιτικές της αλλά «διδάσκουν» στα συνδικαλιστικά στελέχη πώς να τις υλοποιούν. 

Καλούμε τους υπόλοιπους συλλόγους και τους συναδέλφους να αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή στα προγράμματα αυτά και δεσμευόμαστε ότι τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εκπ/κών «ο Αριστοτέλης» δε θα συμμετέχουμε.