ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

          ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ

ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ.ΣΧ. & ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ   Νο122

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

   deltioatakto@yahoo.gr

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Θριαμβολογούν ότι έσωσαν πάλι τη χώρα από τη χρεωκοπία!  Πως γίνεται αυτό όταν με την ενεργοποίηση των CDS είμαστε και επίσημα χρεωκοπημένοι; Πως μπήκαμε στην οδό της σωτηρίας όταν, λένε, ότι θα ελαφρύνει το χρέος μας κατά 100 δις και την ίδια ώρα φορτωνόμαστε νέο χρέος 130 δις; Πως γίνεται να ετοιμάζονται να δώσουν από αυτό 30 -στην πραγματικότητα 50 δις- στις τράπεζες για να τις σώσουν με την ανακεφαλαιοποίηση τους την ίδια στιγμή που με τα 130 δις σε εγγυήσεις και σε ρευστό που τις δώσαμε ως τώρα μας ανήκουν και κάλλιστα περνώντας σε κρατικό έλεγχο         θα μπορούσαν να ξεγραφτούν αυτομάτως τα χρέη  προς αυτές από τα ομόλογα των 50 δις που είχαν στα χέρια τους; Πως γίνεται να σώζεις τον Κωστόπουλο, το Λάτση και τους λοιπούς της γνωστής συμμορίας των τραπεζιτών και να αφήνεις το μπάρμπα Μήτσο και την κυρά Μαρία, που παίρνουν μια σύνταξη της πλάκας από ταμεία λεηλατημένα, σε μια κατάσταση που τα ταμεία τους δεν θα μπορούν να τους δώσουν πλέον παρά μόνο συντάξεις πείνας αφού λεηλατείς κατά 18 δις και τα τελευταία αποθεματικά τους; Πως γίνεται, ψεύτες, να επικαλείστε τη σωτηρία μας τη στιγμή που βυθίζεται όλους τους εργαζόμενους στην ανέχεια και πετάτε τους ανέργους στον καιάδα της πείνας; Πως γίνεται, κλέφτες, να μοιράζετε δις σε αυτούς που ξεχειλίζουν τα χρηματοκιβώτια τους από τα συσσωρευμένα κέρδη τη στιγμή που στερείτε το ψωμί και το μέλλον από τα παιδιά μας; Μπορείτε και το κάνετε ακόμη γιατί έχετε μαζί σας τα υπερόπλα των ΜΜΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία, το φόβο μπρος στην κρατική εξουσία, τη δύναμη της συνήθειας, την παράλυση της σκέψης από την ατομική ανημπόρια, την ΕΕ και τα ΔΝΤου σας. Μπορείτε και το κάνετε γιατί σε τελική ανάλυση σας το επιτρέπουμε ακόμη. Μόνο που ο χρόνος σας τελειώνει… «Θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός…» Δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο  ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η νέα «δανειακή σύμβαση» -σε απόλυτη συνάφεια με τις οδηγίες της ΕΕείναι το μανιφέστο του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική


 τάξη και τον λαό που ολοκληρώνει την πλήρη αλλαγή του εργασιακού μοντέλου  που ξεκίνησε με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο στην κατεύθυνση της πλήρους διάλυσης κάθε δικαιώματος, ρυθμιστικού πλαισίου και εργατικής συλλογικότητας, ώστε να κυριαρχήσει στην αγορά εργασίας  η απόλυτη εκμετάλλευση, η εξατομίκευση και η υποταγή στην εργοδοτική εξουσία.

 

Τα βασικά στοιχεία της δανειακής σύμβασης περιλαμβάνουν:

1.Μείωση των ελάχιστων μισθών της ΕΓΣΣΕ κατά 22% και 32% για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25.

Αναστολή των ωριμάνσεων μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω του 10%.

Την ουσιαστική κατάργηση του ΟΜΕΔ αφού η προσφυγή στην διαιτησία μπορεί πλέον να γίνει μόνο κοινά με την εργοδοσία.

