PSI: Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»)

       

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ 130 ΔΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ

ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

 

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ

 

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

 

ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

 

 

 

PSI:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ

130 ΔΙΣ ΘΗΛΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 Σπάνια η προπαγάνδα έλαβε τέτοιες διαστάσεις πλύσης εγκεφάλου όπως η προπαγάνδα που εξελίσσεται από την Παρασκευή (09/03) το πρωί και η οποία επιχειρεί να μας πείσει για τη μεγάλη επιτυχία του PSI .

Δεν υπάρχει πιο χονδροειδές και ασύστολο ψέμα.

 

 

ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;

 

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με το PSI το κρατικό χρέος θα μειωθεί κατά 106 δις. Ο ισχυρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Γιατί ενώ το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες θα φτάσει τα 105 δις, την ίδια ώρα, εξαιτίας του PSI, θα δανειστούμε πάνω από 50 δις από τον EFSF που θα δωθούν στις τράπεζες για να αναπληρωθούν οι απώλειες τους εξαιτίας του «κουρέματος».

Αν σ’ αυτό, συνυπολογίσουμε και τη ζημιά 10-15 δις που θα υποστούν (εδώ δεν έχει αναπλήρωσει απωλειών) και τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων τους, τότε στην πραγματικότητα η μείωση του χρέους θα κυμανθεί γύρω στα 30 δις ευρώ!

30 δις, όμως, σε ένα κρατικό χρέος ύψους 360 δις δεν συνιστά παρά μια «ασπιρίνη σε καρκίνο»!

 

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!

 

Το «κούρεμα», επειδή κατέστη υποχρεωτικό, θα το υποστούν όλα τα Ταμεία και αυτά που αποφάσισαν την «εθελοντική» συμμετοχή τους και αυτά που αρνήθηκαν να συμμετέχουν.

Εξαιτίας του PSI διαπράττεται μια νέα μεγάλη ληστεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που θα τους δώσει τη χαριστική βολή, αποτελειώνοντας, επί της ουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων παραμέτρων (ανεργία, μείωση μισθών κλπ) τις συντάξεις και το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.

 

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!

Εξαιτίας του PSI θα χάσουν τα χρήματά τους χιλιάδες μικροκαταθέτες, που έχουν τοποθετήσει τις οικονομίες τους σε ομόλογα του δημοσίου αλλά και απολυμένοι εργαζόμενοι, όπως της πρώην Ολυμπιακής, που έλαβαν υποχρεωτικά τις αποζημιώσεις τους σε ειδικά ομόλογα.

 

 

PSIΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

 

 

 

Με την εξέλιξη που είχε το PSI η χώρα οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Η (δήθεν) «εθελοντική» συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ομολόγων που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο έφθασε, περίπου, σε κάτι παραπάνω από 80%.

Για να φτάσει, τελικά, η συμμετοχή του PSI στο 95%+, ενεργοποιήθηκαν οι λεγόμενες ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), που κατέστησαν υποχρεωτικό το κούρεμα σε όλους τους ιδιώτες ομολογιούχους, ανεξάρτητα από τη βούλησή τους.

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Swaps και παραγώγων (ISDA) ως «πιστωτικό γεγονός» (πτώχευση), πράγμα που θα ενεργοποιήσει την πληρωμή των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου).

Αυτό το «πιστωτικό γεγονός» (credit event) θεωρείται «ελεγχόμενη» πτώχευση, με τη «βούλα» της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Η «ελεγχόμενη» πτώχευση της Παρασκευής (09/03) είναι το προμήνυμα μιας άτακτης πτώχευσης που μπορεί να επακολουθήσει εξαιτίας της κατεδάφισης του 2ου Μνημονίου.

 

PSI: ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

 

Το τίμημα του PSI τερατουργήματος είναι η εφαρμογή του δεύτερου κύματος λεηλασίας.

Το PSI είναι το άλλοθι για την κοινωνική λεμητόμο που συνοδεύει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή, τα 130 δις.

 

ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, Ο ΛΑΟΣ!

 

Είναι μύθος και ασύστολο ψέμα ότι από το PSI ζημιώνονται οι τράπεζες και ωφελούνται οι πολίτες. Το αντίστροφο ακριβώς συμβαίνει!

Οι τράπεζες κερδίζουν από το PSI. Κι αυτό διότι τα ομόλογα του δημοσίου που κατείχαν ήταν στην κυριολεξία ”σκουπίδια” και άνευ αξίας που θα έπρεπε να τα αποτυπώσουν στους ισολογισμούς τους, εγγράφοντας μεγάλες ζημιές.

Αντ’ αυτών, οι Τράπεζες θα ”κουρέψουν” μόνο το 50% του κεφαλαίου των ομολόγων, λαμβανοντας για το υπόλοιπο 50%, το 30% σε μετρητά, αυξάνοντας τη ρευστότητά τους και τα υπόλοιπα σε νέα εγγυημένα μακροχρόνα ομόλογα με πολύ ικανοποιητικά επιτόκια.

Αυτός άλλωστε είναι ο προφανής λόγος για τον οποίο οι τράπεζες συμμετείχαν ολόθερμα στο PSI και πανηγυρίζουν για την αίσια έκβασή του.

 

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