Δελτίο τύπου της σύσκεψης Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ


Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ, σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ Αττικής με θέμα τη διοργάνωση ενός ανοιχτού Εκπαιδευτικού Διήμερου εκδηλώσεων και ζητήματα της συγκυρίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με εκπροσώπους από τους συλλόγους Π.Ε. Α΄ Αθήνας, Αιγάλεω, «ο Αριστοτέλης», Αμαρουσίου, «Γληνός», Δυτ. Αττικής, Καλλιθέας, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Παρθενώνας,  Ν. Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», και οι ΕΛΜΕ Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Ε΄ Αθήνας και ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων Ζεφειρίου Φυλής και παρατηρητές από το Σύλλογο Π.Ε. Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης.

Η σύσκεψη ασχολήθηκε και με ζητήματα της πολιτικής και εκπαιδευτικής συγκυρίας. Από τη συζήτηση προέκυψη η κοινή πεποίθηση ότι η επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. κλιμακώνεται με την κατάθεση των νέων μέτρων και την ένταση της καταστολής των εργατικών και κοινωνικών αγώνων (βλ. καταστολή εργατών ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χτύπημα ατνιφασιστικής μοτοπορείας, χτύπημα απεργιακής συγκέντρωσης και προσυγκεντρώσεων).

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης του κινήματος και ενός διαφορετικού αγωνιστικού σχεδιασμού ώστε να μην περιμένουμε απλώς τα μέτρα αλλά να στοχεύουμε στο ξεδίπλωμα αγώνων για την ανατροπή τους, από τη σύσκεψη προέκυψαν οι παρακάτω προτάσεις προς τους Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ :

 

–      Η έκδοση κοινής αφίσας Συλλόγων Π.Ε. – ΕΛΜΕ με περιεχόμενο : Παλλαϊκός ξεσηκωμός / Να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

–      Η επίσπευση της έκδοσης κοινών υλικών (γράμμα προς τους γονείς, ανακοίνωση για την κρίση)

–      Η οργάνωση κινητοποιήσεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, με αφορμή την επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς.

–      Η συμμετοχή στην κινητοποίηση του Συντονισμού Σωματείων το Σάββατο 6 Οκτώβρη και σε όλες τις κινητοποιήσεις των σωματείων ενάντια στα μέτρα.

–      Η επίσπευση ενός κύκλου έκτακτων Γ.Σ. στα σωματεία μας

–      Η απόφαση από τώρα για οργάνωση κεντρικής συγκέντρωσης την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων

–      Η έκδοση ανακοινώσεων από τους Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ ενάντια στην κρατική καταστολή, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων

–      Η κοινή δράση ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση με άμεσο καθήκον να μην συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια του Υπουργείου

–      Η συλλογική διαμόρφωση διδακτικού υλικού για την 28η Οκτώβρη και τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας (αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του Α΄ Συλλόγου Αθηνών, http://www.a-athinon.gr/?p=1422, βαλιτσάκι με διδακτικό υλικό από το Σύλλογο Αιγάλεω και το Σύλλογο «Ν.Πλουμπίδη»)

 

 

Στη συνέχεια η σύσκεψη ασχολήθηκε με τη συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για το εκπαιδευτικό διήμερο.

 

 

Αθήνα, 3/10/2012

 

 

Δυστυχώς, το πρυτανικό συμβούλιο του Πάντειου Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 5/10, απέρριψε το αίτημά μας για διοργάνωση του διημέρου στους χώρους του στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Κατόπιν αυτού, αναζητείται εναλλακτική λύση για τη διοργάνωση του διημέρου.