Καταργούνται οι ΣΣΕ αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση που δεν υπογραφεί νέα Σύμβαση, τότε η αμοιβή επανέρχεται αυτόματα στον βασικό μισθό της κλαδικής Σύμβασης συν τα 4 επιδόματα (ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης, βαρέα και ανθυγιεινά) έως την νέα σύμβαση ή υπογράφονται ατομικές συμβάσεις.

2.Τα ασφαλιστικά ταμεία πάνε για πλήρη ΔΙΑΛΥΣΗ! Ο συνδυασμός του «κουρέματος» των αποθεματικών των ταμείων, της κατάρρευσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και της έκρηξης της ανεργίας οδηγούν αντικειμενικά τα ταμεία σε ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. Και όχι μόνο αυτό. Στα κείμενα της δανειακής σύμβασης προβλέπεται και η ρευστότητα που θα δοθεί στα ταμεία λόγω της συμμετοχής τους στο PSI να πάει για το χρέος!!

3. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με προτεραιότητα στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας με την άμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και των θυγατρικών της (ΔΕΣΦΑ, ΕΠΑ κλπ), και τμημάτων της ΔΕΗ.

4. Την μείωση των δαπανών για την υγεία σε λιγότερο από το 6% του ΑΕΠ.

5.Ξεκίνημα στο Δημόσιο των «αξιολογήσεων» από τους «εμπειρογνμώμονες» προκειμένου να υπάρξει κατάργηση οργανισμών, αναδιοργάνωση και 15.000 απολύσεις στο 2012, στα πλαίσια της στρατηγικής για

 

150.000 χιλ απολύσεις μέχρι το 2015.

6. Ειδικά για την νεολαία πλάι στα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί στην δανειακή Σύμβαση προβλέπεται: Η μείωση του βασικού μισθού στο 32%!!. Δηλαδή ο βασικός μισθός για τους νέους μέχρι 25 χρονών θα είναι 530 € μικτά.. Η μείωση κατά 10% των κονδυλίων για σίτιση, στέγαση στα ΑΕΙ. Κατάργηση των κονδυλίων για σίτιση-στέγαση στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ριζική μείωση των κονδυλίων για εργαστήρια σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, και γενικά την τεχνική εκπαίδευση.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Απέναντι σε αυτή την επίθεση οι υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  ακολουθούν μια απαράδεκτη και καταστροφική γραμμή, αναπαράγοντας το δίλημμα: είτε 22% «συντεταγμένη» μείωση των μισθών ή «χαοτικές» μειώσεις άνω του 50% σε περίπτωση που δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις που θα εμπεριέχουν την μείωση.

Στο δημόσιο αντίστοιχα αποδέχεται το «μισθολόγιο-φτωχολόγιο» και παζαρεύει τα ψίχουλα της πείνας των διάφορων επιδομάτων (ΟΤΑ), ή τις λίστες αυτών που θα απολυθούν και αυτών που θα μείνουν,  επιχειρώντας μέσα από αυτή την αθλιότητα να διατηρήσει τον μηχανισμό της!

Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε αυτήν την τακτική! Καμιά μείωση μισθών! Αγωνιστική, ταξική ενότητα των εργαζόμενων για να μην βάλουν οι ίδιοι ταφόπλακα και με την υπογραφή τους στα δικαιώματά τους.

Πρέπει να έχουμε καθαρό ότι η εργοδοσία έχει ανάγκη την υπογραφή των συνδικάτων για μια άμεση και συνολική μείωση των μισθών!. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ!

Το πιο άμεσο, το πιο επείγον καθήκον είναι να αποτραπεί με κάθε τρόπο η υπογραφή από μέρους των κλαδικών συνδικάτων και της ΓΣΕΕ νέες Συλλογικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς!! Καμιά μείωση μισθών. Εφαρμογή της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων. Να δοθούν οι αυξήσεις του Ιούλη.

Καμιά απόλυση, καμιά αξιολόγηση στο δημόσιο. Όχι στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημόσιου.

Όχι στην προγραμματισμένη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και των επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν οι εργοδότες τους, με λαϊκό εργατικό έλεγχο.

Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας τώρα! επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς, και των χρόνων συνταξιοδότησης για να βρουν άμεσα δουλειά οι νέοι. Άμεσα επαναλειτουργία όλων των κλειστών εργοστασίων

Όχι στα χαράτσια, την αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές. Να αυξηθεί η φορολογία του κεφαλαίου στο 45% για να καλυφθούν τα ελλείμματα.

Κάτω τα Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση. Παύση πληρωμών, μη αναγνώριση, διαγραφή του τοκογλυφικού  χρέους!  Ρήξη με την ΟΝΕ και την ΕΕ.

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων:

α) Στη πρώτη γραμμή ο αγώνας για την υπεράσπιση των μισθών και των συμβάσεων. Όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις να  στηρίξουμε τα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία που θα ξεκινήσουν  την αγωνιστική διεκδίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ για να στείλουμε μήνυμα νίκης και αυτοπεποίθησης σε όλη την εργατική τάξη.

β) Συνέχιση-κλιμάκωση-συντονισμός των αγώνων σε κάθε χώρο και κλάδο και νέα πανεργατική απεργία μέσα στον Μάρτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 24 και 25 Μάρτη. Να μετατρέψουμε τις παρελάσεις σε παλλαικές συγκεντρώσεις ενάντια στην βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Το Σάββατο 24 Μάρτη μαζί με τη  νεολαία ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν.

Την Κυριακή 25  στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας.

γ) Στην βάση αυτή:  

  • Συμμετέχουμε και στηρίζουμε πρωτοβουλίες, συσκέψεις και –πάνω άλλο- τις μαχητικές αντιστάσεις των σωματείων για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασία.
  • Καλούμε στην σύσκεψη που οργανώνει η επιτροπή «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» και επιτροπές αγώνα στις 16 του Μάρτη, στις 6.30 στο ΕΚΑ, προκειμένου να συντονίσουμε την δράση μας και με τις άλλες συλλογικότητες για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασής μας στις 24-25 Μάρτη.
  • Απευθυνόμαστε σε όλους τους κλαδικούς συντονισμούς (εκπαίδευση, ΔΕΚΟ-δημόσιο, υγεία κλπ),  σε αγωνιστικές ομοσπονδίες και σωματεία και άλλες εργατικές συλλογικότητες και καλούμε σε πλατιά συνέλευση το επόμενο διάστημα, προκειμένου  να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά την πάλη μας ενάντια στον μεσαίωνα που προωθούν, να συγκροτήσουμε ένα μαζικό, μαχητικό μέτωπο αγώνα και ανατροπής,  που θα  ξεπερνά την υποταγή, θα ενισχύει  την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζόμενων,  θα αποτελεί πραγματικό αντίπαλο στην πολιτική τους.
  • Καλούμε σε πορεία ενάντια στην ανεργία  στο Υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, με συγκέντρωση Ομόνοια στις 11 π.μ, πρωτοβουλία που έχουν πάρει συλλογικότητες ανέργων και ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Ανακοίνωση του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων

 

 

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του …κενού.

 

Παίρνοντας υπόψη την εισήγηση του τίποτα της συγκυβέρνησης των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ του Δ.Σ. της ΔΟΕ προς τις Γ.Σ. για το προγραμματισμό δράσης της επόμενης περιόδου σίγουρα δεν περίμενε κανείς ότι θα κινούνταν σε διαφορετική ρότα στην ολομέλεια προέδρων.

Στην εισήγησή  τους, στην ολομέλεια, δεν πρότειναν  απολύτως τίποτα όσο αφορά το αγωνιστικό σχεδιασμό, δεν πρόσθεσαν ουσιαστικά τίποτα στην εισήγηση «του τίποτα» που στάλθηκε στις Γ.Σ. Αντίθετα ο γραφειοκρατικός, κυβερνητικός και κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ προσπάθησε έντονα να επενδύσει στην ηττοπάθεια, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι ο κόσμος δεν κινητοποιείται, ούτε συμμετέχει στις απεργίες. Βέβαια δε μπορούσε να δώσει καμιά πειστική απάντηση γιατί αμέσως μετά από τις μεγαλειώδεις απεργίες συγκεντρώσεις  και τα συλλαλητήρια όχι μόνο δεν επεδίωξαν την κλιμάκωση των αγώνων, αλλά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να εκτονώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Προσπάθησαν να ψελλίσουν κάτι για να υπερασπίσουν ασθμαίνοντας την τακτική και προγραμματισμό της ΔΟΕ.

Κλήθηκαν οι πρόεδροι σε μια τρίτη ολομέλεια (οι δυο προηγούμενες δεν έγιναν γιατί φοβούνταν αυτό ακριβώς που έγινε στην τρίτη ολομέλεια: την πλήρη αποστοίχιση και αποδοκιμασία του περιεχομένου και της τακτικής τους) για να ακούσουν ξανά τον πρόεδρο της ΔΟΕ να εκφωνεί επί 45 λεπτά έναν δεκάρικο του απόλυτου κενού.

Η συγκυβέρνηση των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ υιοθετώντας φραστικά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους τα συνθήματα  περί ανατροπής πολιτικών κυβέρνησης – Ε.Ε. και ΔΝΤ πιστεύει ότι καθάρισε. Τι μέτρα χρειάζονται για να την ανατρέψεις; Πού είναι η στάση πληρωμών στους δανειστές, η άρνηση -διαγραφή του χρέους; Η αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ της εργαζόμενης πλειοψηφίας; Η κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων οργανισμών; Η έξοδος από Ε.Ε. ευρωζώνη και Ευρώ;

Τα ευχολόγια και η καταγραφή δεν θα σώσουν κανένα. Το γνωρίζουν πολύ καλά.

 Ακόμα και αν δεν υιοθετούν το σύνολο στόχων που αποτελούν τη διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων, η πεισματική τους άρνηση να βγάλουν οποιαδήποτε ανακοίνωση που να αποδομεί τα παραμύθια των ισχυρισμών περί «σωτηρίας της πατρίδας», που να αποκαλύπτει τα πραγματικά στοιχεία για το χρέος και το που μας οδηγεί το νέο Μνημόνιο, αποδεικνύει ότι  επιδιώκουν τελικά να αφήσουν απολύτως αθωράκιστο το εργατικό κίνημα απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα και να εμπεδώσουν την αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, προσφέροντας τις πολυτιμότερες υπηρεσίες στους πολιτικούς τους φορείς.

 

 

Στην ολομέλεια υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός συλλόγων που με ψήφισμα που υπέγραφαν ανέδειξαν την ανάγκη της οργάνωσης της παρέμβασής μας στις λαϊκές διαδηλώσεις στις 24 και 25 Μάρτη. Η παρέλαση του λαού στις 28 του Οκτώβρη έστελνε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι ο κόσμος της εργασίας διαδηλώνει και εξεγείρεται, συγκεντρώνεται και συγκρούεται στη επιβολή της κοινωνικής βαρβαρότητας. Έτσι και τώρα, το εξεγερτικό μήνυμα της επανάστασης του ΄21 μπορεί να συμβάλει στην εκδήλωση του λαϊκού ξεσηκωμού με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις αμέσως μετά την Κυριακή 25 του Μάρτη και συνέχιση με πολιτική διακλαδική απεργίας στις 26-27-28 του Μάρτη. Μια απεργίας που θα έβαζε ως πρώτο ζήτημα την ανατροπή της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, τη στάση πληρωμών στους δανειστές, την άρνηση -διαγραφή του χρέους την  αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ της εργαζόμενης πλειοψηφίας, την  κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων οργανισμών, την  έξοδο από Ε.Ε. ευρωζώνη και Ευρώ.

