ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 7/6/2012

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τα σωματεία. Σωματεία που να υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και τη μόρφωση, που να αντιπαλέψουν την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σωματεία που θα συγκρούονται με την πολιτική των Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. και θα  στοχεύουν στην ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Οι υλικοί όροι ύπαρξης των σωματείων και η διαχείριση των οικονομικών τους είναι αναγκαίο να εξυπηρετούν έναν τέτοιο βασικό προσανατολισμό: την απόκρουση αυτών των πολιτικών και την οργάνωση αγώνων με προοπτική. Οποιεσδήποτε άλλες επιλογές διαχείρισης των οικονομικών, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, που εξασφαλίζουν προνόμια και καλύτερους όρους διαβίωσης των συνδικαλιστών σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του σωματείου (συνέδρια, ταξίδια συνδικαλιστών κλπ.) απαξιώνουν το σωματείο και το συνδικαλισμό.

Η 80η ΓΣ της ΔΟΕ κάτω από την πίεση δεκάδων συλλόγων  αποφάσισε τη μείωση της συνδρομής προς τη ΔΟΕ στα 27 ευρώ (από 34 ευρώ) .

Όμως, σήμερα, πρέπει άμεσα:

  1. Να μειωθεί δραστικά η συνδικαλιστική συνδρομή προς τη ΔΟΕ (η πρότασή μας είναι 20 ευρώ)  από τη φετινή κιόλας συνδικαλιστική χρονιά με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή στα οικονομικά της Ομοσπονδίας, περικόπτοντας κάθε περιττό έξοδο και συνδικαλιστικό προνόμιο. (Συγκεκριμένα δραστική περικοπή ή κατάργηση του επιμισθίου των μελών του Δ.Σ. και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ,  δραστική μείωση των αποζημιώσεων των αντιπροσώπων στα συνδικαλιστικά συνέδρια, περικοπή των εξόδων αυτών των συνεδρίων).
  2. Η αποζημίωση του μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις περιοδείες, τα ενοίκια, τα οδοιπορικά, να γίνεται ως ένα συγκεκριμένο πλαφόν με αποδείξεις και παραστατικά. Δημόσιος μηνιαίος απολογισμός των εξόδων κάθε μέλους. Αλλαγή του τρόπου καταγραφής των κωδικών στην κατεύθυνση της αληθινής αποτύπωσης των εξόδων.
  3. Να σταματήσουν οριστικά  τα  εκπαιδευτικά συνέδρια σε τουριστικές περιοχές και πολυτελή ξενοδοχεία, που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση του παιδαγωγικού, ιδεολογικού τους περιεχομένου και τη μετατροπή των αντιπροσώπων των Συλλόγων σε «τουρίστες».
  4. Τα σωματεία πρέπει να είναι οικονομικά αυτοδύναμα. Να στηρίζονται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών. Διαφορετικά γίνονται εύκολοι στόχοι για τους αντιπάλους τους. Η χρηματοδότησή τους από το κράτος ή από τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα εκθέτει στην κοινή γνώμη. Καμιά απολύτως σχέση με κρατικές επιχορηγήσεις, κρατική χρηματοδότηση, προγράμματα ΕΣΠΑ, χορηγίες και οτιδήποτε δύναται να εμπλέξει το συνδικάτο με πολιτικά και οικονομικά σχέδια του κράτους ενάντια στους εργαζόμενους. Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε συμμετοχή του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα δεν έχουν καμιά δουλειά να σχεδιάζουν και να εκπονούν προγράμματα επιμόρφωσης που θα προετοιμάζουν τη νέα γενιά στελεχών εκπαίδευσης, πειθήνιων και υπάκουων στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης και της επιχειρηματικοποίησης του δημόσιου σχολείου.
  5. Το σωματείο δεν πρέπει να δημιουργεί επαγγελματίες συνδικαλιστές. Όταν επιτρέπει την ύπαρξη επαγγελματιών συνδικαλιστών, δημιουργεί καινούργια συμφέροντα που δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα των μελών του. Στη ΔΟΕ αλλά και σε όλες τις θέσεις για τις οποίες προβλέπεται απόσπαση των συνδικαλιστικών στελεχών ( ΑΔΕΔΥ, αιρετοί ΚΥΣΠΕ, ΙΠΕΜ) απαιτείται η θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου συνδικαλιστικής άδειας. Προτείνουμε ανώτατο όριο συνδικαλιστικής άδειας τα τέσσερα χρόνια. Έτσι θα σταματήσει το φαινόμενο να εκπροσωπούμαστε από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει πώς είναι η ζωή στο σχολείο.  
  6. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει, από τον ερχόμενο Ιούλιο, σε αυτόματη μηνιαία παρακράτηση του μέρους της συνδρομής που αφορά τη ΔΟΕ και δηλώνουμε ότι ο σύλλογός μας δεν αποδέχεται αυτή τη μέθοδο. Θα παρακρατείται συνολικά η συνδρομή και θα αποδίδεται στη ΔΟΕ το ποσό που οφείλει για να θεωρείται μέλος της.

Στην κατεύθυνση αυτή   καλούμε  :

ü   το Δ.Σ. της ΔΟΕ  να ορίσει  ως ξεχωριστό θέμα της 81ής Γ.Σ. της ΔΟΕ  τα οικονομικά του συνδικάτου, το ύψος της συνδρομής, τον τρόπο υπολογισμού της αλλά και τον τρόπο επιμερισμού της ανάμεσα στη ΔΟΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους τοπικούς Συλλόγους.

ü  Την 81η Γ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής προς τη ΔΟΕ από τη φετινή κιόλας συνδικαλιστική χρονιά, να αναπροσαρμόσει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, περικόπτοντας κάθε περιττό έξοδο (δραστική περικοπή του επιμισθίου των μελών του Δ.Σ. και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, διαφάνεια με έκδοση αποδείξεων για κάθε δαπάνη, μείωση των αποζημιώσεων των αντιπροσώπων στα συνδικαλιστικά συνέδρια, περικοπή των εξόδων αυτών των συνεδρίων).

 


ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 7/6/2012

Για τη στάση εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στο Δ.Σ. του ΤΠΔΥ

 

Έχουν περάσει δυόμισι μήνες από την απόφαση της Διοίκησης του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) για συμμετοχή του στο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου και παρά το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό υπήρξαν καταγγελίες από συνδικαλιστικές παρατάξεις, Συλλόγους και την ΟΛΜΕ για απουσία από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να μετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και να χαθεί ένα μεγάλο μέρος της Περιουσίας του, καμιά αντίδραση (επιβεβαίωση ή διάψευση) δεν υπήρξε μέχρι σήμερα από την ΑΔΕΔΥ (αλλά και τη ΔΟΕ).

 

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία θεωρούμε αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, την ενότητα των εργαζομένων, η οποία σφυρηλατείται και με τη σχέση εμπιστοσύνης που (πρέπει να) υπάρχει ανάμεσα στα Μέλη και την ηγεσία του συνδικάτου. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να γνωστοποιήσουν άμεσα τι ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΠΔΥ.

 

 

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 7/6/2012

TO ΙΠΕΜ-ΔΟΕ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ) ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ 2.000.000 ΕΥΡΩ(!!!)

 

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αίτηση συμμετοχής του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα πλαίσια του Ε.Σ.Π.Α. Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με  συνολικό προϋπολογισμό 2.082.546,35 (!!!) ευρώ. Η διάρκεια υλοποίησής του είναι 25 μήνες και για την εφαρμογή του προβλέπεται η ίδρυση Κέντρων Στήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου. Τα κέντρα αυτά αποτελούν κέντρα επιμόρφωσης για διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης και συνδικαλιστικά στελέχη και καμιά σχέση δεν έχουν με τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Είναι κέντρα για την επιμόρφωση-συμμόρφωση-πειθάρχηση των εκπαιδευτικών και της ζωντανής εκπαίδευσης καθώς και εκμαυλισμού των συνειδήσεων μέσω των χρηματικών απολαβών.

Καταγγέλλουμε την εμπλοκή του Ινστιτούτου έρευνας της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης στην επιμόρφωση διοικητικών στελεχών της εκπαίδευσης, έργο που αποτελεί καθήκον της κρατικής διοίκησης και όχι των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πολύ περισσότερο σήμερα που βασική ευθύνη των στελεχών εκπαίδευσης είναι η αξιολόγηση-απόλυση-μισθολογική καθήλωση-υποταγή του εκπαιδευτικού. Δεν είναι δυνατόν να ισχυριστεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ ότι σήμερα που κατακρεουργούνται μισθοί και δικαιώματα, που χιλιάδες συνάδελφοι πληρώνονται με 500 και 600 ευρώ ότι το κράτος και η Ε.Ε. μας δίνουν 2.000.000 (!!!) ευρώ για να παλέψουμε ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές τους πολιτικές. Η ΔΟΕ οφείλει να εξηγήσει πλήρως τις αποφάσεις της και τη  στάση της, ειδικά αυτή την εποχή.

Το ΙΠΕΜ και κατ΄ επέκταση το ίδιο το συνδικάτο (ΔΟΕ) μετατρέπεται σε κοινωνικό εταίρο μιας πολιτικής που το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός της στρέφεται ενάντια στη δημόσια παιδεία με ανοιχτά εχθρικό τρόπο, επιδιώκοντας τη μετατροπή της σε εμπόρευμα.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ δε νομιμοποιείται να προχωρεί σε αποφάσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση εκατομμυρίων από το κράτος, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και την Ε.Ε. Τα πρωτοβάθμια σωματεία δε θα γίνουμε απολογητές για καταστάσεις που αφήνουν το συνδικάτο έρμαιο στους χειρισμούς και τα σχέδια των κυβερνήσεων. Πάντα, αλλά ειδικά σήμερα, που το κράτος εκμεταλλεύεται ακόμα και τους μηχανισμούς που το ίδιο είχε στήσει (βλ. ΔΕΗ) για να διασύρει την έννοια της συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο μέλλον.

Καμιά απολύτως σχέση με κρατικές επιχορηγήσεις, κρατική χρηματοδότηση, προγράμματα ΕΣΠΑ, χορηγίες και οτιδήποτε δύναται να εμπλέξει το συνδικάτο με πολιτικά και οικονομικά σχέδια του κράτους ενάντια στους εργαζόμενους.

Δεν καταγγέλλουμε απλώς την εξέλιξη αυτή. Απαιτούμε:

Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε συμμετοχή του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

 

 

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 7/6/2012

 

Σχετικά με την εξευτελιστική για το Δάσκαλο προβαλλόμενη πολιτική διαφήμιση

Η Γενική Συνέλευση κρίνει ότι πρόκειται για  δεοντολογικά απαράδεκτη διαφήμιση που εκμεταλλεύεται μικρούς μαθητές ενώ ο δάσκαλος παρουσιάζεται άβουλος, χαζός, αμήχανος και με βλέμμα ηλίθιο να παριστάνει τον ανήξερο για τα τεκταινόμενα.

Όταν για χάρη μιας «μαύρης» πολιτικής διαφήμιση εξευτελίζονται τόσο βάναυσα μαθητές και δάσκαλοι, αυτό ξεπερνά κάθε όριο και είναι καθήκον των δασκάλων να το καταγγείλουν.

Καλούμε λοιπόν το ΔΣ της ΔΟΕ να κάνει το καθήκον του καταγγέλλοντας την απαράδεκτη διαφήμιση της Νέας Δημοκρατία και να ζητήσει την άμεση απόσυρσή της ΤΩΡΑ!

 

 

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 7/6/2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο στη συνεδρίασή του στις 6 Ιουνίου 2012, αποφάσισε με ψήφους 19 έναντι 14, να στηθούν 3 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ σε χώρο του οικοπέδου του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε αντιπαράθεση με την ομόφωνη πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία ζητούσε: Να δεσμευτεί με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το οικόπεδο της περιοχής «Κατσιού» (ή Δέγκλερη) θα γίνει σχολείο και θα βρεθεί επίσης οικόπεδο για νέο Νηπιαγωγείο. Και με αυτή την προϋπόθεση, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή σαν προσωρινή λύση η τοποθέτηση των Προκατ μέχρι να χτιστεί το Νέο Σχολείο.

