Ενημέρωση από παρελάσεις – 25 Μάρτη

 

 Πρέβεζα

Ο λαός στους δρόμους

 


 

 Οι μαθητές της Πρέβεζας στρέφουν το κεφάλι αριστερά

 

Θεσσαλονίκη

Οι διαδηλωτές σπάνε τον αστυνομικό κλοιό

 

 

 

 

Αιγάλεω

Η παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. και των Λαϊκών Συνελεύσεων
 

 

Πάτρα

Το ραντεβού της προσυγκέντρωσης των συνελεύσεων των γειτονιών της Πάτρας (ο σύλλογός μας, ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – Ταξική Ενότητα, καταψήφισε την πρότασή μας  για συμμετοχή στη διαμαρτυρία) διαλύθηκε από δεκάδες προληπτικές προσαγωγές που ξεκίνησαν από τις 9.30 το πρωί.

 

 Αργότερα, και ενώ κόσμος μαζεύτηκε πάλι, κατεβήκαμε με πορεία προς την Αγίου Νικολάου όπου κιγκλιδώματα μας κρατούσαν μακριά από το χώρο της εξέδρας. Όπου κανείς πολιτικός δεν τόλμησε να παραστεί, ούτε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε οι βουλευτές του νομού. Μόνοι παρόντες δημοτικοί παράγοντες, ιερείς και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

Η πορεία έσπασε το πρώτο «κορδόνι» της αστυνομίας και προχώρησε προς την εξέδρα, για να δεχτεί επίθεση με χημικά, την ώρα που ακριβώς δίπλα κυκλοφορούσαν μανάδες με μωρά στα καροτσάκια και κόσμος καθόταν στις παρακείμενες καφετέριες. Αρκετοί σηκώθηκαν και είτε χειροκροτούσαν είτε πετούσαν νερά και καφέδες προς την αστυνομία, που άρχισε να κυνηγά κι αυτούς. Παρόλα αυτά ο κόσμος δεν έφευγε, αντίθετα ερχόταν κι άλλος. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε βιαστικά με κλοιό από ΜΑΤ να μας κρατάει σε απόσταση. Η απλήρωτη μπάντα του δήμου παιάνισε για «πάρτη της» κι έφυγε μακριά. Οι μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι στους «επισήμους» και κάποιοι μούντζωσαν. Καμιά δεκαριά άνθρωποι από τη συνέλευση της Άνω Πόλης (γειτονιά της Πάτρας) κατάφεραν να περάσουν από τον κλοιό της αστυνομίας και παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα με φωτογραφίες των Κολοκοτρώνη, Καρατζά, Βελουχιώτη κ.α. και καταχειροκροτήθηκαν. Αμέσως μετά (καθώς τα ΜΑΤ αιφνιδιάστηκαν, γιατί ο κόσμος που βρισκόταν από πίσω άρχισε να προωθείται προς τα μπροστά), η αστυνομία προχώρησε σε νέα επίθεση με χημικά. Υποχωρήσαμε αλλά συνεχίσαμε με πορεία που είχε κόσμο, παλμό και αποδοχή. Πορεία που διέσχισε όλο το κέντρο της πόλης και κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.

(δείτε βίντεο για Πάτρα παρακάτω) 

Κόρινθος

Μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και νεολαίοι

 

 

 

 

 

 

Χαλάνδρι

Πορεία μετά την παρέλαση με πολύ κόσμο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ηράκλειο

Ο λαός διαδηλώνει

Ηράκλειο, 25 Μάρτη 2012. Η πλατεία Ελευθερίας δικαιώνει το όνομά της

 

 

 

 

 

 

 Δάφνη Υμηττός

Από νωρίς στο χώρο όπου θα γινόταν η παρέλαση είχε πολλούς αστυνομικούς. Πριν ξεκινήσει η παρέλαση πραγματοποιήθηκε πορεία από τη Λαική συνέλευση Δάφνης-Υμηττού και την πρωτοβουλία κατοίκων Υμηττού. Μοιράστηκαν κείμενα, φωνάχτηκαν συνθήματα μέχρι να τελειώσει η παρέλαση.

 

 

Καλλιθέα

Η παρέλαση ματαιώθηκε. Οι διευθυντές των σχολείων ενημερώθηκαν από τις 24 Οκτώβρη ότι η παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί !

 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:

Μαύρες σημαίες, πανό και συνθήματα στην παρέλαση

Μόλις τελείωσε η μαθητική παρέλαση εργαζόμενοι τοπικών νοσοκομείων πραγματοποίησαν πορεία με πανό, μαύρες σημαίες και συνθήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξάνθη

Λαϊκή παρέλαση στον Πειραιά

 

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων όπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης, ένα μαζικό μπλοκ διαδηλωτών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και νεολαίων, φώναζε συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης (Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία κλπ.)

Οι μαθητές και μαθήτριες, απέστρεφαν το κεφάλι τους από το βήμα των επισήμων. Αμέσως μετά την παρέλαση, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής, ακολούθησε διαδήλωση 150 πολιτών που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

 

Λαϊκή παρέλαση στου Ζωγράφου

 

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο τέλος της παρέλασης στο Δήμο Ζωγράφου. Πάνω από 200 ζωγραφιώτες, ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., οι Ζωγραφιώτες ενάντια στα Μέτρα, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, κατέβηκαν στο οδόστρωμα και διαδήλωσαν αμέσως μετά το τελευταίο τμήμα της παρέλασης. Μικρή αστυνομική δύναμη δημιούργησε μικροεπεισόδια καθώς επιχείρησε βιαίως αλλά ανεπιτυχώς να παρεμποδίσει τους διαδηλωτές.

Ο κόσμος που είχε κατακλύσει τα γύρω πεζοδρόμια χειροκροτούσε ενθουσιασμένος τους διαδηλωτές σε κλίμα λαϊκής ανάτασης.

 

ΛΑΡΙΣΑ: Επεισόδια, μικροτραυματισμοί και προσαγωγές

 

 Με το τέλος της παρέλασης των μαθητικών τμημάτων στη Λάρισα υπήρξαν επεισόδια με μικροτραυματισμούς και δύο προσαγωγές από την αστυνομία.

 

 

 

ΠΑΤΡΑ

Η δική μας παρέλαση

 

 



 

Κοζάνη : αποδοκιμασίες στον Κουκουλόπουλο και ένταση