Ένας πολύ σημαντικός αριθμός συλλόγων, εκφράστηκε υπογράφοντας κείμενο υποστήριξης και συμπαράστασης των Π.Βαϊνά και Γ.Χρόνη. Η απόπειρα να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση, να φιμωθεί η ελεύθερη έκφραση των συναδέλφων, να ακυρωθεί η προσπάθεια για την ανάδειξη του διαφορετικού ρόλου των αιρετών που προασπίζονται τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και που σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις, κινείται στα γενικότερα πλαίσια εκφοβισμού, τρομοκράτησης και καταστολής των μαχόμενων εκπαιδευτικών, είναι στα πλαίσια της φάμπρικας των διώξεων που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα διευθυντές εκπαίδευσης περιφερειών. Το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο

δε τρομοκρατείται, αλλά θα βάλει και φραγμό σε πρακτικές πειθαρχικών διώξεων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Η αποφασιστική και η συλλογική δράση, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η αγωνιστική συμπαράσταση που εκφράζεται ήδη από δεκάδες συλλόγους και πρωτοβάθμια σωματεία θα ακυρώσει τις διώξεις των συναδέλφων μας Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργου.

 

Η  συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων κατήγγειλε το κείμενο της ΔΟΕ για την αξιολόγηση και ιδιαίτερα σε δύο σημεία:

1. ότι δεν καλεί τους συναδέλφους να την αντιπαλέψουν, και δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης της ανυπακοής και αντίστασης στην αξιολόγηση και

2. ότι με αυτές τις θέσεις  ανοίγει την κερκόπορτα της επιβολής της αξιολόγησης και ότι η εισήγησή του Δ.Σ. της ΔΟΕ, η θέση τους για την αξιολόγηση, δημιουργεί τους όρους για να ανοίξει ο “διάλογος” με τη κυβέρνηση των όρων επιβολής της σφαγής μας.

Ενώ ήταν διάχυτη η διάθεση να παρθεί απόφαση από την ολομέλεια – έστω και με τη μορφή ψηφίσματος- για την αξιολόγηση, ψήφισμα που υπέγραψαν πάρα πολλοί σύλλογοι,  η συγκυβέρνηση αγνόησε την ισχυρή πλειοψηφία των προέδρων και παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις στις καλένδες του Δ.Σ., όπου εκεί θα υπάρχει η γνωστή συνδιαλλαγή μεταξύ των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ «τι δίνεις, τι παίρνεις». Είναι φανερό ότι φοβήθηκε ότι υπήρχε μια πραγματική δυνατότητα για αλλαγή της απόφασης της ΔΟΕ για την αξιολόγηση.

Γίνεται κατανοητό, στον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, ότι όχι μόνο δεν έχει  να περιμένει  τίποτα από τον κρατικό και κρατικοδίαιτο κυβερνητικό συνδικαλισμό, όχι μόνο δεν πρέπει να τρέφει  αυταπάτες για το ρόλο του, αλλά ότι η μόνο η  στάση της μαχόμενης  εκπαίδευσης θα καθορίσει τη μάχη με το Υπουργείο και την κυβέρνηση απέναντι στα σχέδια για την αξιολόγηση και τις απολύσεις  και θα ακυρώσει την συναινετική γραμμή που επιχειρεί να επιβάλει η πλειοψηφία της ΔΟΕ στον κλάδο. Από αυτή την άποψη είναι επείγον η άμεση ενεργοποίηση των συλλόγων και ο συντονισμός της δράσης τους ώστε να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει κανένα σημείο από την προετοιμασία του μηχανισμού αξιολόγησης (εγκύκλιος, σεμινάρια κλπ), αλλά και η αξιολόγηση σε όποια μορφή στα πιλοτικά σχολεία νέων αναλυτικών προγραμμάτων. 

Αναδεικνύεται, ακόμα,  ως επείγουσα αναγκαιότητα η οργάνωση από τα κάτω , ο συντονισμός των συλλόγων και των ΕΛΜΕ σε επίπεδο εκπαίδευσης, οι Γ.Σ. που πρέπει να αποκτήσουν μαζικότητα, οι επιτροπές αγώνα που πρέπει να δημιουργηθούν και να διευρυνθούν όπου υπάρχουν, η συμπόρευση με τις λαϊκές συνελεύσεις της γειτονιάς, με πρωτοβουλίες αγώνα  για τη δημιουργία ενός πραγματικού συντονισμού όλων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου , της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.