Η πολύ αυξημένη εισροή μαθητών, η οποία οφείλεται στην εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού της περιοχής αλλά και στην οικονομική κρίση, ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να παραδεχτεί για πρώτη φορά το οξυμένο κτηριακό πρόβλημα.

Όμως, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε παρά και ενάντια:

  • Στην τοποθέτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
  • Στην τοποθέτηση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημ. Σχ. και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Νηπ. που κατέθεσαν πάνω από 500 υπογραφές γονέων.
  • Στην τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων.
  • Στην τοποθέτηση του Δ/ντη του 7ου Δημ. Σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Στην ομόφωνη πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι δε δόθηκε ο λόγος στην Προϊστάμενη του 2ου Νηπιαγωγείου!

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου η οποία ήταν περίπου η εξής: «ας τοποθετήσουμε τώρα τα Προκατ, ας ψάξουμε τη ροή του μαθητικού πληθυσμού και σε δυο χρόνια το ξαναβλέπουμε. Αν χρειαζόμαστε ακόμη σχολείο τότε το ξανασυζητάμε.»

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, διεξήχθη με αρκετή ένταση, εξ αιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων, μία εκ των οποίων έφτασε μέχρι του σημείου να απειλήσει την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, λέγοντάς της ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλά αφού είναι υπάλληλος του Δήμου!

Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους προκλητικές απόπειρες τρομοκράτησης που θυμίζουν άλλες εποχές.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία πλειοψηφία-όχι προς τιμήν τους-ανήκουν η Αντιδήμαρχος Παιδείας (η οποία δεν στήριξε τη ομόφωνη απόφαση της ΔΕΠ την οποία και η ίδια είχε συνυπογράψει στις 14/3), αλλά και, για μια φορά ακόμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν στην πλειοψηφία και είναι εκπαιδευτικοί, οι δύο από την Πρωτοβάθμια και η μία από τη Δευτεροβάθμια. Ας τους κρίνουν για τις πράξεις τους οι πολίτες της Νέας Σμύρνης.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Άνω Νέας Σμύρνης

χρειάζονται νέο σχολείο και νέο νηπιαγωγείο

και θα τα αποκτήσουν.

Το οικόπεδο της περιοχής του «Κατσιού» θα γίνει σχολείο!

 

Νέα Σμύρνη, 7 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Συμπληρωματικά, η Γ.Σ. αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία, να μη συμμετάσχουν τα σχολεία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου που διοργανώνονται για το τέλος της χρονιάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξιωτική στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 7/6/2012

 

 

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης καταγγέλλει το όργιο της τρομοκρατίας που ασκείται από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους ενάντια στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η κήρυξη της απεργίας σαν παράνομης, είναι ένα ακόμη δείγμα για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική και λειτουργεί με κριτήριο το «νόμος είναι το δίκιο του βιομήχανου, του πλούσιου, του εκμεταλλευτή». Το κράτος της εξουσίας των εκμεταλλευτών, που έχουν να προσφέρουν μόνο φτώχεια, απολύσεις και ανέχεια, είναι το μεγάλο όπλο τους. Όπλο που λειτουργεί είτε με υπηρεσιακές κυβερνήσεις είτε με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό προσωπικό ταγμένο στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Ο 7μηνος αγώνας των εργατών για το ψωμί και τη ζωή τους είναι απολύτως νόμιμος. Παράνομη είναι η πολιτική που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Κανένα δικαστήριο και κανένας νόμος δε μπορούν να αλλάξουν την αλήθεια αυτή. Καμία απόφαση δε μπορεί να κάνει το λαό να συναινέσει στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Χαλυβουργίας. Είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Η νίκη των εργατών της Χαλυβουργίας θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.