Σε πολιτική διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα

Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα:

Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ΄΄ τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. ..

Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου

΄΄ To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση΄΄.

Έμμυ Χριστούλα

 


 

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
—————————————–
ΑΝΤΙΟ ΠΑΠΠΟΥ
Με δημοτικά και επαναστατικά τραγούδια χιλιάδες κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον αυτόχειρα παππού, χθες στην πλατεία Συντάγματος.
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ (ΜΑΣ) ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ, ΔΑΚΡΥΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ    ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!
        Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
       Ένας  ηλικιωμένος συνάνθρωπός μας χθες έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του, αυτοκτονώντας  στην πλατεία Συντάγματος. Ο ίδιος μίλησε ξεκάθαρα, με το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, για τους λόγους που διάλεξε να τερματίσει μ’ αυτό τον τρόπο τη ζωή του: «Η κατοχική  κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μας που στηριζόταν σε μια  αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση του κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή» (από το ιδιόχειρο σημείωμα του αυτόχειρα συνταξιούχου)
        Από τη στιγμή που ξεκίνησε η μνημονιακή «σωτηρία» οι προσωπικές τραγωδίες και η εκμηδένιση ανθρώπινων υπάρξεων είναι ένα συνεχές γεγονός. Η τεράστια έκρηξη της ανεργίας , της φτώχειας , οι άστεγοι, τα συσσίτια είναι η απόδειξη της κοινωνικής κατάπτωσης και της εξαθλίωσης στην οποία ρίχτηκαν βίαια τα λαϊκά στρώματα, μετά το 2009.
        Το μνημονιακό καθεστώς της ιδιότυπης κοινοβουλευτικής, πολιτικής και οικονομικής χούντας, με την έντεχνα στημένη και γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα του, προσπάθησε να συγκαλύψει, όσο μπόρεσε, αυτήν την κατάσταση. Σε διάστημα δύο χρόνων οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας πλησιάζουν τις 2.000, ενώ αρκετά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο υποσιτισμένα και αρκετές φορές λιποθυμούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.
        Όλα αυτά για το άθλιο καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τους πολιτικούς του εκφραστές δεν σημαίνουν τίποτα, αρκεί τα γεγονότα να συγκαλύπτονται και η πραγματικότητα να διαστρεβλώνεται. Χειραγώγηση δηλαδή που να αποτρέπει την έκρηξη της κοινωνικής οργής. Και σ’ αυτό η μνημονιακή χούντα τα πήγε καλά, έχοντας στο πλευρό της ολόκληρο το γκεμπελικό μηχανισμό της παραπληροφόρησης και της μαύρης προπαγάνδας (MEGA, συγκρότημα Αλαφούζου, Κυριακού, Μπόμπολα κλπ)
         Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ  για λογαριασμό των τοκογλύφων , της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, θεωρεί την εξαθλίωση , τη φτώχεια και τις αυτοκτονίες παράπλευρες απώλειες των επιλογών της και απολύτως φυσιολογικά πράγματα για την επίτευξη των στόχων της. 
         Η πολιτική και οικονομική ΧΟΥΝΤΑ που σήμερα βιώνουμε δε σημαίνει μόνο κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αλλά και φυσική εξόντωση ανθρώπινων υπάρξεων. Στο οικονομικό μοντέλο του διεθνοποιημένου άγριου καπιταλισμού οι άνθρωποι είναι εντελώς οι περιττοί, όταν δεν αποτελούν πηγή κέρδους και εξουσίας και δεν μπορούν να επιβιώσουν ως υποβαθμισμένη εργατική δύναμη. Αποτελούν οικονομικό κόστος, περιττές σπατάλες που πρέπει να περικοπούν , εμπόδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση.
         Σ’ τέτοια τραγικά γεγονότα όπως το  χθεσινό, απεικονίζεται το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, αν συνεχιστούν οι αντικοινωνικές πολιτικές κυβερνώντων-τρόικα.  Η ευτυχία που φέρνει το Μνημόνιο για τις τράπεζες και τους τοκογλύφους είναι ο θάνατος που σπέρνει στην κοινωνία.
         Χωρίς ντροπή (πολιτικοί και προπαγανδιστές) της μνημονιακής συμμορίας των κρατούντων διατείνονται ότι 150.000 εργαζόμενοι του δημοσίου, μετεκλογικά  θα πρέπει να πεταχτούν στον καιάδα της ανεργίας ή να βγουν σ’ ένα καθεστώς συνταξιοδότησης στο οποίο δεν υπάρχει σύνταξη ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τσακίζονται κυριολεκτικά με μισθούς και συντάξεις πείνας, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και με ανεργία. Ποιο μέλλον μας επιφυλάσσουν; Κάτι ανάλογο μ’ αυτό που έγινε χθες στο Σύνταγμα ; 
          Σήμερα και στο μέλλον  ο μνημονιακός θίασος θα συνεχίσει  να δολοφονεί.  Δεν έχει φραγμό για τίποτα. Η ευθύνη είναι πλέον δική μας και συνίσταται στο πολύ σημαντικό ερώτημα που καθένας μας θα πρέπει ν’ απαντήσει για τον εαυτό του και για τα παιδιά του, αν δηλαδή θ’ ανεχτούμε άλλο όχι μόνο τις πράξεις αλλά και την ύπαρξη αυτού του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας και βαρβαρότητας.                                                                                                           
 ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
 
 
 
Για να αλλάξουμε την κοινωνική ζωή και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε.

