Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση μαθητών στην Πελοπόννησο

Το σκυρόδεμα και η ασφάλεια των μαθητών

Επιχείρηση «νέο σχολείο»

          17/05/2012

 

Με έγγραφο που στάλθηκε στη ΔΟΕ, ο  σύλλογος  εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» (Μολάοι, Λακωνίας)  καταγγέλλει την είσοδο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, με χορηγό εταιρεία παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, που ασφαλίζει υποχρεωτικά τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Η είσοδος αυτή όχι μόνο έχει την έγκριση και την προώθηση της περιφέρειας  της Πελοποννήσου, αλλά και  την άδεια της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Πελοποννήσου πιέζοντας τους εκπαιδευτικούς  να γίνουν ιμάντες διαφήμισης και προώθησης των επιχειρηματικών σχεδίων των χορηγών. Ίσως  και σύμφωνα με τα σχέδια τους περί αυτοαξιολόγησης σχολείων να αποτελεί και ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου στα πλαίσια της  εξεύρεσης «μέσων και  πόρων» για τη χρηματοδότηση των σχολείων, αφού πλέον η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ελάχιστη.

Η εξαθλίωση και η φτώχεια που έχει επιφέρει η πολιτική των συγκυβερνήσεων των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ,  που ψήφισαν και υλοποιούν τις δανειακές συμβάσεις και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ο μονόδρομος  της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που έχουν επιλέξει  για την επιβολή της κοινωνικής βαρβαρότητας  έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συρρίκνωση και τη διάλυση  των κοινωνικών δικαιωμάτων .

 

Το «νέο σχολείο», το σχολείο της αγοράς και των χορηγών

Την ώρα που βιώνουμε:                                           

  • την πλήρη υποβάθμιση και διάλυση του συστήματος της δημόσια υγείας και κοινωνικής ασφάλισης,
  • την επιβολή του ΕΟΠΥΥ που στερεί την δωρεάν πρόσβαση στην  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
  • το κλείσιμο δεκάδων κέντρων υγείας και νοσοκομείων από τον μακελάρη της δημόσιας υγείας,  υπουργό της κυβέρνησης των  τραπεζών Λοβέρδο,  πιστό υπηρέτη των συμφερόντων των μεγαλογιατρών, των ιδιωτικών κλινικών και φαρμακευτικών εταιρειών,

Ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για την είσοδο στα δημόσια σχολεία των χορηγών και των επιχειρήσεων .

Η συγκυβέρνηση των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ   στη ΔΟΕ

Το θέμα αυτό και με βάση το έγγραφο του συλλόγου, το θέσαμε στο Δ.Σ της ΔΟΕ σε συνεδρίαση στις 15/5/2012. Η συγκυβέρνηση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν τοποθετήθηκε αλλά και μέχρι τώρα δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια. Ίσως να περιμένουν να τους καλέσει σε «διάλογο» η νέα υπηρεσιακός υπουργός παιδείας  Ευφροσύνη-Αγγελική  Κιάου και να παζαρέψουν  το θέμα, όπως έκαναν και με το  Γ.Μπαμπινιώτη για την αξιολόγηση!

 

Ο άλλος δρόμος

Η  καταγγελία του υπουργείου Παιδείας που σε γνώση του γίνεται αυτό, της περιφέρειας Πελοποννήσου και της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Πελοποννήσου, η απαίτηση να ανακληθεί και να ακυρωθεί η όλη διαδικασία αποτελεί την άμεση απάντηση του συντονισμού των συλλόγων, των ΕΛΜΕ και των γονιών.

Η απαίτηση για 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο των όλων και των ίσων και δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια, η δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση όλων, η ενίσχυση και η αύξηση των κοινωνικών δαπανών,  η κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των μέτρων που τα συνοδεύουν, η ανατροπή όσων υλοποιούν την πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ  είναι ο μόνος  δρόμος, ο δρόμος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ο δρόμος του κόσμου της εργασίας.

 

Δήλωση

των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Καλούση Ακρίτα 6974750410

Παπασπύρου Νίκου 6975308409

paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr