Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΛΠΙΣ»

Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΛΠΙΣ»

 

Παραμονές εκλογών, ο Υπουργός Υγείας, με συνοπτικές διαδικασίες, προχωρά στη συγχώνευση και την υποβάθμιση Νοσοκομείων, στη συρρίκνωση – διάλυση του Νοσοκομείου «Ελπίς» και τη συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας».

Όπως καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου Ελπίς, «το Υπουργείο προετοιμάζει την αλλαγή σκοπού και χρήσης του νοσοκομείου και τον παροπλισμό του, την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας και παράρτημα του Αγ. Σάββα για τη φροντίδα χρονίως πασχόντων και τελικού σταδίου ασθενών. Με το νέο οργανισμό επέρχεται μείωση κλινών σε 192 από τις 260(…), μείωση Ιατρικού προσωπικού και Υπηρεσιών(…)Το νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς καθώς δεν θα μπορεί να χορηγήσει μια σειρά ειδικότητες. Δεν προβλέπονται Χειρουργεία – αποστείρωση, διαλύονται τμήματα και υπηρεσίες λόγων κατάργησης των κενών θέσεων(…)Οι προμηθευτές δεν φέρνουν υλικά επειδή τα νοσοκομεία αδυνατούν να πληρώσουν, τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι σε οικονομική ασφυξία, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μένουν με άδεια ταμεία και οι βασικές ανάγκες των ασθενών δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό (σύριγγες, γάντια, αντιδραστήρια, φίλμς, σωληνάρια αίματος), είδη διατροφής (φρούτα, γάλα, γιαούρτια, δίαιτες) ελλείψεις σε φάρμακα, χειρουργεία που αναβάλλονται λόγω ελλείψεων υλικών χειρουργείου. Το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να λειτουργεί κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες».

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν, οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα οι εργαζόμενοι να μην μπορούμε να επιβιώσουμε με τους μισθούς πείνας και να τρέμουμε στην ιδέα μήπως αρρωστήσουμε εμείς ή τα παιδιά μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε παθητικά τη διάλυση των νοσοκομείων, την αποδόμηση της δημόσιας δωρεάν υγείας, την υποβάθμιση έως εξαφάνιση της δωρεάν ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, τα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν θα γίνουμε η καύσιμη ύλη για να ξεπεραστεί η κρίση όπως επιθυμούν Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – τρόικα και οι κυβερνητικοί διαχειριστές τους.

Ο αγώνας για τη διάσωση των δημόσιων νοσοκομείων είναι ένας δίκαιος αγώνας για τη ζωή και την υγεία όλων μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να στηρίξουν τον κοινό ενωτικό αγώνα όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής των Αμπελοκήπων και να συμμετάσχουν μαζικά στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ, το Σάββατο 2 Ιούνη, στις 11 π.μ., στην πλ. Αγ. Δημητρίου, Πανόρμου.