 

Ο κυρ Μάκης διαδηλώνει στις 15/10/2011 σε πορεία των σωματείων και φορέων Αμπελοκήπων

 

 

ΠΟΣΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΚΟΜΑ  ;

 

    Ένας  ηλικιωμένος συνάνθρωπός  μας χθες έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του, αυτοκτονώντας  στην πλατεία Συντάγματος. Ο ίδιος μίλησε ξεκάθαρα, με το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, για τους λόγους που διάλεξε να τερματίσει μ’ αυτό τον τρόπο τη ζωή του: «Η κατοχική  κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μας που στηριζόταν σε μια  αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση του κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή» (από το ιδιόχειρο σημείωμα του αυτόχειρα συνταξιούχου)

   Από τη στιγμή που ξεκίνησε η μνημονιακή «σωτηρία» οι προσωπικές τραγωδίες και η εκμηδένιση ανθρώπινων υπάρξεων είναι ένα συνεχές γεγονός. Η τεράστια έκρηξη της ανεργίας , της φτώχειας , οι άστεγοι , τα συσσίτια είναι η απόδειξη της κοινωνικής κατάπτωσης και της εξαθλίωσης στην οποία ρίχτηκαν βίαια τα λαϊκά στρώματα, μετά το 2009. Η επίθεση  αυτή είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό ολοκαύτωμα  που έχει γίνει μετά τον εμφύλιο.

  Το μνημονιακό καθεστώς, με την έντεχνα στημένη και γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα του, προσπάθησε να συγκαλύψει, όσο μπόρεσε, αυτή την κατάσταση. Στο διάστημα αυτό οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας πλησιάζουν τις 2.000, ενώ αρκετά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο υποσιτισμένα και αρκετές φορές λιποθυμούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.

   Όλα αυτά για το άθλιο καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τους πολιτικούς του εκφραστές δεν σημαίνουν τίποτα , αρκεί τα γεγονότα να συγκαλύπτονται και η πραγματικότητα να διαστρεβλώνεται. Χειραγώγηση δηλ. που να αποτρέπει την έκρηξη της κοινωνικής οργής. Και σ’ αυτό η μνημονιακή χούντα τα πήγε καλά  , έχοντας στο πλευρό της ολόκληρο τον γκεμπελικό μηχανισμό του κεφαλαίου.(MEGA, Συγκρότημα Αλαφούζου , Κυριακού , Μπόμπολα)

   Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή συμμορία που κυβερνά σήμερα  για λογαριασμό των τοκογλύφων και του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου , θεωρεί την εξαθλίωση , τη φτώχεια και τις αυτοκτονίες παράπλευρες απώλειες των επιλογών της και απολύτως φυσιολογικά πράγματα για την επίτευξη των στόχων της. 

  Το οικονομικό Νταχάου που δημιουργούν για τον λαό,  το ελληνικό  κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δε σημαίνει μόνο κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και φυσική εξόντωση ανθρώπινων υπάρξεων. Στο οικονομικό μοντέλο του διεθνοποιημένου καπιταλισμού οι άνθρωποι είναι εντελώς οι περιττοί, όταν δεν αποτελούν πηγή κέρδους  και δεν μπορούν να επιβιώσουν ως υποβαθμισμένη εργατική δύναμη. Αποτελούν οικονομικό κόστος , περιττές σπατάλες που πρέπει να περικοπούν , εμπόδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

   Σ’ τέτοια τραγικά γεγονότα όπως το  χθεσινό. απεικονίζεται το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, αν περάσουν οι επιλογές της μνημονιακής χούντας.  Η ευτυχία που φέρνει το Μνημόνιο για τις τράπεζες και τους τοκογλύφους είναι ο θάνατος που σπέρνει στην κοινωνία.

     Χωρίς ντροπή οι λακέδες (πολιτικοί και προπαγανδιστές) της νεοφιλελεύθερης συμμορίας διατείνονται ότι 150.000 εργαζόμενοι του δημοσίου, μετεκλογικά  θα πρέπει να πεταχτούν στον καιάδα της ανεργίας ή να βγουν σ’ ένα καθεστώς συνταξιοδότησης στο οποίο δεν υπάρχει σύνταξη ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ποιο μέλλον μας επιφυλάσσουν ; Κάτι ανάλογο μ’ αυτό που έγινε χθες στο Σύνταγμα ; 

   Σήμερα και στο μέλλον  ο μνημονιακός  θίασος θα συνεχίσει  να δολοφονεί.  Δεν έχει φραγμό για τίποτα. Η ευθύνη είναι πλέον δική μας και συνίσταται στο πολύ σημαντικό ερώτημα που καθένας μας θα πρέπει ν’ απαντήσει για τον εαυτό του και για τα παιδιά του, αν δηλ. θ’ ανεχτούμε άλλο όχι μόνο τις πράξεις αλλά και την ύπαρξη αυτού του καθεστώτος.                                                                                                           

                                                                                ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