ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Γλυφάδας – Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Γλυφάδας, καταδικάζει τη στάση του μέλους του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής Δ/ντή σε σχολείο Ε.Α.ΕΠ., ο οποίος όπως δημόσια δήλωσε ο κ. Περιφερειακός Δ/ντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής, την Παρασκευή  02/03/2012 στη συγκέντρωση στην περιφέρεια, ήταν αυτός που του προώθησε ενάντια σε κάθε συναδελφική δεοντολογία το ανεπίσημο e-mail της διευθύντριας Φραγκάκη.

   Η στάση αυτή συνδέεται με το γενικότερο κλίμα που επιχειρείται να εδραιωθεί  στον εκπαιδευτικό κόσμο για να περάσουν τα σχέδια  εκφοβισμού που περιλαμβάνει διώξεις με στόχο να ακυρωθούν οι οποιεσδήποτε φωνές διαμαρτυρίας  των εκπαιδευτικών.

 Γι’ αυτό η μαχόμενη εκπαίδευση και η οργανωμένη συλλογικά δράση έχει χρέος να απομονώνει ενέργειες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υποχρεώσεις τους ως μέλη του συλλόγου και της ΔΟΕ.

   Να σημειωθεί ότι στη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη  07/03/2012 προσκλήθηκε ο συνάδελφος να μας ενημερώσει σχετικά με το θέμα, αλλά δεν προσήλθε. To προεδρείο του συλλόγου μας ενημέρωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συνάδελφο κ. Προκοπίου  του είπε να μεταφέρει στο Δ.Σ. του συλλόγου ότι έστειλε το συγκεκριμένο e-mail με fax  στον κ. Περιφερειακό Δ/ντή ύστερα από προφορική επικοινωνία μαζί του.

   Γι’ αυτό λοιπόν ενημερώνουμε τους συναδέλφους του συλλόγου μας για την πράξη του και την θέτουμε στην κρίση τους.

   Καλούμε παράλληλα την ΔΟΕ να τοποθετηθεί με ανακοίνωση της σχετικά με τη στάση του συναδέλφου, που υπονομεύει τη συλλογικότητα.

Για το ΔΣ