Μαρ 222012
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                                Ημ/νια:15/3/12
Γλυφάδας – Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης                                      ΠΡΟΣ
Παλμύρας & Ανδ. Παπανδρέου 42, 16561, Γλυφάδα                                               ΔΟΕ                                                                                                                                 Συλλόγους χώρας
Τηλ. & Fax: 2108946001
www.sepeg.gr , e-mail: info@sepeg.gr                                                        ΚΟΙΝ.:                                                                                                                      μέλη συλλόγου                                                                                                                      ΟΛΜΕ

                                                                                                                      ΑΔΕΔΥ

                                                                                                                      Αιρετούς ΚΥΣΠΕ

                                                                                                                      Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ

                                                                                                                      Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Δ΄ Αθήνας        

                                                                                                                       και Αν. Αττικής

                                                                                                                      Δ/νσεις Δ΄ Αθήνας και Αν.

                                                                                                                      Αττικής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Διώξεις εκπαιδευτικών του συλλόγου μας (12ο Δ.Σ.

               Γλυφάδας) και μελών ΔΣ θητείας 2009-2011».

            Το τελευταίο διάστημα η προσπάθεια που παρατηρείται είναι να φιμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και ο δημόσιος λόγος της οργανωμένης συλλογικής δράσης. Οι διώξεις του πρόσφατου παρελθόντος κατά του προέδρου του Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ και αιρετού Α΄ ΠΥΣΠΕ αυτό δείχνουν. Οι διώκεις κατά των εκλεγμένων αιρετών της Γ΄ Αθήνας Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργου αποτελούν μια πλατιά απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και θέσης. Η πολιτική αντιπαράθεση υποκαθίσταται από τις κλήσεις σε απολογία και μηνυτήριες αναφορές.

            Στο πνεύμα αυτό κινούνται οι διώξεις κατά 17 εκπαιδευτικών  μελών του συλλόγου διδασκόντων του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας από τον πρώην διευθυντή Γούσια Φώτη. Κι αυτό γιατί ενημέρωσαν το Δ.Σ. του συλλόγου μας για στοιχεία αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του δ/ντή και αδυναμία συνεργασίας.

            Το συλλογικό αίσθημα ευθύνης που οφείλει να παρουσιάζει κάθε δ/ντής αντικαθίσταται από μηνύσεις στα μέλη του ΔΣ θητείας 2009-2011 (Τσιγκούνη Γιάννη, Ψαριώτη Γιάννη, Ιατρού Φωτεινή, Κορδόνια Μιχάλη, Αγγουρά Βασιλική, Βλάχο Κοσμά και Αναγνωσταρά Γιάννη).

            Σύμφωνα με τη θέση του μηνυτή οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν φωνή και τα ΔΣ των συλλόγων δεν πρέπει να υπερασπίζονται τα μέλη τους και να τοποθετούνται δημόσια. Θεωρεί δε ότι το ΔΣ του συλλόγου μας δημιούργησε τους όρους για την αρνητική του βαθμολογία στις κρίσεις δ/ντών.

            Ως ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Γλυφάδας Βάρης Βουλιαγμένης:

Α) δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και αλληλεγγύη μας απέναντι στους συναδέλφους μας του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας θεωρώντας ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα η έκφραση της θέσης κάθε εκπαιδευτικού για τη λειτουργία του σχολείου.

Β) καλούμε τη ΔΟΕ να καλύψει συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά τους συναδέλφους του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας που διώκονται, καθώς και να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό όλων των διωκόμενων συναδέλφων του τελευταίου διαστήματος.

Γ) καλούμε την  ΑΔΕΔΥ να αναδείξει ως κύριο ζήτημα την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών.

Δ) καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τις ΕΛΜΕ, τα εργατικά σωματεία να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας και το ΔΣ του συλλόγου μας για τη δίωξη που υφίστανται.

            Οι σύλλογοι διδασκόντων και τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν κατακτήσει με αγώνες το δικαίωμα στην έκφραση και την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση και θέση.

 

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ!!!!!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    Τσιγκούνης Γιάννης                                                   Βέλλη Ανθή

Sorry, the comment form is closed at this time.